Gratis studiegids

Reviews

Bij NHA ben je verzekerd van een kwalitatieve opleiding. In de afgelopen 85 jaar volgden al zo'n 2 miljoen tevreden cursisten een thuisstudie bij ons. De ervaring van onze cursisten vinden we ontzettend belangrijk en we streven dan ook naar een zo hoog mogelijke tevredenheid. Ontdek hier hoe onze cursisten NHA beoordelen en lees hun reviews!

  
 

NHA scoort gemiddeld een 8,8

De opleidingen van NHA worden gemiddeld met een 8,8 beoordeeld op het onafhankelijke platform eKomi.

Bij eKomi - The Feedback Company kunnen onze cursisten onafhankelijk hun ervaringen met NHA beoordelen.  

 8.620 reviews op eKomi

 
Daarom studeer je bij NHA! 
 

   Studeer in je eigen tempo

   Met persoonlijke begeleiding

   85 jaar ervaring

   15 dagen gratis op proef

   Niet geslaagd, lesgeld terug garantie


 

 

REVIEWERS


"Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela"

Linda Buschman (60): "Ik werk fulltime als wetenschappelijk uitgever en ben altijd omringd door wetenschap. Om te ontspannen heb ik wat creatieve hobby’s. Om ook mijn andere hersenhelft actief te houden ben ik met de taalcursus Spaans begonnen en dat bevalt me heel goed!

Een nieuwe uitdaging voor je brein is altijd goed en het is natuurlijk ook heel leuk om je ergens in vast te bijten. Een taal leren is een perfecte manier om je brein tot het uiterste te testen en daarnaast jezelf te leren verdiepen in een ander, van personen tot culturen. Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela."

 

"Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek"

Martin van Elmpt (51): "Na 20 jaar was ik toe aan een andere invulling van mijn werkende leven. Ik volgde twee opleidingen tegelijkertijd: een algemene opleiding tot coach en aanvullend Psychologie van Hoogbegaafdheid.

De thuisstudies van NHA waren perfect te combineren met het starten van mijn eigen bedrijf. Ik leerde wanneer het mij uitkwam. Inmiddels heb ik mijn bedrijf al aardig op de rit. Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek; Dat werkt anders. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen."

 

"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"

Joëlle Stapelkamp (35): “Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen."
 


  

Reviews Beroepsopleidingen

   8/10

Bedrijfskunde met Management

"Erg tevreden over de opleiding. Vooral heel fijn dat je in je eigen tempo kunt studeren op momenten dat het jou uitkomt. Begeleiding is erg prettig."

---

  10/10

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

"Het is een erg mooie opleiding met goede inhoud die ook goed te begrijpen is. De inhoud is duidelijk geschreven en erg leerzaam."

---

  10/10

Human Resource Management (HRM)

"Goede cursus, duidelijke instructies, overzichtelijk, nuttige feedback, juiste niveau. Helemaal aan te passen aan het tempo wat realiseerbaar is."

Reviews Hobbycursussen

  10/10

Aquarelleren

"Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus."

---

   8/10

Bierbrouwen

"Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!"

--- 

  10/10

Keyboard

"Net begonnen met cursus keyboard van NHA. Duidelijke uitleg, digitale leeromgeving en een schriftelijke map werk zeer prettig. Ontzettend leuk om met muziek bezig te zijn. Een aanrader!"

 
 

 
 

Reviews Taalcursussen

  10/10

Duits voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden."

---

   8/10

Spaans voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben bezig met de cursus spaans. Het is best pittig maar wordt op een leuke manier aangeboden. Het is fijn dat er ook gesproken materiaal bij zit zodat men de klanken beter kan herkennen en leren."

---

  10/10

Arabisch voor Beginners

"Kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed. Ik was verrast te zien hoe de cursus in elkaar steekt. Heel overzichtelijk. Het lesmateriaal is prima, het feit dat ik overal kan inloggen maakt het erg toegankelijk. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor het NHA."

 

Reviews Eigen Bedrijf opleidingen

   8/10

Kindercoach + Kinderpsychologie

"Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden."

---

   6/10

Hovenier

"Van wat ik nu heb geleerd interessant maar ik mis de juiste opbouw en eigenlijk net iets meer informatie, dan wel praktische informatie over de Hoveniers opleiding."

---

  10/10

Professional Organizer / Opruimcoach

"Hoewel ik nog niet op de helft van de opleiding ben is het echt een top opleiding. Niet alleen heel interessant maar ook heel leuk om mee bezig te zijn. Opleiding is heel divers. Docent stuurt heel vlot het nagekeken huiswerk terug met heel waardevolle feedback."


 

Reviews Voortgezet Onderwijs

   8/10

VWO Biologie

“Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.”

---

  10/10

HAVO Wiskunde A

Ik ben heel blij met mijn cursus Wiskunde A havo. Het is heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Het huiswerk wordt snel nagekeken, waardoor ik snel weer verder kan. Kan het iedereen aanraden!”

---

  10/10

Review VMBO Engels

“Fijne lesmethode en goede feedback van de docent. Het is gemakkelijk te gebruiken.”
 


 

 

Lees alle reviews » 

 

 

 

10/10
Burn-out Coach

Het is een duidelijk opgebouwde cursus. De opdrachten zijn goed te doen Ik ben benieuwd hoe het praktische deel wordt getoetst

10/10
Leefstijlcoach

Ik ben midden december gestart met een opleiding tot Leefstijlcoach. Ik merk dat ik hier heel veel voldoening uit haal! De stof is helder en duidelijk. Het ingeleverde huiswerk wordt vaak binnen een week nagekeken teruggestuurd. De organisatie NHA is telefonisch en per mail goed bereikbaar. Ik ben erg tevreden!

10/10
Weddingplanner

Fantastische opleiding, die aanvulling geeft bij mijn beroep. Opdrachten zij erg leuk om te doen....Leer heel veel hiervan! Feedback van mijn leerkracht is ook fijn. Opleiding 'weddingplanner ' is een aanrader!

8/10
Mental Coach

Ik nu bijna 3 maanden gestart met de cursus en het bevalt me goed. Goed uitleg en snel reactie van de docent met opbouwende feedback.

10/10
Modeontwerper + Kleding Maken

Ik kan mijn eigen schema plannen en in het comfort van mijn huis studeren. Als moeder dacht ik altijd dat het onmogelijk zou zijn om weer naar school te gaan, maar toen ontdekte ik NHA. Ik ben heel blij dat ik mijn droom waar kan maken.

6/10
Allround Coach

De cursus zelf is leuk, alleen zijn er voor mij 2 nadelen. 1. Je kan de cursus niet inkijken hoe jij het wilt. Eerst komt deel "Lifecoach" vrij. Dus ik zou bv niet zelf kunnen kiezen eerst te beginnen met Budgetcoach want die informatie is nog niet beschikbaar. 2. Redelijk veel oefeningen van de cursus Lifecoach (waar ik nu mee bezig ben) zijn met proefclienten. Je moet zelf op zoek gaan naar mensen die willen meedoen als proefclient en vaak ook elke keer iemand anders. Gelukkig lukt mij dat omdat ik nu toch thuis zit en relatief veel mensen spreek, maar kan mij voorstellen dat het voor andere mensen lastiger is.

8/10
Bloemist

Ik ben nog maar voor kort begonnen en het is tevens mijn eerste online thuis studie. Het bevalt goed het is overzichtelijk duidelijk, wat wel fijn zou zijn is echt een kort momentje fysiek met je docenten. Nu is het een hele korte feedback die je krijgt. Het zou voor mij een meer waarde zijn als je de docent ook even online kan spreken. Verder ben ik erg content! leuke afwisseling van leerstof en Practijk opdrachten!

10/10
Loopbaancoach

Alles krijg je zowel op papier als online erg handig , huiswerk wordt super snel nagekeken met goeie feedback . NHA zou ik bij iedereen aanbevelen die ik spreek over thuis studies.

8/10
Stervensbegeleiding

Een vrij basic opleiding die je laat inzien wat het vak van stervensbegeleiding inhoudt. De opleiding biedt ruimte voor eigen inzichten en de docent geeft duidelijk aan wat evt anders of beter kan.

10/10
Personal Trainer

Het is erg leuk om via jullie opleiding te volgen, maar bij somige vragen is het wel zo dat het niet duidelijk is

10/10
Virtual Assistant

Een hele prettige, makkelijke en fijne manier om naast het drukke leven toch nog op je eigen ingeplande tijd een cursus of opleiding te volgen en mee te groeien met de markt. Ik blijf dit doen!

10/10
Budgetcoach

Fijn dat er snel gereageerd word op het ingezonden huiswerk

8/10
Budgetcoach

Ik vind de cursus intressant. Vraag mij wel af waarom er zoveel tijd wordt besteed aan beleggingen, opties etc. En het uitrekenen van hypotheeklasten als er nog een hypotheek moet worden aangevraagd. Lijkt mij niet nodig bij menden met geldzorgen. Gelukkig begin ik nu aan meer gericht op budgetproblematiek.

8/10
Leefstijlcoach

Cursus is leuk om te doen, leerrijk, interessant en ruim voldoende ondersteund met wetenschappelijke inzichten

8/10
Bloemist

het is een duidelijke opleiding, duidelijke uitleg en de praktijk is te doen , ook al is het soms een gezoek om je materialen bij elkaar te krijgen.

8/10
Burn-out Coach

Het fijne aan de cursus is dat het een duidelijke basis geeft over stress en de gevolgen ervan. Door zelf de verdieping te zoeken ervaar ik het als fijn leren en ontwikkelen.

10/10
Professional Organizer / Opruimcoach

De opleiding sluit geheel aan bij mijn verwachtingen. Ik vind het geweldig om te doen. Erg sterk is het praktijkgedeelte wat wordt gevraagd in de opleiding. Hierdoor doe je ervaring op, die niet uit een boekje is op te doen. Wat is soms mis is dat ik graag een aanvullende vraag wil stellen over de feedback op het huiswerk maar dat hier geen gelegenheid toe wordt geboden. Daarnaast vind ik het persoonlijk lastig om steeds binnen het aantal woorden te blijven met mijn huiswerk. Omdat dit zo'n harde eis is (anders kan je het huiswerk niet eens indienen) stuur ik soms erg kromme zinnen of haal ik net het deel weg waar ik vervolgens (opbouwende) feedback op krijg. Om positief af te sluiten, erg leuk en leerzaam dat er modules over het starten van een eigen bedrijf bij zitten.

10/10
Imago Stylist(e)

Een duidelijke opleiding, even inkomen maar dan is het ook goed te doen.

10/10
Wandelcoach compleet

Een hele leuke cursus om te doen. Goede afwisseling van theorie, opdrachten en praktijk.

10/10
Eigenaar Schoonmaakbedrijf

goed en duidelijk

10/10
Professional Organizer / Opruimcoach

Het is prettig leesbare lesstof waarbij alle onderwerpen gestructureerd en helder omschreven aan bod komen. De hulpvragen aan het einde van de les helpen je goed om de lesstof te toetsen en beter te kunnen onthouden. De docent reageert snel op vragen en het ingeleverde huiswerk en met een prettige, positieve toon.

6/10
Allround Coach

Ik vind het tot nu toe best goed gaan. Het huiswerk wordt snel nagekeken waardoor je snel verder kunt. Puntje van nadeel vind ik wel dat je in de cursus, de opdrachten die je moet maken, afhankelijk bent van personen die je steeds moet interviewen, waarmee je gesprekken moet voeren etc. Het zou fijner zijn en makkelijker werkbaar zijn wanneer je casussen te behandelen krijgt. Ik hoop dat NHA in de nabije toekomst het aanpast.

10/10
Modeontwerper

ik vind het programma waarmee gewerkt word heel overzichtelijk en fijn. ook staat alles im de map handig uitgelegd en is het goed verwoord. ik krijg de juiste info binnen en hier en daar een check of alles goed verloopt. ik heb alleen maar positieve opmerkingen!

8/10
Paardencoach

De theorie is volledig. Omdat het een cursus betreft waar de praktijk net zo belangrijk (al dan niet belangrijker) is, zou het een aanbeveling zijn om meer gecontroleerde praktische opdrachten erin te verwerken in de vorm van filmpjes. Het is vak waar veel met kwetsbare mensen word gewerkt, een goed opgeleide coach is ontzettend belangrijk.

Toon per pagina: 12 24 Toon alles
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!