Gratis studiegids

Reviews

Bij NHA ben je verzekerd van een kwalitatieve opleiding. In de afgelopen 85 jaar volgden al zo'n 2 miljoen tevreden cursisten een thuisstudie bij ons. De ervaring van onze cursisten vinden we ontzettend belangrijk en we streven dan ook naar een zo hoog mogelijke tevredenheid. Ontdek hier hoe onze cursisten NHA beoordelen en lees hun reviews!

  
 

NHA scoort gemiddeld een 8,8

De opleidingen van NHA worden gemiddeld met een 8,8 beoordeeld op het onafhankelijke platform eKomi.

Bij eKomi - The Feedback Company kunnen onze cursisten onafhankelijk hun ervaringen met NHA beoordelen.  

 8.620 reviews op eKomi

 
Daarom studeer je bij NHA! 
 

   Studeer in je eigen tempo

   Met persoonlijke begeleiding

   85 jaar ervaring

   15 dagen gratis op proef

   Niet geslaagd, lesgeld terug garantie


 

 

REVIEWERS


"Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela"

Linda Buschman (60): "Ik werk fulltime als wetenschappelijk uitgever en ben altijd omringd door wetenschap. Om te ontspannen heb ik wat creatieve hobby’s. Om ook mijn andere hersenhelft actief te houden ben ik met de taalcursus Spaans begonnen en dat bevalt me heel goed!

Een nieuwe uitdaging voor je brein is altijd goed en het is natuurlijk ook heel leuk om je ergens in vast te bijten. Een taal leren is een perfecte manier om je brein tot het uiterste te testen en daarnaast jezelf te leren verdiepen in een ander, van personen tot culturen. Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela."

 

"Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek"

Martin van Elmpt (51): "Na 20 jaar was ik toe aan een andere invulling van mijn werkende leven. Ik volgde twee opleidingen tegelijkertijd: een algemene opleiding tot coach en aanvullend Psychologie van Hoogbegaafdheid.

De thuisstudies van NHA waren perfect te combineren met het starten van mijn eigen bedrijf. Ik leerde wanneer het mij uitkwam. Inmiddels heb ik mijn bedrijf al aardig op de rit. Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek; Dat werkt anders. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen."

 

"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"

Joëlle Stapelkamp (35): “Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen."
 


  

Reviews Beroepsopleidingen

   8/10

Bedrijfskunde met Management

"Erg tevreden over de opleiding. Vooral heel fijn dat je in je eigen tempo kunt studeren op momenten dat het jou uitkomt. Begeleiding is erg prettig."

---

  10/10

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

"Het is een erg mooie opleiding met goede inhoud die ook goed te begrijpen is. De inhoud is duidelijk geschreven en erg leerzaam."

---

  10/10

Human Resource Management (HRM)

"Goede cursus, duidelijke instructies, overzichtelijk, nuttige feedback, juiste niveau. Helemaal aan te passen aan het tempo wat realiseerbaar is."

Reviews Hobbycursussen

  10/10

Aquarelleren

"Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus."

---

   8/10

Bierbrouwen

"Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!"

--- 

  10/10

Keyboard

"Net begonnen met cursus keyboard van NHA. Duidelijke uitleg, digitale leeromgeving en een schriftelijke map werk zeer prettig. Ontzettend leuk om met muziek bezig te zijn. Een aanrader!"

 
 

 
 

Reviews Taalcursussen

  10/10

Duits voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden."

---

   8/10

Spaans voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben bezig met de cursus spaans. Het is best pittig maar wordt op een leuke manier aangeboden. Het is fijn dat er ook gesproken materiaal bij zit zodat men de klanken beter kan herkennen en leren."

---

  10/10

Arabisch voor Beginners

"Kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed. Ik was verrast te zien hoe de cursus in elkaar steekt. Heel overzichtelijk. Het lesmateriaal is prima, het feit dat ik overal kan inloggen maakt het erg toegankelijk. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor het NHA."

 

Reviews Eigen Bedrijf opleidingen

   8/10

Kindercoach + Kinderpsychologie

"Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden."

---

   6/10

Hovenier

"Van wat ik nu heb geleerd interessant maar ik mis de juiste opbouw en eigenlijk net iets meer informatie, dan wel praktische informatie over de Hoveniers opleiding."

---

  10/10

Professional Organizer / Opruimcoach

"Hoewel ik nog niet op de helft van de opleiding ben is het echt een top opleiding. Niet alleen heel interessant maar ook heel leuk om mee bezig te zijn. Opleiding is heel divers. Docent stuurt heel vlot het nagekeken huiswerk terug met heel waardevolle feedback."


 

Reviews Voortgezet Onderwijs

   8/10

VWO Biologie

“Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.”

---

  10/10

HAVO Wiskunde A

Ik ben heel blij met mijn cursus Wiskunde A havo. Het is heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Het huiswerk wordt snel nagekeken, waardoor ik snel weer verder kan. Kan het iedereen aanraden!”

---

  10/10

VMBO Engels

“Fijne lesmethode en goede feedback van de docent. Het is gemakkelijk te gebruiken.”
 


 

 

Lees alle reviews » 

 

 

 

6/10
Kleding Maken en Ontwerpen

Ik vind het een hele leuke cursus, wel vind ik sommige delen niet duidelijk uitgelegd waardoor je nog veel moet opzoeken via youtube. Ook zouden meer foto’s in kleur het makkelijker maken.

10/10
Thuiskapper

Hele toegankelijke cursus die goed te volgen is en heerlijk om dit op de tijden te doen wanneer het voor mij uitkomt.

6/10
Theologie

Ik ben nu zowat halverwege en helaas nog niets geleerd over waarom ik me heb ingeschreven voor de studie. Het is allemaal heel theoretisch tot nu toe, en niet in een erg toegankelijke taal geschreven. Ik heb één maal gebruik gemaakt van het 'vraagmoment', maar krijg vervolgens een antwoord in een taal geschreven waarbij ik denk: begrijp je wel dat ik niets van theologie weet, anders had ik deze cursus niet gevolgd, en dus behoefte heb aan uitleg in begrijpelijke taal en niet zit te wachten op nog meer vakjargon.

10/10
Handletteren

Ik heb zelf weleens geprobeerd om een handletter tekening te maken, maar dat was een stuk lastiger dan dat ik dacht. In deze cursus kan ik op mijn eigen tempo met handlettering aan de slag en krijg ik een duidelijke uitleg over positie en het plaatsen van letters. Nu ik hier mee bezig ben valt het me ineens op hoe vaak je handlettering tegen komt.

8/10
Directiesecretaresse

Deze studie is toegankelijk en zit helder en overzichtelijk in elkaar. Daarnaast komen alle relevante onderwerp aan bod. De docenten reageren vlot en geven heldere feedback. Ik ben zeer tevreden. Een verbeterpunt is dat er soms meer diepgang mag komen in de theorie. Ik mis een beetje uitdaging in de inhoud. Ook kan er meer diversiteit in de didactiek kan komen door bijvoorbeeld fimpjes toe te voegen. De leesbaarheid van de tekst kan ook beter door bijvoorbeeld een optie als leesmodus toe te voegen, zodat de tekst het volledige beeldscherm vult. De typcursus bevat veel herhaling. Ik snap dat dit nodig is, maar ook daardoor kan er verveling ontstaan.

10/10
Filosofie en Levensbeschouwing

Een pittig opleiding, leuk om te doen.

10/10
Software Developer

De cursus verloopt goed en soepel. Duidelijke lesmateriaal en snelle reactie van de leraar. Bij een andere opleidingsinstituut heb ik weleens 2 weken op een reactie moeten wachten. Hier krijg ik zelfs op Zondag nog reactie op ingeleverde huiswerk.

8/10
Herborist

Goed holistisch bekeken allemaal. Vind soms wel de woorden en termen die worden gebruikt ingewikkeld. Het zou wat meer simplistisch opgeschreven kunnen worden. Daarnaast zou ik graag al sneller meer praktisch aan de slag gaan met de kruiden.. les 1 tm 4 is veel theorie. De rest ga ik nog ondervinden.

8/10
Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling

Ik ben tevreden over de opleiding. Ik leer er veel van. Echter is het niet mega handig dat je via verschillende platforms werkt. Dat maakt het onoverzichtelijk. Daar zouden jullie iets aan kunnen veranderen. Ook heb ik nog niet toegang tot alle modules en ben ik benieuwd wanneer ik daar toegang tot krijg.

10/10
ChatGPT

Als je nog weinig weet van AI, is dit een prima cursus om de basiskennis en vaardigheden tot je te nemen.

6/10
Psychologie van Hoogbegaafdheid

Goeie ervaring.

10/10
Assistent(e) Manager

De opleiding is makkelijk te doen. Het lesmateriaal in een keurige map ontvangen. De prijs is goedkoop en goede kwaliteit. De docenten zijn zeer vriendelijk geven goede feedback dat geeft mij moed en zelfvertrouwen. De NHA is een goede thuisstudie. Daarom een 5 sterren

Toon per pagina: 12 24 Toon alles
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!