Gratis studiegids

Reviews

Bij NHA ben je verzekerd van een kwalitatieve opleiding. In de afgelopen 85 jaar volgden al zo'n 2 miljoen tevreden cursisten een thuisstudie bij ons. De ervaring van onze cursisten vinden we ontzettend belangrijk en we streven dan ook naar een zo hoog mogelijke tevredenheid. Ontdek hier hoe onze cursisten NHA beoordelen en lees hun reviews!

  
 

NHA scoort gemiddeld een 8,8

De opleidingen van NHA worden gemiddeld met een 8,8 beoordeeld op het onafhankelijke platform eKomi.

Bij eKomi - The Feedback Company kunnen onze cursisten onafhankelijk hun ervaringen met NHA beoordelen.  

 8.620 reviews op eKomi

 
Daarom studeer je bij NHA! 
 

   Studeer in je eigen tempo

   Met persoonlijke begeleiding

   85 jaar ervaring

   15 dagen gratis op proef

   Niet geslaagd, lesgeld terug garantie


 

 

REVIEWERS


"Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela"

Linda Buschman (60): "Ik werk fulltime als wetenschappelijk uitgever en ben altijd omringd door wetenschap. Om te ontspannen heb ik wat creatieve hobby’s. Om ook mijn andere hersenhelft actief te houden ben ik met de taalcursus Spaans begonnen en dat bevalt me heel goed!

Een nieuwe uitdaging voor je brein is altijd goed en het is natuurlijk ook heel leuk om je ergens in vast te bijten. Een taal leren is een perfecte manier om je brein tot het uiterste te testen en daarnaast jezelf te leren verdiepen in een ander, van personen tot culturen. Ik kan al korte gesprekjes voeren met mijn buren uit Venezuela."

 

"Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek"

Martin van Elmpt (51): "Na 20 jaar was ik toe aan een andere invulling van mijn werkende leven. Ik volgde twee opleidingen tegelijkertijd: een algemene opleiding tot coach en aanvullend Psychologie van Hoogbegaafdheid.

De thuisstudies van NHA waren perfect te combineren met het starten van mijn eigen bedrijf. Ik leerde wanneer het mij uitkwam. Inmiddels heb ik mijn bedrijf al aardig op de rit. Op basis van de studie schreef ik zelfs een boek; Dat werkt anders. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen."

 

"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"

Joëlle Stapelkamp (35): “Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.

Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen."
 


  

Reviews Beroepsopleidingen

   8/10

Bedrijfskunde met Management

"Erg tevreden over de opleiding. Vooral heel fijn dat je in je eigen tempo kunt studeren op momenten dat het jou uitkomt. Begeleiding is erg prettig."

---

  10/10

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

"Het is een erg mooie opleiding met goede inhoud die ook goed te begrijpen is. De inhoud is duidelijk geschreven en erg leerzaam."

---

  10/10

Human Resource Management (HRM)

"Goede cursus, duidelijke instructies, overzichtelijk, nuttige feedback, juiste niveau. Helemaal aan te passen aan het tempo wat realiseerbaar is."

Reviews Hobbycursussen

  10/10

Aquarelleren

"Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus."

---

   8/10

Bierbrouwen

"Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!"

--- 

  10/10

Keyboard

"Net begonnen met cursus keyboard van NHA. Duidelijke uitleg, digitale leeromgeving en een schriftelijke map werk zeer prettig. Ontzettend leuk om met muziek bezig te zijn. Een aanrader!"

 
 

 
 

Reviews Taalcursussen

  10/10

Duits voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben inmiddels bij het 7e hoofdstuk tot heden is alles nog steeds duidelijk. Zelfs tijdens mijn vakantie in Oostenrijk al gebruik gemaakt van de opgedane kennis. Huiswerk indienen gaat eenvoudig en krijg ook best snel feedback. Tot heden ben ik tevreden."

---

   8/10

Spaans voor Beginners + Gevorderden

"Ik ben bezig met de cursus spaans. Het is best pittig maar wordt op een leuke manier aangeboden. Het is fijn dat er ook gesproken materiaal bij zit zodat men de klanken beter kan herkennen en leren."

---

  10/10

Arabisch voor Beginners

"Kwaliteit/prijs verhouding is zeer goed. Ik was verrast te zien hoe de cursus in elkaar steekt. Heel overzichtelijk. Het lesmateriaal is prima, het feit dat ik overal kan inloggen maakt het erg toegankelijk. Kortom, ik ben heel blij met mijn keuze voor het NHA."

 

Reviews Eigen Bedrijf opleidingen

   8/10

Kindercoach + Kinderpsychologie

"Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden."

---

   6/10

Hovenier

"Van wat ik nu heb geleerd interessant maar ik mis de juiste opbouw en eigenlijk net iets meer informatie, dan wel praktische informatie over de Hoveniers opleiding."

---

  10/10

Professional Organizer / Opruimcoach

"Hoewel ik nog niet op de helft van de opleiding ben is het echt een top opleiding. Niet alleen heel interessant maar ook heel leuk om mee bezig te zijn. Opleiding is heel divers. Docent stuurt heel vlot het nagekeken huiswerk terug met heel waardevolle feedback."


 

Reviews Voortgezet Onderwijs

   8/10

VWO Biologie

“Erg fijn. Kan zelf bepalen wanneer je er tijd voor hebt. Ik combineer dit met een HBO studie en moet het dus vaak afwisselen. Verder erg fijn dat het huiswerk binnen 1-2 dagen wordt nagekeken en voorzien is van uitleg als er een vraag gesteld was.”

---

  10/10

HAVO Wiskunde A

Ik ben heel blij met mijn cursus Wiskunde A havo. Het is heel duidelijk en overzichtelijk ingedeeld. Het huiswerk wordt snel nagekeken, waardoor ik snel weer verder kan. Kan het iedereen aanraden!”

---

  10/10

VMBO Engels

“Fijne lesmethode en goede feedback van de docent. Het is gemakkelijk te gebruiken.”
 


 

 

Lees alle reviews » 

 

 

 

10/10
Teamcoach

De docent reageert telkens heel snel, geeft duidelijke en uitgebreide feedback en weet me steeds te enthousiasmeren. De stof vind ik heel verdiepend en ook qua persoonlijke ontwikkeling is deze opleiding een enorme aanrader.

8/10
Allround Coach

Duidelijke uitleg. Soms veel oefenopdrachten voor 1 les. Ook bij goed cijfer is het fijn om een onderbouwde feedback te krijgen. Wat ik nu mis. De studie is erg leuk om te doen.

10/10
Allround Coach

De opleiding ( ik volg allround coach) is in alle opzichten enorm aan te raden. Heel compleet, goede begeleiding en feedback. Overzichtelijk, duidelijk en uitdagend .. Ik kijk telkens opnieuw uit naar een volgende les

8/10
Zelfstandig Ondernemer Basis

Erg duidelijk waar alles te vinden is, vriendelijke docent en goede lesstof.

10/10
Scenario Schrijver

De lessen ( Ik heb les 4 net afgerond) zijn boeiend en een goede aanvulling op mijn cursussen op de scenario vakschool De opdrachten zijn erg nuttig , zowel de oefeningen als de huiswerkopdrachten. De feedback en de tips van Saar van Eyck zijn stimulerend en in mijn geval heel nuttig, omdat ze mij helpt meer visueel te denken in plaats van in tekst. Ik ben tot nu toe meer dan tevreden, hoewel ik wel moet zeggen dat ik er meer tijd in steek dan in de inleiding wordt vermeld. Ik werk ongeveer 20 uur per week aan de cursus, maar doe dat echt uit vrije wil en om er uit te halen wat mogelijk is.

8/10
Imago Stylist(e)

Duidelijk lesmateriaal. Leuke ooleiding.

10/10
Stervensbegeleiding

Goede, duidelijke cursus. Lessen zijn prettig ingedeeld en goed te volgen. Snelle terugkoppeling op het huiswerk en goede opbouwende feedback. Mooi materiaal en fijne communicatie met de docent.

10/10
Stervensbegeleiding

Goede begeleiding en naslagwerk. Nette levering van de producten. De feedback die op de huiswerkopdrachten gegeven wordt is op tijd en netjes.

8/10
Stervensbegeleiding

De opleiding is voor mij enkel een verdieping voor het werk wat ik als vrijwilligster doe in het Hospice. Ik heb daarvoor ook al een aantal jaren in een verpleeghuis gewerkt, dus werken met ouderen is voor mij bekend. In het Hospice maak ik het stervensproces heel vaak mee. Ik heb geen ambitie om voor mijzelf te beginnen dus de laatste delen van de opleiding ga ik niet volgen. Verder wordt genoemd dat je ongeveer 9 studie uur per week nodig zal hebben. Ik denk dat het scheelt of de stof helemaal nieuw voor je is of niet. Ik merk dat ik veel minder tijd nodig heb. Wel leuk zijn de opdrachten waarbij je aan zelfreflectie doet. Dit nodigt je weer uit om na te denken.

8/10
Bloemist

Op dit moment ben ik bijna op de helft van de opleiding.In januari 2024 ben ik gestart. Digitale leeromgeving werkt goed. Voor de praktijkopdrachten mis ik alleen goede instructie filmpjes. Een beschrijving met alleen een foto vind ik te summier om het goed (technisch) uit te voeren. Je moet zelf op het internet gaan struinen. Heel prettig dat de gehele studie ook op papier is geleverd. De opdrachten worden doorgaans vlot nagekeken en beoordeeld door de docent.

10/10
Zelfstandig Ondernemer MKB

Prima behapbare hoofdstukken, afgerond met huiswerk en een cijfer telkens - dit werkt enorm motiverend. En als ik iets niet snap is de persoonlijke begeleiding altijd op korte termijn beschikbaar met een antwoord. Dit werkt veel makkelijker dan het enkel in je hoofd stampen van dikke boeken. Ik heb er veel vertrouwen in dat het mij uiteindelijk ook gaat lukken om de cursus tot een goed einde te brengen.

10/10
Jongerencoach

Echt een leuke cursus!! Interessant en zo leerzaam, hoop echt hierin verder te gaan.

Toon per pagina: 12 24 Toon alles
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!