Social Media Marketing  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Social Media Marketing
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
379,00
of 
6 x €69,50
4.4/5

Beoordeeld door 14 student(en)

 • Zet je social media effectief in
 • Vergroot je bereik richting b2b en b2c
 • Leer de do's en don'ts op social media
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Ontwikkel je bedrijf verder met de Social Media Marketing cursus

Hoe laat je een bedrijf groeien met behulp van sociale media? Hoe stel je een succesvolle social media strategie op? Hoe zet je social media platforms effectief in en op welke kanalen moet je vooral actief zijn? Volg de Social Media Marketing cursus en verdiep je in verschillende aspecten van social media en hoe je die effectief inzet.

   Breid je kennis uit over social media marketing
   
Behaal al in 3 maanden een diploma
   Kies voor hulp
van een ervaren vakdocent

Facebook, Instagram, LinkedIn: voor bedrijven bieden social media een perfecte manier om de dialoog met hun klanten aan te gaan.

Er zijn al veel inzichten vergaard over wat wel en niet werkt. Hoe je klanten vindt, boeit en bindt met sociale media leer je in deze cursus Social Media. En dat in slechts 3 maanden tijd!

Social Media Marketing cursus: verdiep je in het social media-landschap 

In de cursus Social Media Marketing verdiep je je in het social media-landschap. Zo leer je de eigenschappen en de kracht van de verschillende social media-netwerken en community's kennen. Daarnaast leer je meer over de sociologische en psychologische aspecten van social media.

Ook leer je in deze cursus hoe je in 10 stappen een succesvol social media-strategie opstelt. In de cursus Social Media ontdek je hoe je via verschillende communicatiekanalen een imago opbouwt en je bedrijfsidentiteit versterkt. Je verdiept je in begrippen als engagement, likeability en social influence.
 

Zet een succesvolle social media strategie op

Om socialmediacampagnes op te zetten heb je als bedrijf de keuze uit verschillende tools. In de Social Media Marketing cursus leer je aan de hand van voorbeelden en modellen hoe je succesvol een socialmediacampagne opzet en waar je rekening mee moet houden.

Ook contentmarketing speelt een belangrijke rol in het succes van social media marketing. Het verhaal en de overtuiging achter de content moeten ervoor zorgen dat de betrokkenheid van de bezoeker toeneemt. Je maakt kennis met verschillende vormen van content, zoals branded content, user generated content en curated content.
 

Social media-analyse: van KPI tot traffic

Voor een succesvolle social media campagne is het van belang dat de juiste doelen worden gesteld en dat de resultaten goed gemonitord kunnen worden. In de cursus Social Media leer je meer over social media-analyse en de verschillende tools die je hiervoor kunt gebruiken.

Na de Social Media Marketing opleiding heb je kennis over het stellen van doelen en KPI’s, het meten van bereik, (in)links en traffic, en het analyseren van data via dashboards en Google Analytics.
 

Aan de slag met het Social Media Plan

Nadat je inzicht hebt gekregen in de ins en outs van social media marketing leer je hoe je aan de slag gaat met het Social Media Plan. Dit is een stappenplan om kanalen als Twitter en LinkedIn te integreren in de bedrijfsvoering en dagelijkse communicatie.

Als je sociale media wilt implementeren, is het belangrijk dat alle betrokkenen in je organisatie er ook echt klaar voor zijn. Wat dat betekent en waarom dat belangrijk is, leer je met de 7 stappen van het Social Media Plan.

Wil je weten hoe je de juiste social media-strategie bepaalt voor jouw bedrijf en wil je leren hoe je het bedrijf verder ontwikkelt? Volg dan deze Social Media Marketing cursus.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Social Media Marketing

Het studieprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • via sociologie en deeleconomie naar sociale media;
 • sociale onderneming: merkverhaal en sociaal verkopen;
 • marketingstrategie sociale media: een stappenplan;
 • betrokkenheid, likeability en sociale invloed;
 • campagnes voor sociale media;
 • sociale media en contentmarketing;
 • analyse en tools;
 • het socialemediaplan.
   

Ga strategisch aan de slag met de cursus Social Media Marketing

In deze Social Media Marketing cursus ga je op strategisch niveau aan de slag met social media. Stap voor stap leer je de toepassingsmogelijkheden kennen van de verschillende sociale netwerken en platforms. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een goede social media strategie te schrijven voor jouw bedrijf en te integreren in jouw communicatie-, marketing- of PR-strategie.

Na afronding van deze cursus ben je een social media specialist. Je hebt de kennis om social media planmatig van strategie naar operatie succesvol in te zetten. Wil je inspelen op de mogelijkheden van social media? Dan heb je de toekomst in handen!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Social Media Marketing, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Social Media Marketing

Het is een opleiding waarvan je veel kan opsteken. Zeker de moeite waard.

8/10
Social Media Marketing

Het boek dat bij de opleiding hoort, is niet altijd even makkelijk geschreven. Veel extreem lange, ingewikkelde zinnen en lange quotes uit het Engels. Dat maakt het soms wel even pittig. De docent kijkt het werk redelijk snel na. Er komt goede feedback en er worden tips en handige links gedeeld. Erg fijn!

6/10
Social Media Marketing

Ik ben nu halverwege de cursus en vind het heel interessant, geeft goede stof tot nadenken. Wel lijkt het mij interessant als er ook praktijkopdrachten zijn i.p.v. theoretische toetsende vragen. Zo is de vertaling naar het werkveld minder groot en is het ook speelser/interessanter.

8/10
Social Media Marketing

Prima cursus! Handboek is een goed houvast en beschikt over alle informatie, die nodig is. Goede aanvulling op mijn dagelijkse werkzaamheden.

DIPLOMA

Diploma Social Media Marketing

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Social Media Marketing valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Social Media Marketing uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Social Media Marketing, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Social Media Marketing

Voor de opleiding Social Media Marketing staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Social Media Marketing
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€459,00
of  6x 84,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€379,00
of  6x 69,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is een opleiding waarvan je veel kan opsteken. Zeker de moeite waard.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!