Eigen Webshop Starten  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Eigen Webshop Starten
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
239,00
of 
5 x €53,00
4.5/5

Beoordeeld door 46 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Eigen webwinkel starten? In vijf maanden open jij je virtuele deuren!

Voor velen blijft het altijd een droom. Anderen laten die droom uitkomen: eigen producten aanbieden via internet. Wil je weten hoe je succesvol kunt ondernemen op internet met een eigen webshop? Volg de cursus Eigen Webshop Starten en je bent er helemaal klaar voor!

Van diervoeding tot hoesjes voor mobiele telefoons: je wilt een dienst of product aanbieden via internet. Maar hoe pak je dat goed aan? Hoe word je een succesvolle internetondernemer? Stap voor stap nemen we je mee in de wereld van webshops en alles wat daarbij hoort.

  

Je eigen webshop starten: het is dichterbij dan ooit

De investeringskosten voor een online winkel zijn relatief laag. Én je kunt er succesvol mee worden. Zie je het al voor je: vanuit je eigen huis de omzet zien stijgen?

Volg de cursus Eigen Webshop Starten en binnen vijf maanden open je de virtuele deuren van jouw eigen professionele webwinkel!
 

Leer alles wat je moet weten om je eigen webshop te starten

Wil jij jouw eigen online business starten? Heb je een product dat je niet alleen lokaal wilt verkopen? Of wil je gemakkelijk jouw specifieke doelgroep bereiken? Dan is het opzetten van een eigen webshop de meest efficiënte aanpak! In deze cursus leer je hoe je succesvol een webshop opstart.  

Deze cursus Eigen Webshop Starten behandelt alles wat je moet weten voor een succesvolle webshop. Je leert hoe je zaken doet via internet en ontdekt de voordelen van een webshop ten opzichte van een fysieke winkel. We doorlopen het gehele proces: van de voorbereiding en het bouwen van een website tot aan beheer en promotie.

Jouw docent

Mijn naam is Conny; ik ben één van de docenten van deze cursus. Na een opleiding aan het Nimeto en de Grafische school heb ik een aantal jaren in de grafische industrie gewerkt. Ook begeleid ik bij het bouwen en onderhouden van websites en webwinkels. Bij het bestuderen van deze cursus wil ik je graag zo goed mogelijk begeleiden.

 

Wat komt er allemaal aan bod in deze cursus?

Deze uitgebreide cursus Eigen Webshop Starten gaat dieper in op alle aspecten die komen kijken bij het starten van een eigen webwinkel. We beginnen met de voorbereidingen. Je ontdekt welke stappen je moet nemen voordat je kunt beginnen met je webshop. Je gaat nadenken over de software die je wilt gebruiken en de naam van je webshop.

Daarnaast verdiep je je in marketing. Je gloednieuwe webshop kan er prachtig uitzien, maar als niemand ervan weet, zul je geen succes hebben. Daarom leer je ook een stukje marketing.

 

Van voorbereiding tot het openen van je webwinkel

Naast de voorbereiding en marketing komen nog veel andere onderwerpen aan bod. Denk aan vormgeving en content, klantenwerving en klantenbinding, je rechten en plichten, en natuurlijk het daadwerkelijk opzetten van je (allereerste) webshop.

In deze cursus Eigen Webshop Starten wordt op een eerlijke manier gekeken naar het starten van een eigen webshop. Ook de nadelen worden besproken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ga direct aan de slag met je webshop

Tijdens de cursus Eigen Webshop Starten ga je ook daadwerkelijk aan de slag met het bouwen van een webshop. Stap voor stap krijgt de webwinkel vorm. Je ontwerpt, vult en opent de virtuele deuren van een webwinkel. Iets om trots op te zijn!

Na de cursus ben jij in staat om geheel zelfstandig jouw eigen droomwinkel te bouwen, vorm te geven en in te richten. Door je praktijkervaring weet je precies waar je mee bezig bent en waar je op moet letten.

Met alle kennis die je hebt opgedaan in de cursus Eigen Webshop Starten, beschik je over de juiste vaardigheden om van je webshop een succes te maken.

 

Het opzetten van je eigen professionele webshop

Behalve theorie, duik je ook de praktijk in. Op een duidelijke manier wordt je uitgelegd hoe je een webwinkel vanuit het niets opbouwt. Theorie en praktijk volgen elkaar zo goed op. Zo leer je bijvoorbeeld in de theorielessen wat de rechten en plichten zijn met betrekking tot retourneren, maar in de praktijklessen leer je hoe je een retourproces inregelt en hoe het systeem ervoor zorgt dat jouw voorraad automatisch wordt geüpdatet.

En je leert in de theorielessen wat het belang is van reviews. In de praktijklessen leer je hoe je ervoor zorgt dat klanten reviews kunnen plaatsen, maar ook hoe je erop kunt reageren.

Deze combinatie van praktijk en theorie maakt deze cursus Eigen Webshop Starten zeer interessant voor iedereen die droomt van een eigen webwinkel.

 

Inclusief gratis webshop software

Tijdens de cursus Eigen Webshop Starten kun je gebruik maken van gratis software om een website te bouwen, zodat je direct alle opdrachten kunt uitvoeren.

 

Beheers het online ondernemen tot in de puntjes

Na het afronden van de cursus Eigen Webshop Starten beheers je het online ondernemen met een webwinkel tot in de puntjes en ben je in staat om online geld te genereren met je eigen webshop.

Je bent op de hoogte van alle aspecten met betrekking tot het opzetten, inrichten en beheren van een webshop, zoals domeinnaam en hosting, betaalmethoden, wettelijke regels, statistieken en nog veel meer.

Start vandaag nog met de cursus Eigen Webshop Starten en over vijf maanden ben je de trotse eigenaar van je eigen webshop!

 

Leer zelf goede commerciële teksten schrijven voor je webshop!

Wil je zo veel mogelijk uit jouw eigen webshop halen? Kies dan voor de combinatiecursus Eigen webshop starten + Commerciële Teksten Schrijven! Goede content wordt namelijk steeds belangrijker voor websites.

Met de cursus Commerciële Teksten Schrijven ontdek jij allerlei verschillende soorten teksten en leer je hoe je jouw boodschap altijd effectief communiceert!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Eigen Webshop Starten

De cursus Eigen Webshop Starten bestaat uit twee delen: een theoretisch deel en een praktijkgedeelte.

Je begint met het leren van de theoretische aspecten achter het starten van een eigen webshop. Vervolgens ga je aan de slag met het bouwen van je eigen professionele webshop. Het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een praktijkexamen.

 

Een uitgebreid studieprogramma dat je optimaal voorbereidt

De cursus Eigen Webshop Starten behandelt alle aspecten die te maken hebben met webshops, van voorbereiding en bouw tot beheer en promotie. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 

Waarom een webshop?

Vergelijking met normale winkels, voor- en nadelen van online zakendoen, wat kun je zoal online verkopen (fysieke goederen, diensten, boekingen, digitale producten en informatie).

 

Voorbereidingen treffen

Wat komt er allemaal kijken bij het starten van een eigen webshop? Waar moet je aan denken? En welke software kun je gebruiken?

 

Het opzetten van een webshop

Domeinnaam en hosting, de software, de bouw en inrichting, het onderhoud en beheer.

 

Webshop-software

Soorten webwinkels, soorten software/technieken, het maken van een goede keuze.

 

Inrichten en beheren van een webshop

Onderhoud en beheer website (technisch beheer, teksten, afbeeldingen en andere media). Financiële aspecten (betaalmethoden, verzendkosten en overige kosten). Logistiek en distributie (post, transporteurs en koeriers, frankering en verpakking, verzenden naar het buitenland).

Inventarisbeheer, orderbeheer en administratie (factuur en administratie, fiscale aspecten, btw). Juridische en wettelijke aspecten (algemene wettelijke eisen en voorwaarden, privacybepalingen, leveringsvoorwaarden, levering, recht van herroeping, recht van reclame). Buitenlandse klanten en/of leveranciers.

 

Communicatie en informatie

Gebruikersondersteuning (FAQ, kennisbank en helpcenter, e-mail en mailformulieren, chat en live support, telefoon, forums). Klachtafhandeling, bezoekersgegevens (statistieken, inlog- en klantgegevens, enquêtes).

 

Promotie en marketing

Zoekmachines, links en linkpagina's. Adverteren (banners en ads), nieuwsgroepen en forums, direct e-mail, webvergelijkers en prijsvergelijkers, persberichten en free publicity, affiliate programma's, samenwerking en sponsoring, interne promotie (klanten vasthouden).

 

Praktijkopdrachten

In dit gedeelte van de cursus Eigen Webshop Starten ga je daadwerkelijk aan de slag met het bouwen van een webwinkel. We leren je welke stappen je moet nemen om het beste resultaat te behalen. Stap voor stap krijgt jouw webwinkel vorm.

De cursus Eigen Webshop Starten wordt geleverd inclusief gratis testsoftware voor de pc, zodat je meteen aan de slag kunt met de aangereikte opdrachten.

Met deze cursus voor Windows bieden we je een solide basis voor het succesvol opzetten en runnen van je eigen webwinkel!

 

Software

In deze cursus Eigen Webshop Starten leer je werken met WordPress en Shopify. WordPress is de meest gebruikte websitesoftware ter wereld en je kunt het gratis gebruiken. Voor het bouwen van een webwinkel in WordPress gebruik je de gratis plugin WooCommerce.

Tijdens de cursus wordt stap voor stap uitgelegd hoe je WooCommerce kunt downloaden en gebruiken.

 

Gratis Shopify account

Naast het werken met de WordPress-plugin WooCommerce, leer je ook werken met Shopify. Ook dit is een populair en veelgebruikt pakket voor het bouwen en runnen van een webshop, maar dan in abonnementsvorm. Om de lessen over Shopify te kunnen volgen, dien je een account aan te maken.  

Dankzij de samenwerking tussen NHA Opleidingen en Shopify kun je een jaar lang gratis oefenen met een studentenaccount.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

In deze cursus wordt soms verwezen naar webhosting. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

 

 

Eigen Webshop Starten + Commerciële Teksten Schrijven

In de combinatiecursus Eigen Webshop Starten + Commerciële Teksten Schrijven komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Eigen Webshop Starten
  • Theorie
   • Zakendoen via het internet
   • Gewone winkel versus een webshop
   • Webshop opzetten
   • Webshop software
   • Communicatie richting uw klant
   • Promotie en marketing
  • Praktijk
   • Webshop opzetten met WooCommerce
   • Webshop opzetten met Shopify
 • Commerciële Teksten Schrijven
  • Basiskennis
  • Vormen van commerciële communicatie
   • Sollicitatiebrief
   • Personeelsadvertentie
   • Uitnodiging
   • Reclamebrief
   • Folder / Flyer / Brochure
   • Advertentie / Advertorial
   • Bedrijfspresentatie en speech
   • Persbericht
   • Interview
   • Slogans
  • Digitale commerciële communicatie
   • SEO en SEA (voorproefje op het onderdeel SEO)
   • Schrijven voor het web
   • E-mailnieuwsbrieven
   • Weblog
  • Eindopdracht
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Eigen Webshop Starten, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Eigen Webshop Starten

Leerzame opleding

8/10

Het is een leuke opleiding ik ben heel blij met deze nieuwe uitdaging

8/10

Tot nu erg positief. Alles is heel duidelijk uitgelegd en te vinden in de plaza. Het huiswerk is snel nagekeken.

8/10

Goede digitale omgeving, snelle afhandeling van het huiswerk.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Eigen Webshop Starten

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

 
Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

 
Eigen Webshop Starten + Commerciële Teksten Schrijven

Na het afronden van het onderdeel Commerciële Teksten Schrijven kun je deelnemen aan het NHA-examen. Je behaalt een voldoende wanneer je dit examen met minimaal een 5,5 (op 10) als beoordeling afsluit.

Heb je dit examen afgerond met een voldoende en heb je ook het NHA-examen voor het onderdeel Eigen Webshop Starten met een voldoende afgerond? Dan kun je het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Eigen Webshop Starten + Commerciële Teksten Schrijven aanvragen.
 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Eigen Webshop Starten valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Eigen Webshop Starten uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Eigen Webshop Starten, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Eigen Webshop Starten duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Eigen Webshop Starten + Commerciële Teksten Schrijven

Voor de combinatiecursus Eigen Webshop Starten + Commerciële Teksten Schrijven staat een studieduur van 10 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Eigen Webshop Starten
€239,00
of  5x 53,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€239,00
of  5x 53,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Eigen Webshop Starten + Commerciële Teksten Schrijven
€529,00
of  10x 58,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€529,00
of  10x 58,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Leerzame opleding

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!