Gratis studiegids

 

Cursus boekhouden avondschool? Studeer bij NHA

Waarom een cursus boekhouden in avondschool volgen? Volg de degelijke opleidingen van NHA eenvoudig thuis

De wet schrijft voor dat elke zelfstandige onderneming een boekhouding moet voeren. Dat is nodig voor een correcte belastingaangifte, maar ook om te weten hoe een bedrijf er financieel voor staat. Wil je als zelfstandige zelf de boekhouding doen van je bedrijf? Of wil je boekhouder worden? Vele scholen en opleidingsinstituten bieden een cursus boekhouden in avondschool aan. Het is echter niet nodig om een cursus boekhouden klassikaal te volgen. Bij NHA studeer je gewoon thuis.

 

De werkzaamheden van een boekhouder

Om de financiële resultaten van een organisatie te kennen moeten alle inkomsten en uitgaven nauwkeurig bijgehouden worden. Het systematisch registreren van alle kosten en opbrengsten is een taak voor de boekhouder. Je kunt bijvoorbeeld boekhouden in Excel, maar ook in speciale software zoals Exact Online.

De registratie gebeurt in zogenaamde grootboekrekeningen, waarin alle uitgaven of inkomsten van dezelfde soort terechtkomen. Het verschil tussen de inkomsten en de uitgaven bepaalt de winst of het verlies van de onderneming.

De boekhouder stelt facturen op voor de klanten van het bedrijf en gaat na of een klant tijdig zijn facturen betaalt (debiteurenbeheer). Ontvangen facturen van leveranciers worden ingeboekt in de correcte grootboekrekening en betaald (crediteurenbeheer). Ook het bijhouden van de loonadministratie van de werknemers en de voorraadadministratie kan een opdracht zijn voor de boekhouder.

Andere belangrijke taken van een boekhouder zijn het tijdig indienen van btw- en belastingaangiften en het opstellen van de jaarrekening en eventueel het jaarverslag. Daarnaast heeft een boekhouder een adviserende taak. Het is zijn verantwoordelijkheid om de directie correct in te lichten over het financiële resultaat van de onderneming. Op basis van zijn adviezen en rapporten stuurt de directie het financiële beleid van de onderneming bij.
 

Cursus boekhouden avondschool

Ben je geïnteresseerd in boekhouden en wil je je kennis over boekhouden bijschaven? Of wil je als zelfstandige zelf de boekhouding doen van je bedrijf? Er bestaan diverse boekhoudopleidingen. In het reguliere onderwijs kun je op mbo- en hbo-niveau boekhouden studeren. Verschillende aanbieders organiseren een cursus boekhouden in avondschool.

Als je wenst om een cursus boekhouden klassikaal te volgen, is dit een geschikte oplossing. Het nadeel van avondschool is echter dat je je telkens naar de onderwijsinstelling of het opleidingsinstituut moet begeven. Je moet je ook kunnen vrijmaken op de uren en dagen dat de lessen doorgaan. Vaak is het gemakkelijker om gewoon thuis te studeren in je eigen tempo. Dat is mogelijk bij NHA. Een thuisstudie is dan ook een perfecte manier om een opleiding voor volwassenen te volgen. 

Het voordeel is dat je helemaal bij de basis begint en in je eigen tempo door de lesstof kunt gaan. Het start dus echt als boekhouden voor dummies, maar gaat daarna al snel naar de wat diepgaandere materie.
 

Opleidingen boekhouding bij NHA

Voor wie nog geen voorkennis heeft over boekhouden, is de inleidende cursus Basiskennis Boekhouden van NHA een aanrader. De vervolgcursus Praktijkdiploma Boekhouden is bestemd voor wie zich verder wil specialiseren in het boekhoudvak. Wil jij je daarna nog verder verdiepen? Volg dan de opleiding Moderne bedrijfsadministratie.

Vind jij de volledige opleiding Moderne bedrijfsadministratie te intensief? Of wil je je alleen verdiepen in een van de losse modules zoals de module Financiering of de module Belastingwetgeving? Ook dan kun je bij NHA terecht. Deze opleidingen leiden op tot een officieel erkend diploma van de Associatie voor Examinering.

 
Al deze NHA-cursussen studeer je thuis, in je eigen omgeving en in je eigen tempo. Op het einde van elke cursus kun je een examen afleggen om een officieel erkend diploma te behalen.

 

NHA biedt in elke branche beroepsopleidingen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle beroepsopleidingen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!