Financiering (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie)  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Financiering (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie)
associatie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
239,00
of 
3 x €84,00
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Associatie-erkend certificaat
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Maak de balans op met de MBA Financiering module

Wil jij je verdiepen in financiering? Dan is de module MBA Financiering niveau 5 een uitstekende keuze! Veel bedrijven zijn namelijk op zoek naar goed opgeleide werknemers die verstand hebben van financiële administratie. Iemand die grootschalige en ingewikkelde transacties goed kan verwerken is voor veel bedrijven onmisbaar. 

Elk bedrijf dat producten of goederen produceert, heeft hiervoor productiemiddelen nodig. Om deze productiemiddelen, ook wel kapitaalgoederen genoemd, te kunnen aanschaffen heeft het bedrijf vermogen nodig.

In deze module MBA Financiering leer je hoe je de vermogensbehoefte van een onderneming bepaalt en hoe je een investeringsselectie maakt.
 

Aan de slag met jaarrekeningen

Wil jij expert worden op het gebied van financiering? Dan ga je veel werken met een liquiditeitsbalans. Je maakt in de module MBA Financiering kennis met begrippen als activa en passiva en je leert verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen kennen. Ook leer je wat actieve en passieve financiering inhoudt en ontdek je wat het verschil is tussen totale en partiële financiering.

In de module MBA Financiering leer je berekeningen te maken, jaarrekeningen te beoordelen en overzichten te maken voor interne en externe verslaggeving. Ook leer je over de verschillende ondernemingsvormen en de voor- en nadelen hiervan. Je maakt kennis met kengetallen voor liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit. Zo leer jij in de module MBA Financiering een vermogenssamenstelling te beoordelen.
 

MBA Financiering: behaal een erkend diploma

Na de module MBA Financiering ben jij dé expert op het gebied van financiering. Deze module is een goede keuze als je aan de slag wilt in de financieel-administratieve sector, bijvoorbeeld als financieel medewerker of economisch manager.

De module bereid je voor om examen te doen voor het officieel erkende diploma bij de Associatie voor Examinering. Je bepaalt zelf of en wanneer je klaar bent om dit examen af te leggen.  

De module MBA Financiering is onderdeel van de overkoepelende opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Wil jij je niet alleen verdiepen in financiering, maar ook alles leren over bedrijfsadministratie, kostencalculatie en belastingwetgeving? Volg dan de volledige opleiding Moderne Bedrijfsadministratie van NHA.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De module MBA Financiering gaat dieper in op de volgende onderwerpen;

 • Bedrijfshuishouding
 • Ondernemingsvormen
 • Financiering
 • Investeringsselectie
 • Eigen vermogen
 • Vreemd vermogen
 • Kasstroomoverzicht
 • De statistische methode
 • Organen van de vennootschap
 • Financiële verslaglegging
 • Samenwerking, bescherming en antimisbruikwetgeving
DIPLOMA

Diploma

Het examen Financiering (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie) wordt flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.

associatie

Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: 033-4612159
Website: associatie.nl

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Financiering (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Financiering (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Financiering (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de module MBA Financiering staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vieruur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Financiering (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie)
€239,00
of  3x 84,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€239,00
of  3x 84,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!