Gratis studiegids

Zakelijke Correspondentie Nederlands  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Zakelijke Correspondentie Nederlands
associatie%20test
Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€398,00
199,00
of betaal
12 x €18,50
4/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Associatie-erkend diploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Krachtig en effectief communiceren? Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands

Schrijf je ‘u heeft’ of ‘u hebt’? Wat is correct: een aantal deelnemers wil of willen zich inschrijven? In vrijwel ieder beroep is het belangrijk dat je goed schriftelijk kunt communiceren. Je wilt een goede brief schrijven, een helder antwoord formuleren of een krachtige offerte opstellen.

Correct en passend taalgebruik kan een wereld van verschil maken. Het verschil tussen wel of geen klant, een tevreden of ontevreden relatie en wel of niet aangenomen worden voor een functie.

In de praktijkgerichte cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands leer je hoe je op de juiste manier schriftelijk communiceert en zakelijk schrijven.

Misverstanden voorkomen

Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog altijd schriftelijk. Brieven, contracten, offertes en e-mail: het valt allemaal onder schriftelijke communicatie. Om het vertrouwen van een klant of relatie te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je de juiste woorden kiest.

Spelling en grammatica

Wat leer je in de cursus? Zakelijk schrijven,  doeltreffende en overtuigende boodschappen schrijven. Je vult je woordenschat aan met zakelijke woorden en je frist je kennis van grammatica en spelling op.

Je leert ook hoe je een e-mail of brief opstelt en hoe je een zakelijke stijl aanhoudt. Met de praktische opdrachten gaan je vaardigheden vlot vooruit.

Van afspraken bevestigen tot offertes schrijven, betalingsherinneringen opstellen en sollicitatiebrieven schrijven: je krijgt veel praktische voorbeelden.

Erkend diploma

Je kunt de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands afsluiten met het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Het door het bedrijfsleven erkende diploma is daarmee zeer waardevol en waardevast.

Til je Nederlandse zakelijke correspondentie naar een hoger niveau. Volg de opleiding Zakelijke Correspondentie Nederlands.

PROGRAMMA

Studieprogramma Zakelijke Correspondentie Nederlands

Iedereen die een hogere (administratieve) functie ambieert, moet een goede kennis hebben van zakelijke correspondentie. Veel contacten tussen bedrijven verlopen schriftelijk, en dat zal nooit veranderen. Of dat nu per post of per e-mail gebeurt, maakt niet zoveel verschil. Of het nu ingewikkelde offertes betreft of een eenvoudige bevestiging van een telefonische afspraak evenmin.

Wij leiden je op voor het officiële examen van de Associatie. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Dat maakt jouw door het bedrijfsleven erkende diploma waardevol en waardevast.

Wat je leert in deze cursus:

Omdat e-mails en brieven belangrijke visitekaartjes zijn voor bedrijven en organisaties, leer je in de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands:

 • hoe je een e-mail of brief opstelt;
 • hoe je de inhoud van de boodschap bepaalt;
 • hoe je een logische indeling maakt;
 • hoe je een zakelijke stijl aanhoudt;
 • hoe je de juiste, overtuigende toon treft;
 • hoe je irritante taal- en stijlfouten vermijdt.

Zo trek je de aandacht van de geadresseerden. Met deze praktische cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands leer je doeltreffende, overtuigende boodschappen schrijven. We vallen je niet lastig met overbodige studiestof. De correspondentieopdrachten zorgen ervoor dat je veel praktische oefeningen krijgt. Jouw zakelijke woordenschat wordt uitgebreid en jouw kennis van grammatica en spelling wordt opgefrist.

Het vakkenpakket omvat:

 • Een praktische inleiding tot strategisch communiceren;
 • grammatica-, spelling- en stijloefeningen;
 • correspondentievoorbeelden om:
  - afspraken te bevestigen;
  - offertes te schrijven;
  - circulaires op te stellen;
  - vragen te stellen;
  - te overtuigen en te verkopen;
  - betalingsherinneringen te sturen;
  - te klagen en klachten te beantwoorden;
  - te solliciteren.

Deze NHA-cursus is gemakkelijk te volgen en is een van de beste in zijn soort.

DIPLOMA

Diploma Zakelijke Correspondentie Nederlands

Het examen Zakelijke Correspondentie Nederlands wordt flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
Associatie voor Examinering

associatie

Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon: 033-4612159
Internet: www.associatie.nl

Wij leiden dus op voor het ERKEND DIPLOMA.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Zakelijke Correspondentie Nederlands is geen specifieke vooropleiding vereist.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

4/5
Zakelijke Correspondentie Nederlands

Ik vind het een leuke cursus. Oefeningen waar ik in eigen woorden wat moet schrijven vind ik lastig. Als correctie stond erbij; dit is wel heel erg summier. Graag had ik hier een uitgebreidere feedback gehad, want dit is juist de reden waarom ik deze cursus doe. Wel vraag ik me af wanneer ik het welkoms-cadeau ontvang. Ik had gekozen voor de tablet.

5/5
Zakelijke Correspondentie Nederlands

Ik vind dat de informatie zijn hee netjes verdelen, dat is makkelijker om te leren. De informatie zijn hee erg nuttig en kunnen direct in de praktijk gebruikt worden.

4/5
Zakelijke Correspondentie Nederlands

De cursus is makkelijker dan verwacht, beoordeling van ingestuurd huiswerk is echt snel. Enige puntje van kritiek is dat ik het cadeau wat beloofd was bij aanschaf van de cursus nooit ontvangen heb.

5/5
Zakelijke Correspondentie Nederlands

Ik ben erg tevreden over deze opleiding, ik merkte op mijn werk dat ik het soms lastig vond hoe ik kan reageren op een mail of brief. Met de opleiding die ik volg komt elk onderdeel goed aanbod en leer ik snel en kom ik erachter dat het een stuk makkelijker is dan dat het lijkt.

LESGELD

Lesgeld

Zakelijke Correspondentie Nederlands
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€518,00 €259,00
of betaal 12x 24,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€398,00 €199,00
of betaal 12x 18,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

5/5

Ik vind dat de informatie zijn hee netjes verdelen, dat is makkelijker om te leren. De informatie zijn hee erg nuttig en kunnen direct in de praktijk gebruikt worden.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!