Kindercoach  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Kindercoach
KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€549,00
494,10
of 
9 x €60,75
4.4/5

Beoordeeld door 60 student(en)

 • Begeleiding van ervaren docent
 • Met casussen uit de praktijk
 • Incl. gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Ondersteun kinderen in hun ontwikkeling met de opleiding Kindercoach

Ben je dol op kinderen en wil je ze leren begeleiden in hun ontwikkeling? Dan is de opleiding Kindercoach ideaal voor jou.  Als kindercoach bied je zowel ouders als kinderen professionele ondersteuning bij opvoedproblemen en gedragsproblematiek. Je weet hoe je kinderen motiveert en aanzet tot gedragsverandering. Schrijf je nu in en start direct met studeren!

 
met hulp van een ervaren vakdocent
  binnen 9 maanden aan de slag
als zelfstandig kindercoach
  opleiding geaccrediteerd door KTNO, BATC & BGN


Benieuwd of de opleiding Kindercoach iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
 

  

Opleiding Kindercoach: verdiep je in de ontwikkeling van het kind

Je leert in de cursus Kindercoach welke houdingen effectief zijn en je werkt aan jouw coachende vaardigheden. Psychologische gespreksvoering is belangrijk voor een goede begeleiding van kinderen. Je leert verschillende technieken die je helpen om kinderen en jongeren te motiveren.

Kennis over de ontwikkeling van het kind is natuurlijk onmisbaar. Je verdiept je in de psychologische ontwikkeling van kinderen en leert ze te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ook leer je hoe je ouders adviseert. 
  

"Dankzij de Kindercoach opleiding heb ik mijn droom waar kunnen maken."

Femke van de Kerkhof (46) volgde de opleiding Kindercoach en startte haar eigen praktijk:
“Na mijn burn-out moest ik mezelf weer herontdekken. Ik besloot een opleiding tot Kindercoach te volgen bij NHA. De opleiding is makkelijk te volgen en je kunt meteen de vertaalslag maken naar de praktijk. Dat vind ik er zo aantrekkelijk aan.”

“Dit is voor mij de beste stap die ik heb gezet. Ik ben weer helemaal tot bloei gekomen, als mens en op werkgebied. Dankzij de Kindercoach opleiding heb ik mijn droom waar kunnen maken.

 
 
Leer omgaan met gedragsproblemen

In de opleiding Kindercoach leer je wat gedragsproblemen zijn, hoe ze ontstaan en hoe ouders of opvoeders ermee om kunnen gaan. Er is ook aandacht voor bepalende factoren zoals een echtscheiding, armoede of mishandeling.
 

Start je eigen coachingspraktijk! 

Wil je aan de slag als kindercoach, bijvoorbeeld in je eigen bedrijf? In de opleiding Kindercoach leer je hoe je start als zelfstandige. Zo heb jij straks een succesvolle kindercoachpraktijk!

Kies nu voor een eigen onderneming en start je praktijk als kindercoach. De opleiding Kindercoach is de ideale eerste stap.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Kindercoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.

 

Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Wil jij niet alleen kinderen optimaal begeleiden in hun ontwikkeling, maar ze ook stimuleren om hun talenten te benutten? Dan is de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie perfect voor jou!

Door deze 2 interessante opleidingen te combineren leer je kinderen écht goed te begrijpen. Dat helpt jou om de allerbeste ondersteuning te bieden.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Kindercoach

De opleiding Kindercoach bestaat uit 5 modules die kindercoaching vanuit verschillende perspectieven benaderen.

Coachen algemeen

De cursus start met een toelichting op het coachen van kinderen. In 3 lessen staan vooral de houdingen en vaardigheden van de coach voorop.

Gesprekstechnieken

In de tweede module breiden we deze informatie uit met 8 lessen psychologische gespreksvoering, toegespitst op coaching in de opvoeding. Hierbij krijg je inzicht in verschillende technieken die je helpen om kinderen en jongeren blijvend te motiveren en om ouders zo goed mogelijk te begeleiden in het opvoedingsproces.

Ontwikkeling van het kind

Als kindercoach is kennis over de ontwikkeling van het kind onmisbaar. In de module 'Ontwikkeling van het kind' nemen we je in 4 lessen mee door de psychologische en cognitieve ontwikkeling van het kind en de theorieën die daarover zijn ontwikkeld.

Je leert hoe je de normale ontwikkeling optimaal ondersteunt. Daarnaast biedt de cursus jou handvaten om ouders en opvoeders bij te brengen hoe ze hiermee om moeten gaan. Het stimuleren van kinderen staat centraal.

Opvoedings- en ontwikkelingsproblemen

Niet elk kind ontwikkelt zich volgens de gemiddelden. Ook kinderen van wie de ontwikkeling bedreigd wordt door interne of externe factoren moeten maximaal ondersteund worden. De module 'Opvoedings- en ontwikkelingsproblemen' behandelt de mogelijke oorzaken van afwijkende ontwikkeling.

We bekijken wat gedragsproblemen zijn, hoe ze ontstaan en hoe we ermee kunnen omgaan. Ook factoren die de normale ontwikkeling kunnen beïnvloeden, zoals een echtscheiding of armoede, komen aan bod. Bovendien gaan we ernstige bedreigingen van de ontwikkeling, zoals mishandeling, niet uit de weg.

Eigen coachingspraktijk starten

In 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen coachingspraktijk. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, website, promotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook als je geen eigen praktijk wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

 

Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Naast de bovengenoemde onderwerpen van de opleiding Kindercoach, ga je in de combinatieopleiding Kindercoach + Kinderpsychologie dieper in op de volgende onderwerpen:

 • Wetenschap van de kinderpsychologie: de wetenschap en de belangrijkste visies hierin komen aan bod.
 • Van baby tot puber: de verschillende stadia in de ontwikkeling van het leven van een kind worden behandeld. Ook de uitdagingen bij iedere levensfase komen aan bod.
 • Herkennen en begrijpen van gedrag: je leert het gedrag van kinderen tijdens verschillende levensfasen te verklaren. Waar wordt het geconstateerde gedrag door veroorzaakt en hoe ga je hier het beste mee om?
 • Nieuwe inzichten: je leert de nieuwste ontwikkelingen en trends in de maatschappij die het gedrag van kinderen beïnvloeden. De kennis die je opdoet, leer je toe te passen in de praktijk met oefenopdrachten.

Het onderdeel Kinderpsychologie geeft antwoord op veel van je vragen. Je leert het gedrag van kinderen te begrijpen en te herkennen op verschillende leeftijden.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kindercoach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Kindercoach + Kinderpsychologie

Nu een aantal maanden bezig. De lesstof is erg interessant en goed te leren en te begrijpen. De snelheid van het nakijken van het huiswerk ook super en bij vragen is er snel antwoord. Ben erg tevreden

8/10
Kindercoach + Kinderpsychologie

De inhoud is heel interessant en goed opgebouwd. De uitleg is heel goed en begrijpelijk.

8/10
Kindercoach + Kinderpsychologie

Ik ben pas net begonnen, maar tot nu toe bevalt het zeer goed

8/10
Kindercoach + Kinderpsychologie

Hele interessante opleiding. Af en toe best pittig maar blij dat ik deze gekozen heb

DIPLOMA

Diploma Kindercoach

Aan het einde van de opleiding Kindercoach ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 

Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Het onderdeel Kinderpsychologie kan worden afgesloten met een officieel NHA-examen. Heb je dit diploma behaald en heb je alle huiswerkopgaven van de lessen Kindercoach ingestuurd en hiervoor een gemiddeld cijfer van minimaal 5,5 gescoord? Dan kun je het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Kindercoach + Kinderpsychologie aanvragen. Het huiswerk van de module Eigen zaak starten is niet verplicht voor het behalen van jouw diploma.

 

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

BGN geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Het succesvol afronden van deze opleiding levert 60 nascholings-studiepunten op voor gewichtsconsulenten die ook de specialisatie Kind en Voeding hebben doorlopen.
 

KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.
 

BATC-erkend

Deze opleiding wordt ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op MBO-niveau.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Kindercoach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Kindercoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

De Kindercoach opleiding duurt 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Voor de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer of sneller kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Kindercoach

€549,00 €494,10
of  9x 60,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€549,00 €494,10
of  9x 60,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Kindercoach + Kinderpsychologie

€779,00 €701,10
of  12x 64,35
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€779,00 €701,10
of  12x 64,35
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Tot nu toe bevalt de opleiding goed. Huiswerk wordt snel nagekeken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!