Beroepsfotograaf  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Beroepsfotograaf
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
669,00
of 
9 x €82,00
4.3/5

Beoordeeld door 71 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Fotograferen als de beste? Volg de cursus Beroepsfotograaf

Van sfeervolle stillevens tot dynamische sportfoto’s: krijg je vaak complimenten over de foto’s die je maakt? Heb je een scherp oog voor detail en gevoel voor compositie? Wil jij fotograaf worden en van foto’s maken je beroep maken? Dan is de cursus Beroepsfotograaf je op het lijf geschreven.

Je bepaalt zelf hoe je het beroep als fotograaf uitoefent. Zo maak je als huwelijksfotograaf foto’s van pasgetrouwde stellen, als bedrijfsfotograaf fotoreportages van zakelijke evenementen en prominenten in het zakenleven en wie weet breng je als sportfotograaf op een goede dag de Olympische Spelen in beeld.

Wil jij graag je werk maken van fotografie? Dan is de cursus Beroepsfotograaf zeer geschikt voor jou! Is fotografie jouw uit de hand gelopen hobby of start je juist volledig vanaf de basis? In beide gevallen helpt deze cursus jou om je fotografie vaardigheden naar een professioneel niveau te tillen!

Aan de slag met een goede basiskennis van fotografie

Heb jij nog weinig of geen ervaring met fotografie? Wil je je de basis van fotografie eerst eigen maken? Ook dan kun je deze cursus Beroepsfotograaf volgen. Aan het begin van de cursus vind je namelijk een korte module waarin de basiskennis van fotografie aan bod komt. 

Hierin verdiep je je onder andere in de werking van een (digitale spiegelreflex)camera en de verschillende instellingen. Ook de werking van de belangrijke onderdelen diafragma en sluiter komen aan bod. Verder leer je meer over flitsen, belichten en scherpstellen. 
 

Veel vraag naar goed fotomateriaal

Hoewel bewegend beeld steeds belangrijker wordt, is er altijd vraag naar goede foto’s. Wil je fotograaf worden, dan kun je aan de slag voor allerlei bedrijven. Kranten en tijdschriften hebben fotomateriaal nodig. Ook hebben veel bedrijven beeld nodig voor folders en brochures. En websites kunnen niet zonder goede foto’s.

In de cursus leer je hoe je altijd kwalitatieve foto's aanlevert die jouw klanten aanspreken. Zo kun je reclamebureaus en vaktijdschriften benaderen met je fotomateriaal. Bied je mooiste vakantiefoto’s aan reisbureaus aan of verkoop je fotowerk voor ansichtkaarten en kalenders.
 

Professioneel fotograferen én nabewerken

Van kaderen tot op de juiste manier belichten en foto’s bewerken: natuurlijk hebben de foto’s die jij maakt een professionele look. Je leert wat professionele foto’s onderscheidt van amateurfoto’s zodat je structureel goede foto’s kunt leveren. Alle kanten van fotografie komen in de opleiding aan bod, waarbij steeds de nadruk ligt op de professionele benadering. 

Wil je niet alleen weten hoe je professionele foto’s maakt maar ook hoe je ze bewerkt en vervolgens slim sorteert en beheert? Volg dan de combinatiecursus Beroepsfotograaf + Lightroom! Met het fotobewerkingsprogramma Lightroom ontdek jij hoe je écht verbluffende foto’s creëert in een overzichtelijke werkomgeving.

Ben jij vanuit jouw werk veel met beeld & design bezig? Wil je jouw creativiteit volledig kwijt kunnen in fotografie en op een kunstzinnige manier aan de slag gaan? Werk dan aan jouw vaardigheden met de opleiding Beroepsfotograaf + Photoshop. Met dit uitgebreide Adobe programma kun jij écht knutselen met je foto’s.
 

Word freelance fotograaf

Heb je ondernemersambitie? Heb jij al ervaring met fotografie, wil jij fotograaf worden en van fotograferen je beroep maken? Dan is de opleiding Beroepsfotograaf de eerste stap naar jouw droombaan.

Beroepsfotografie is namelijk meer dan alleen goede foto’s maken. Je moet ook weten hoe je start als freelance fotograaf. In de cursus Beroepsfotograaf leer je hoe je jouw eigen bedrijf start, je eigen opdrachten binnenhaalt, administratie voert en een goede prijs afspreekt voor het door jou geleverde werk.

Met een verrassend lage investering, beperkt adverteren en het aanspreken van bestaande relaties kun je al snel aan de slag als professioneel beroepsfotograaf.
 

Fotograaf worden na de opleiding

Ga na deze cursus als fulltime fotograaf aan de slag. Laat je droom om freelance fotograaf te worden uitkomen en krijg betaald voor iets wat je leuk vindt: kwalitatief hoogwaardige foto’s maken. Schrijf je nu in en ga direct aan de slag! 
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Beroepsfotograaf

Deze cursus helpt jou om een beroepsfotograaf te worden. Je leert hoe je dit bereikt en wat je nodig hebt om te starten. Je hebt namelijk minder nodig dan je denkt. We leren je hoe je met heel weinig opstartkosten jouw eigen bedrijf opzet!

Mensen fotograferen als beroepsfotograaf

Mooie portretten blijven altijd een geliefd item en zullen altijd een belangrijke bron van inkomsten zijn voor een professioneel fotograaf. Met portretfotografie kun jij dus prima je geld verdienen. Maar naast portretfotografie zijn er talloze andere vormen van fotografie waarbij jij mensen op beeld vastlegt.

De trouwfotografie bijvoorbeeld. De essentiële voorbereidingen, prijslijsten, brochures en omgaan met potentiële klanten. Of kies jij liever voor modefotografie en de glitter en glamour van de catwalk? Je leert het allemaal in de opleiding Beroepsfotograaf.

Daarnaast ga je aan de slag met zowel schoolfotografie als sociale fotografie en ontdek je de fijne kneepjes van sportfotografie. De belangrijkste sportmomenten gebeuren meestal in een flits. Ontdek hoe je deze momenten vastlegt met deze opleiding. Beroepsfotograaf worden kun jij ook!
 

Professioneel objecten en gebouwen fotograferen

Naast het fotograferen van mensen of dieren, kun je er ook voor kiezen objecten of gebouwen vast te leggen op een foto. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan bedrijfsfotografie, waar je foto's van kantoren, gebouwen en evenementen maakt. Of kies voor advertentiefotografie en leer hoe je foto’s maakt van producten en diensten zoals je ze ziet terugkomen in brochures en op websites.

Daarnaast komt ook het maken van nieuwsfoto’s uitgebreid aan bod tijdens deze opleiding Beroepsfotograaf. Zo leer jij alles wat je moet weten om foto’s voor lokale en regionale kranten te maken.
 

Combinatieopleiding Beroepsfotograaf + Lightroom

Kies jij voor de combinatieopleiding Beroepsfotograaf + Lightroom? Dan leer je niet alleen de kneepjes van al deze vormen van fotografie, maar ontdek je ook hoe je jouw foto’s vervolgens bewerkt. Je gaat in deze opleiding dus ook nog aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Rangschikken van fotocollecties
 • Bestandformaten
 • Veranderen van kleurtinten
 • Ruis verwijderen
 • Lenscorrecties
 • Filters en maskers
 • Lightroom Mobile
 • Presets en Plugins
   

Combinatieopleiding Beroepsfotograaf + Photoshop

Kies je voor de combinatieopleiding Beroepsfotograaf + Photoshop? Dan leer je meer dan alleen fotografen als een echte pro. Je gaat namelijk ook aan de slag met het bewerken van je foto’s. Met de combinatieopleiding leer je onder andere meer over de volgende onderwerpen:

 • Gereedschappen
 • Selecties
 • Maskers
 • Filters
 • GIF-bestanden
 • Illustraties
 • Werken met lagen
 • Advertenties voor web en drukwerk
   

Eigen bedrijf starten

In deze 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

Kortom, in deze unieke cursus vind je informatie en tips die je in geen enkele andere cursus zult vinden. We leren je hoe je jouw talent voor fotograferen commercieel kunt benutten.
  

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Beroepsfotograaf, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Beroepsfotograaf + Lightroom

De cursus is helder en goed op gezet met duidelijke stappen om te vlogen

10/10
Beroepsfotograaf + Photoshop

Ik ben pas begonnen met deze studie dus inhoudelijk kan ik daar nog geen mening over geven. Wel kan ik mijn ervaring delen over hoe makkelijk het aanmelden en beginnen met de studie ging. De lesstof was ver voor de begin datum al in huis. Heel fijn dat je zelf kan bepalen waar en wanneer je studeert.

10/10
Beroepsfotograaf

Grondige en uitvoerige, inhoudelijke cursus met zowel online als offline cursusmateriaal. En vlotte en inhoudelijke reacties van de docent. Erg tevreden over mijn aanvang van de cursus.

10/10
Beroepsfotograaf

De aangereikte studiestof is zéér goed verzorgd. De lessen zijn interessant, duidelijk en prettig te volgen.

DIPLOMA

Diploma Beroepsfotograaf

Aan het einde van de opleiding Beroepsfotograaf ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger).

Het huiswerk bestaat voornamelijk uit praktische opdrachten waardoor je tijdens de opleiding automatisch een vaardighedendossier opbouwt. Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 

Combinatieopleiding Beroepsfotograaf + Lightroom of Photoshop

Beide combinatieopleidingen kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

Praktijkexamen
Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Lightroom of Photoshop. 

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Heb je dit examen afgerond met een voldoende en heb je alle huiswerkopgaven van de lessen Beroepsfotograaf ingestuurd en hiervoor een gemiddeld cijfer van minimaal 5,5 gescoord? Dan kun je het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Beroepsfotograaf + Lightroom of Beroepsfotograaf + Photoshop aanvragen. 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Beroepsfotograaf uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Beroepsfotograaf, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur:

Voor de Beroepsfotograaf opleiding staat een studieduur van 9 maanden bij een normaal studietempo van gemiddeld 4 uur per week. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.  

Combinatie opleiding Beroepsfotograaf + Lightroom

Voor de combinatie opleiding Beroepsfotograaf + Lightroom staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo van gemiddeld 4 uur per week.

 

Combinatie opleiding Beroepsfotograaf + Photoshop

Voor de combinatie opleiding Beroepsfotograaf + Photoshop staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer uur per week studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Beroepsfotograaf
€669,00
of  9x 82,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€669,00
of  9x 82,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Beroepsfotograaf + Lightroom
€899,00
of  12x 82,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€899,00
of  12x 82,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Beroepsfotograaf + Photoshop
€919,00
of  12x 84,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€919,00
of  12x 84,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben pas begonnen met deze studie dus inhoudelijk kan ik daar nog geen mening over geven. Wel kan ik mijn ervaring delen over hoe makkelijk het aanmelden en beginnen met de studie ging. De lesstof was ver voor de begin datum al in huis. Heel fijn dat je zelf kan bepalen waar en wanneer je studeert.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!