Houtbewerking  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Houtbewerking
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€349,00
314,10
of 
6 x €57,60
 • Met begeleiding van vakdocent
 • Boordevol praktijkopdrachten
 • Met handige instructievideo's
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Geef vorm aan jouw creativiteit met de cursus Houtbewerking

Plaats jouw eigen handgemaakte meubelstuk vol trots in je eigen huis, wetende dat elke nauwkeurige zaagsnede en zorgvuldige houtverbinding het resultaat is van jouw eigen creativiteit en vakmanschap. Ontdek de kunst van het werken met hout, van basisprincipes tot geavanceerde toepassingen. Creëer projecten waar je vol trots naar kunt kijken met de cursus Houtbewerking!

Ongeacht of je een enthousiaste beginner bent of een doorgewinterde vakman, deze Houtbewerking cursus opent de deur naar een wereld vol creatieve mogelijkheden. Leer niet alleen technieken, maar onderzoek ook hoe je jouw eigen stijl en flair kunt toevoegen aan een project.

Het begint bij het kiezen van het perfecte hout tot het verfijnen van verbindingstechnieken. De cursus Houtbewerking helpt je bij het ontwikkelen van de vaardigheden en geeft je het zelfvertrouwen om jouw ideeën om te zetten in een echte creatie. 

 

De cursus Houtbewerking is inclusief:

 Talloze duidelijke werktekeningen 

 Handige video's met uitgebreide uitleg en tips

 Stap-voor-stap foto's die iedere handeling duidelijk in beeld brengen

 Vele praktijkopdrachten! 

 

Tijdens de praktijkopdrachten ga je aan de slag met allerlei leuke projecten. Zo leer jij onder andere hoe je een bloembak maakt en een kapstok. Maar ook een kast en een tuintafel met zelfgemaakte tuinstoelen staan na het afronden van deze cursus te pronken in jouw huis en tuin! 

Onder begeleiding van een ervaren vakdocent ga jij aan de slag om al deze mooie houtbewerkingsprojecten tot goed einde te brengen. Je gaat de fijne kneepjes van dit ambacht leren en je vaardigheden verder ontwikkelen.

 

Duik in de ambachtelijke wereld van houtbewerking met deze cursus

De cursus Houtbewerking is geschikt voor iedereen met een passie voor creativiteit en een interesse in het ambacht van houtbewerking. De cursus is ontworpen om een breed scala aan deelnemers aan te spreken, van mensen die voor het eerst een zaag oppakken tot de ervaren hobbyist die zijn vaardigheden wil verfijnen. Een cursus houtbewerking voor beginners én gevorderden dus!

Ontdek de mogelijkheden met houtbewerking. Ongeacht of je nu droomt van het maken van je eigen meubelstukken, gepersonaliseerde houten decoraties of nieuwsgierig bent naar het ambacht, deze cursus Houtbewerking biedt kennis voor diverse interesses en ervaringsniveaus. Dit alles binnen een stimulerende omgeving waarin je alles op je eigen tempo kunt ontdekken en leren. 

 

Ontdek je eigen stijl en creëer unieke creaties van hout

De cursus Houtbewerking heeft als hoofddoel om een volledig inzicht te bieden over dit vakgebied. Door de behandeling van verschillende onderwerpen, van ordelijk en accuraat werken tot het gebruik van verschillende bevestigingsmethoden, voorzien we jou van de nodige tools om je vanaf de basis te ontwikkelen binnen de houtbewerking.

In de Houtbewerking cursus staat het ontwikkelen van vaardigheden, het stimuleren van creativiteit en het verbeteren van efficiëntie centraal. Kortom, ons doel is om jou zelfverzekerd en succesvol met verschillende soorten hout te laten werken, je te inspireren en je eigen stijl te laten ontwikkelen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Houtbewerking

In de cursus Houtbewerking worden de volgende onderwerpen behandeld:

 

De constructie van verbindingen

De eerste lessen van de Houtbewerking cursus bestaan uit het onderscheiden van de verschillende soorten hout, de principes van verbindingen en hout als materiaal van het ontwerp.

 

Stuiknaden

Stuiknaden, ook wel versteknaden genoemd, spelen een belangrijke rol in houtbewerking. Je leert hoe je nauwkeurige sneden maakt en perfect passende stuiknaden creëert voor verschillende doeleinden. Je leert de basisprincipes van verbindingstechnieken die essentieel zijn voor het bouwen van stabiele houten constructies. Daarnaast leer je hoe je een bovenfrees moet bedienen en ook hoe je een groef en een messing moet frezen

 

Ingelaten, overlapse en pen-en-gatverbindingen

Binnen de houtbewerking zijn er drie essentiële verbindingstechnieken; ingelaten, overlapse en pen-en-gatverbindingen. Je leert tijdens deze lessen van de cursus Houtbewerking niet alleen de technische aspecten van elke verbinding, maar ook wanneer en waarom je ze toepast. Hierdoor leer je de juiste keuzes te maken voor je houtbewerkingsproject.

 

Verstek en vals verstek

Je leert om nauwkeurige en esthetische hoekverbindingen tussen houten elementen te creëren. In deze les krijg je meer inzicht in zowel de traditionele techniek van versteksneden als de visueel aantrekkelijke illusie van vals verstek.

 

De keuze en toepassing Zwaluwstaart

Zwaluwstaartverbindingen staan bekend om hun stevigheid en esthetische waarde. Binnen deze lessen zullen ze uitgebreid besproken worden. Van het selecteren van het juiste gereedschap tot het precies snijden van deze zwaluwstaarten.

 

Deuvels

Deuvels vormen een veelzijdige methode voor het verbinden van houten delen. In deze les van de Houtbewerking cursus leer je niet alleen over de verschillende soorten deuvels, maar ook hoe je ze effectief kunt gebruiken. Het juiste gebruik van een deuvel creëert een sterke en stabiele verbinding.Talloze instructie video’s én persoonlijke begeleiding door vakbekwame docent

De lessen van de cursus Houtbewerking zijn voorzien van talloze stap-voor-stap foto’s, waardoor je elke handeling goed in beeld hebt en niets kunt vergeten. Zo moet elke praktijkopdracht wel slagen, want je gaat actief aan de slag.

Daarbij heeft onze docent de lessen verrijkt met instructievideo’s die precies aansluiten op de lessen. Zo wordt alles nog duidelijker en levendiger. 

Natuurlijk helpt je persoonlijk docent je ook en kun je met allerlei vragen bij hem terecht.

Straks staan je creaties in je eigen huis te pronken. Of wellicht maak je iets voor een ander, als verrassing of in opdracht, wie zal het zeggen? Je zult zien dat jij het ook kunt na het volgen van de cursus Houtbewerking!

 

 Bekijk een impressie van de cursus Houtbewerking

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Houtbewerking kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Houtbewerking, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Houtbewerking staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Houtbewerking

€349,00 €314,10
of  6x 57,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€349,00 €314,10
of  6x 57,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!