Wimperextensions  

Tijdelijk met GRATIS tablet óf GRATIS met STAP-budget
Wimperextensions
Materialenpakket_2023-01
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
419,00
of 
6 x €77,00
4.7/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Creëer mooie volle wimpers met de Wimperextensions cursus

Mooie en lange wimpers zonder mascara? Dat is mogelijk met wimperextensions. Wil jij graag leren hoe je wimperextensions plaatst en zou je hier je eigen bedrijf in willen starten? Dan is de Wimperextensions cursus echt iets voor jou. Speel met lengte, krul en vorm, en geef je toekomstige klanten de mooiste open blik die ze zich maar kunnen wensen.

Welke soort kunstwimpers passen het beste bij jouw klant? Welke dikte, lengte en krulsterke raad jij aan? Hoe zorg je voor een zo natuurlijk mogelijk effect? Je leert het allemaal onder begeleiding van een vakdocent in deze zeer complete cursus Wimperextensions (one-by-one methode) van NHA.   


Benieuwd of deze Wimperextensions cursus iets voor jou is?

Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

Leer de one-by-one techniek

In onze Wimperextension cursus leer je de one-by-one wimperextensions techniek. Deze techniek houdt in dat je één extension op één wimperhaar plaatst. Omdat je de natuurlijke wimpers zo min mogelijk wilt belasten bereken je welke dikte, lengte en krulsterkte het beste bij jouw klant past. 

De cursus Wimperextensions one-by-one is zeer praktijkgericht en bevat handige instructievideo's waarin de technieken worden uitgelegd en gedemonstreerd. Uiteraard start je met de nodige theorie, maar je gaat al snel aan de slag met een oefenhoofd dat je bij de cursus krijgt meegeleverd. Uiteindelijk ga je ook werken met een model.

Wat kun je na de Wimperextensions cursus?

Na het volgen van de cursus Wimperextensions kun je aan de hand van de oogvorm, de staat van de natuurlijke wimpers en de wensen van je klant een advies op maat geven. Vervolgens kun jij op professionele wijze one-by-one wimperextensions plaatsen. Het resultaat? Een prachtige open blik met mooie, volle, gekrulde wimpers.

Nadat je de Wimperextensions cursus hebt afgerond kun jij  aan de slag als echte expert op het gebied van wimperextensions of je eigen wimperzaak starten.

Jouw docent

Mijn naam is Manon; ik ben één van de docenten van deze cursus. Een aantal jaar geleden ben ik voor mijzelf begonnen in de beautybranche. Ik ben er elke dag mee bezig, geef geregeld cursussen en heb daarnaast lesmateriaal ontwikkeld. Ik help je graag verder tijdens deze cursus!


Start jij je eigen business?

Deze Wimperextension cursus is geschikt voor iedereen die graag wimperextensions wil leren plaatsen. Je hoeft geen enkele voorkennis te hebben om deze cursus te volgen. Je begint namelijk bij de absolute basis.

Bekijk ook de video over onze cursus Wimperextensions: 


Volg de cursus Wimperextensions + Wimperlifting

Wil je niet alleen leren hoe je wimperextensions zet, maar hoe je wimpers op een natuurlijke wijze krult door middel van wimperlifting? Kies dan voor de combinatiecursus Wimperextensions + Wimperlifting. Op die manier leer je niet alleen twee keer zoveel maar bespaar je ook geld!
 

Combinatiecursus Wimperextensions + Visagie

Ben je graag met make-up bezig? De juiste make-up kan iemands zelfvertrouwen een aanzienlijke oppepper geven en iemand doen stralen. Met de extra voordelige combinatiecursus Wimperextensions+ Visagie leer jij hoe je mooie en lage wimpers creëert en hoe je de sterke gezichtskenmerken benadrukt met make-up. Zo haal je het optimale uit ieders gezicht.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Wimperextensions cursus

Tijdens de Wimperextensions cursus maak je in 8 zeer uitgebreide lessen kennis met alle facetten van het plaatsen van wimperextensions. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Wimper- en ooganalyse

Je gaat dieper in op de groeicyclus van de wimper, de vorm van het oog, oogaandoeningen en allergieën. Je legt hiermee een goede theoretische basis voor de rest van de cursus Wimperextensions.

Marketing

Hoe bereik je je potentiële klanten? Welke reclamemogelijkheden zijn er? Hoe bereken je welke prijzen je moet hanteren om aan het einde van de maand een leuk salaris over te houden? In de Wimperextensions cursus leer je hoe je van jouw bedrijf een succes maakt.

Werkplek & Hygiëne

Welke materialen heb je nodig voor het plaatsen van one-by-one wimperextensions? Hoe dient je salon ingericht te zijn? Welke hygiënemaatregelen dien je te nemen?

Verlengen van de wimpers

Welke soorten en materialen kunstwimpers zijn er, en wat zijn de voor- en nadelen? Wat is de ideale dikte en krulsterkte? In de cursus krijg je alle inzichten die je nodig hebt om jouw klanten het perfecte advies te geven.

Wimpers plaatsen op een oefenhoofd

Je start in deze Wimperextensions cursus met het plaatsen van one-by-one wimperextensions op het oefenhoofd. Stap voor stap bevestig je je eerste kunstwimpers, met video’s als ondersteunend lesmateriaal.

Wimpers plaatsen op een echt model

Nu ga je aan de slag met de wimpers van een echt model. Stap voor stap leer je een mooie, open blik creëren met one-by-one wimperextensions.

Refill

Je leert in de cursus Wimperextensions one-by-one ook hoe je na twee á drie weken je klanten kunt voorzien van een refill. Ook leer je om de oorzaak te achterhalen als er te veel extensions zijn uitgevallen in die periode. Ook het op de juiste wijze verwijderen van extensions komt aan bod.

Nazorg en FAQs

Je leert alles over de nazorg van wimperextensions, de combinatie met mascara en andere make-up, en je leert de antwoorden op vragen die klanten jou kunnen stellen.

Opleiding met videolessen

De Wimperextensions cursus is zeer praktisch ingestoken en is voorzien van handige instructievideo's. In deze video's worden alle stappen van het plaatsen van wimperextensions duidelijk uitgelicht. Hierdoor krijg jij de techniek makkelijker onder de knie.

 

Combinatiecursus Wimperextensions + Visagie

Met de combinatiecursus Wimperextensions + Visagie ga je niet alleen aan de slag met bovenstaande onderwerpen, maar leer je ook meer over de volgende onderdelen van visagie:

 • Benodigdheden
 • Huidverzorging
 • Gezichtsanalyse
 • Kleurenleer
 • De basis
 • Vorm
 • Wenkbrauwen
 • De ogen
 • De lippen
 • Dagmake-up
 • Avondmake-up en galamake-up
 • Haarverzorging & haarstyling
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Wimperextensions, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Wimperextensions

Een hele leuke en leerzame cursus ! Alleen als je via STAP hebt gedaan en er heel snel doorheen gaat moet je heel lang wachten voordat je examen kan doen…

4/5
Wimperextensions

De cursus bevat veel nodige theorie. Dit is zeer fijn. Daarnaast is het zeker van belang om praktijkles te nemen. Om je technieken goed aan te leren. Alle wimpers van ieder persoon zijn anders en staan anders. Verder zeer tevreden over nha

5/5
Wimperextensions

Toegankelijke cursus, met veel informatie. Duidelijk en snel contact met de docent. Ik heb er veel plezier van.

4/5
Wimperextensions

Super fijne cursus! Docent reageert snel en alles staat duidelijk geformuleerd. Het duurde even voordat het startpakket binnenkwam, maar dit was in een drukke decembermaand ook te verwachten.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je cursus Wimperextensions af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de cursus Wimperextensions is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Wimperextensions + Visagie

Na het afronden van het onderdeel Wimperextensions kun je deelnemen aan het NHA-examen. Je behaalt een voldoende wanneer je dit theorie-examen met minimaal een 5,5 (op 10) als beoordeling afsluit.

Heb je dit examen afgerond met een voldoende en heb je alle huiswerkopgaven van de lessen Visagie ingestuurd en hiervoor een gemiddeld cijfer van minimaal 5,5 gescoord? Dan kun je het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Wimperextensions + Visagie aanvragen. 

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

STAP-BUDGET UITLEG

STAP-budget

Wil jij GRATIS studeren? Met de STAP-subsidie kun jij een NHA-opleiding met tot wel € 1.000,- korting volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. In veel gevallen is de opleiding dus gratis!

Je kunt één keer per jaar een STAP-budget ontvangen van maximaal € 1.000,-.

Subsidie aanvragen met het STAP-aanmeldbewijs

Het aanvragen van jouw STAP-budget kan via een speciaal portaal (via UWV) van de overheid. Per jaar zijn er verschillende subsidie rondes. De volgende aanmeldronde start op maandag 1 mei om 10:00 uur. Voor deze aanmelding heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig van de specifieke opleiding die je wilt volgen.

Met dit STAP-aanmeldbewijs kun je een aanvraag voor het STAP-budget indienen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan en dien jouw aanvraag op tijd in. Wij sturen je van tevoren ook nog een herinnering als de subsidieperiode van start gaat.

Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt. Wees er snel bij en loop deze kans niet mis! Op = op.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Op het moment van de aanvraag ontvang je geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA start je zodra jouw aanvraag is goedgekeurd.
 • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder de STAP-subsidie ontvangen. Let op: in 2023 kun je opnieuw gebruikmaken van het STAP-budget! 
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Hoe vraag ik mijn STAP-budget aan?

Kom jij in aanmerking voor het STAP-budget? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt aanvragen. Doorloop de volgende stappen van het aanmeldproces:

 1. Kies de opleiding die jij wilt volgen.
 2. Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de pagina van jouw gekozen opleiding en vul het formulier in. Binnen een uur ontvang je jouw STAP-aanmeldbewijs in de mail. 
 3. Dien jouw STAP-aanmeldbewijs in op de STAP-aanmeldpagina van het UWV. Voor de volgende aanmeldronde kan dit vanaf 1 mei om 10:00 uur. Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt, dus verstuur jouw aanvraag op tijd!
 4. Houd je mailbox goed in de gaten. Je ontvangt automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
 5. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Wij gaan voor jou aan de slag en zetten jouw aanmeldbewijs om in een definitieve inschrijving. Jij hoeft hier zelf verder niks voor te doen, lekker makkelijk!


Meer weten? Klik hier.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Wimperextensions uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Wimperextensions, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de Wimperextensions cursus is 4 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Wimperlifting + Wimperextensions

De studieduur voor de combinatiecursus Wimperlifting + Wimperextensions is 7 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. 
 

Wimperextensions + Visagie

De studieduur voor de combinatiecursus  Wimperextensions + Visagie is 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. 

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

MATERIALENPAKKET

Materialenpakket

Bij deze cursus wordt een materialenpakket geleverd. Dit zijn noodzakelijke cursus-specifieke materialen die nodig zijn om de opleiding te kunnen volgen. Zonder deze materialen kun je het lesprogramma niet doorlopen. NHA neemt de kosten van dit pakket voor haar rekening. 
 

In het materialenpakket zitten de volgende artikelen:

 • Jade steen 
 • Tape
 • Wimperextensions (mix doosje)
 • Ultra bonding lijm
 • Primer 15ml 
 • Remover 15ml 
 • Micro brushes
 • Mascara borstels
 • Lip applicator
 • Recht pincet
 • Krom pincet  
 • Pompje
 • Oefenhoofd + 1 paar oefenwimpers


 

Materialenpakket Wimperlifting + Wimperextensions

Bij de combinatiecursus Wimperlifting + Wimperextensions ontvang je de materialen uit het bovenstaande pakket. Daarnaast ontvang je voor het onderdeel Wimperextensions ook nog een pakket met noodzakelijke materialen. Dit pakket bevat onder andere de volgende producten:

 • Pakket Shine-E Lash Lift + verfproducten (goed voor 3 behandelingen) bestaat uit:
  • #1 Lift solution x1
  • #2 Fix solution x1
  • #3 Nourish solution x1
  • Y brush x1
  • Siliconestaafjes (M, M1, M2, L)
 • Lijm (ook wel bekend als Adhesive)
 • Intensive verf zwart
 • Intensive developer/oxidant
 • Glazen mixpotje
 • Kwastje
 • Primer
 • Accessoires:
  • Tape
  • Brushes
  • Lipapplicators
  • Mascaraborstels
    

CREATIES

Creaties van cursisten


Werk van cursist(e) Marije Hoekerd

LESGELD

Lesgeld

Wimperextensions
€419,00
of  6x 77,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€419,00
of  6x 77,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Wimperextensions + Visagie
€749,00
of  10x 82,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€749,00
of  10x 82,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Ontvang €1.000 opleidingssubsidie via STAP!

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000 subsidie voor een opleiding. Dat betekent dat jij in veel gevallen GRATIS kunt studeren bij NHA.

Wil je meer weten over jouw persoonlijke STAP-budget? Ontdek het hier!

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Ik ben heel erg tevreden. Het word allemaal goed aan gegeven, en word super goed geholpen!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!