Belastingaangifte (voor Particulieren)  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Belastingaangifte (voor Particulieren)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
239,00
of 
5 x €53,00
4.3/5

Beoordeeld door 27 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Belastingaangifte? Leer geld verdienen met de cursus Belastingaangifte (voor Particulieren)

Geld verdienen met belasting, hoe werkt dat? Moet je jaarlijks een andere partij benaderen om jouw belastingaangifte in te vullen? En moet je daar dan ook nog voor betalen? De vragen stapelen zich op. Waarom moeilijk doen? Volg de cursus Belastingaangifte en verzorg voortaan zelf je belastingaangifte!

 

  Inclusief software Unit4 Fiscaal Gemak
  Theorie en praktische voorbeelden
  Studeer met hulp van een ervaren vakdocent

Benieuwd of deze cursus Belastingaangifte iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Met de cursus Belastingaangifte van NHA vullen jaarlijks duizenden mensen zonder problemen hun eigen én andermans belastingaangifte in. Aan de hand van de goed te volgen cursus, inclusief praktijkvoorbeelden, leer je hoe je op de voordeligste en correcte manier jouw aangifte inkomstenbelasting invult, maar ook hoe je dit voor anderen kunt doen.

Je komt alle ins en outs te weten van het huidige belastingstelsel. Box 1, Box 2 en Box 3: het worden vertrouwde begrippen met de cursus Belastingaangifte. Het motto van de cursus is: ‘betaal nooit te veel belasting’.

Verdiep je in verschillende belastingen

Tijdens de opleiding bestudeer je verschillende vormen van belasting. Zo kom je tot een goed begrip van de Wet op de Inkomensbelasting. Het grootste deel van de cursus zal bestaan uit deze wet. 

Na het volgen van de cursus Belastingaangifte help je voortaan ook anderen bij het invullen van hun formulieren. Je hebt meteen een potentiële mooie bijverdienste te pakken.
 

Direct aan de slag met praktijkcasussen

De cursus Belastingaangifte voor Particulieren bestaat uit verschillende lessen theorie. In de laatste lessen worden vervolgens een aantal belastingaangiftes uitgewerkt. Zo kun je direct voor jezelf de belastingaangifte doen, maar kun je ook anderen helpen met het invullen. 
 

Inclusief gratis software

Je ontvangt voor de duur van de opleiding gratis toegang tot software van Unit4 Fiscaal Gemak, waarin je in een speciaal voor NHA-cursisten gemaakte kantooromgeving berekeningen voor jouw huiswerk maakt.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Belastingaangifte (voor Particulieren)

In de cursus Belastingaangifte (voor Particulieren) worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Algemene Wet Rijksbelastingen
  • Door meer over de AWR te kennen, krijg je beter inzicht in je eigen belastingverplichtingen, maar leer je ook over jouw belastingrechten. Begrijp de basisprincipes, leer welke soorten belasting er zijn en hoe deze worden toegepast op jouw situatie. 
 • Loonbelasting
  • Weet jij hoeveel belasting er wordt ingehouden op je salaris? Of kom jij in aanmerking voor bepaalde belastingvoordelen of aftrekposten? Dit helpt jou bij het plannen van je financiën en het begrijpen van je nettosalaris. 
 • Omzetbelasting
  • Het is belangrijk om de juiste belastingtarieven toe te passen op jouw producten of diensten. Door je omzetbelasting goed te kennen, ben je in staat om de btw die je betaalt over zakelijke uitgaven terug te vorderen. Zo kun je de bedrijfsvoering verlagen en de winst maximaliseren. 
 • Vennootschapsbelasting
  • Door inzicht te hebben in de vennootschapsbelasting, kun je strategieën ontwikkelen om de belastingdruk te verminderen. Denk aan het benutten van aftrekposten en vrijstellingen, wat kan leiden tot meer winst voor je bedrijf. Ook is het belangrijk om als eigenaar inzicht te hebben in hoeveel belasting je BV moet betalen over haar winst. 
 • Dividendbelasting
  • Als je belegt in aandelen en dividend ontvangt, is het begrijpen van de dividendbelasting belangrijk. Het laat zien hoeveel belasting er wordt ingehouden op de dividenduitkeringen die je ontvangt. Dit heeft invloed op je rendement op investeringen. 
    

Ga praktisch aan de slag met belastingaangiftes

Om de Wet op de Inkomstenbelasting goed te kunnen begrijpen, komen deze verschillende belastingen in de cursus aan bod. Hierdoor ben je voorbereid op je eigen belastingaangifte, maar kun je ook anderen ondersteunen. Deze Wet op de Inkomstenbelasting zal het grootste deel van de cursus Belastingaangifte beslaan.

In 16 lessen komt de theorie aan de orde. Maar het toepassen is een van de belangrijkste factoren bij de belastingaangifte. Daarom worden in de laatste 4 lessen belastingaangiftes volledig uitgewerkt. Zo ga je ook in de praktijk aan de slag met belastingaangiftes. 

Onze cursus Belastingaangifte wordt constant gemoderniseerd. Aangezien je met de cursus Belastingaangifte ook anderen kunt ondersteunen bij het invullen van de belastingaangifte, is het een cursus waarmee je nu en in de toekomst veel belastinggeld bespaart en misschien zelfs verdient! 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Belastingaangifte (voor Particulieren), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Belastingaangifte (voor Particulieren)

De cursus weet een goede balans weer te geven tussen de brede leerstof van belastingrecht- en belastingaangifte. Door de behoorlijke diepgang in de aparte onderwerpen van de belastingaangifte te koppelen aan goede voorbeelden en casussen werkt de lesstof, mijns inziens, sterk verhelderend en is op deze manier gemakkelijker te onthouden. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen!

10/10
Belastingaangifte (voor Particulieren)

Ik ben er op de eerste plaats blij mee met de lesstof. Alles is duidelijk. Goed lezen is heel erg belangrijk heb ik nú begrepen. Docent is ook erg netjes met de feedback. Kortom NHA is aan te raden

8/10
Belastingaangifte (voor Particulieren)

Goed, interessant maar weinig hulp

8/10

Goede cursus en alles is snel geregeld. Min puntje was de docent. Je werd niet echt geholpen met antwoorden op je vragen.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Belastingaangifte (voor Particulieren)

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Belastingaangifte (voor Particulieren) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Belastingaangifte (voor Particulieren) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Belastingaangifte (voor Particulieren), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur van de opleiding Belastingaangifte (voor Particulieren) is 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Belastingaangifte (voor Particulieren)
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€289,00
of  5x 64,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€239,00
of  5x 53,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus weet een goede balans weer te geven tussen de brede leerstof van belastingrecht- en belastingaangifte. Door de behoorlijke diepgang in de aparte onderwerpen van de belastingaangifte te koppelen aan goede voorbeelden en casussen werkt de lesstof, mijns inziens, sterk verhelderend en is op deze manier gemakkelijker te onthouden. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!