Cursus Turks  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Cursus Turks
taalapp4 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
199,00
of 
12 x €18,50
4.6/5

Beoordeeld door 39 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor begeleiding van Turks docent
 • Met luister-& spreekoefeningen
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Met Turkse buren of collega’s spreken? Volg de cursus Turks

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Heb je Turkse vrienden of collega’s en wil je in hun eigen taal met hen praten? Met de cursus Turks voer je al snel een goed gesprek. Deze taalcursus geeft jou een prima basis. Vraag nu een gratis proefles aan en begin direct met Turks leren! 

   Leer Turks op ERK niveau A2 (beginners) of B1 (gevorderden)
   
Kies voor begeleiding van een ervaren vakdocent
   
Inclusief gratis Taal-app

Turkije verbindt Azië en Europa. Het is een schitterend land met een unieke cultuur en een rijk verleden. Het prachtige klimaat, de verfijnde keuken en vriendelijke bevolking maken Turkije zeer geliefd. Een bezoek aan het gastvrije Turkije is nog leuker wanneer je de taal spreekt en je de mensen kunt begroeten met ‘merhaba’.

Op reis naar Turkije? Volg de cursus Turks

Heb je plannen voor een reis naar Turkije? Backpacken of stedentrip? Of heb je misschien Turkse vrienden, buren of collega’s en vind je het leuk om de Turkse taal te leren? De cursus Turks is dan een prima begin.

De Turkse taal lijkt misschien moeilijk omdat de taal afwijkt van het Nederlands en andere Europese talen. Toch is Turks lang zo lastig niet. De taal kent bijvoorbeeld geen lidwoorden en geen geslachten. Ook handig: op de heldere taalregels zijn bijna geen uitzonderingen.

Je kunt bij NHA kiezen uit de cursus Turks voor Beginners, Turks voor Gevorderden of de combinatiecursus. De cursus Turks voor Beginners is ontwikkeld op ERK-niveau A2. De cursus voor Gevorderden is ontwikkeld op ERK-niveau B1
 

"In Turkije kan ik de theorie echt in de praktijk gebruiken"

Chantal Poels (56) volgt de cursus Turks voor Gevorderden:
"Mijn tante en haar Turkse man woonden in de zomer in Turkije. Een vakantie bij hen heeft mijn leven veranderd. Ik kwam in een warm bad van lieve, gastvrije mensen, maar helaas kon ik niks van de taal verstaan. Dat frustreerde mij zo dat ik Turks ben gaan leren.

De cursus Turks voor Gevorderden vind ik erg leuk om te doen. Als ik in Turkije ben, kan ik de geleerde theorie echt in de praktijk gebruiken. De goede punten die ik haal en het feit dat ik het echt in de praktijk kan inzetten, geven me plezier en doorzettingsvermogen."

 

Turks leren spreken

In de cursus Turks ligt het accent nadrukkelijk op spreekvaardigheid. Aan de hand van alledaagse situaties leer je een gesprek voeren. Met het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM heb je dat snel onder de knie. Je woordenschat groeit snel.

Het duidelijke lesmateriaal, de interactieve woordentrainingen, de video’s en geluidsfragmenten maken het leren van deze taal nog gemakkelijker.

Volg een cursus Turks en verbeter je CV

De cursus Turks is een goede keuze wanneer Turkije je favoriete reisbestemming is. Ook wanneer je voor je werk met Turkse bedrijven te maken krijgt en je dus kennis van de Turkse taal nodig hebt is de cursus Turks erg geschikt om te volgen. Turks leren is voor bepaalde functies een belangrijke aanvulling op je CV.

Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Door deze cursus te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw sociale vaardigheden.
 

Review
 

5/5

In een paar lessen tijd, snap ik de grammatica van de taal erg goed. Het wordt op een bepaalde manier uitgelegd, waardoor je het snel door hebt! Nooit gedacht dat ik de Turkse conversaties van de geluidsfragmenten kon verstaan binnen een paar lessen! Het huiswerk insturen verloopt ook erg vlot. Binnen 5 werkdagen, en meestal eerder, krijg je je huiswerk terug + feedback. Erg tevreden.

Lees meer »


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Turks

Turks voor beginners

Tijdens de cursus Turks voor beginners komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • het Turkse alfabet;
 • het postkantoor;
 • eten en drinken;
 • toerisme;
 • openbaar vervoer;
 • op de markt;
 • op het strand.

Video's, geluidsfragmenten en interactieve Woordentrainingen

Aan de hand van video's en geluidsfragmenten leer jij de uitspraak van de Turkse taal. Daarnaast bevatten de lessen woordenlijsten die je interactief kunt oefenen, waardoor je spelenderwijs de woorden leert kennen, spellen en spreken. Ook ideaal om onderweg te oefenen! 

 

Turks voor gevorderden

Je hebt de cursus Turks voor beginners afgerond of jouw basiskennis Turks is reeds op een redelijk niveau en je wilt meer weten. NHA biedt je dan de mogelijkheid om jouw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Turks voor gevorderden leer je jouw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van je woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.

Tijdens de cursus Turks voor gevorderden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • grammatica;
 • telefoneren;
 • dieren;
 • het hotel;
 • het restaurant;
 • de dokter/apotheek/EHBO;
 • de auto;
 • interviewen.

Turks voor beginners + gevorderden: combi

Als je je meteen inschrijft voor de cursus Turks "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar vijftien maanden. Dit komt door een overlapping van beide cursussen.

Je spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts drie maanden extra heb je dan bovendien de cursus Turks voor gevorderden gevolgd.

Ook jij kunt in enkele maanden de Turks leren spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Turks, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Turks voor Beginners

De cursus bevat voldoende materialen en een vertaal app om de dingen die je niet weet op te zoeken. De cursus is volgens mij goed te doen maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Ik ben al meer als 45 jaar van school af en ik kan er ook nog wat van maken Dus een hogere opleiding is niet nodig. Als bijkomstigheid leer je ook nog om op de pc de knoppen te leren. Ik heb er veel schik mee.

8/10
Turks voor Beginners + Gevorderden

Ondanks dat mijn keuze niet gauw naar een online cursus gaat, ben ik blij deze keuze gemaakt te hebben. Ik vind het tot nu toe een fijne en plezierige manier van leren. Ik ben verrast en hoop op nog meer fijne lessen:)

10/10
Turks voor Beginners

Het is erg. Mo eilijk omdat ze de grammatica heel anders formuleren. Maar het wordt heel goed beschreven en als je het in je eigen tempo doet kom je er wel. De motivatiecoach heb ik uit laten zetten omdat je het dan niet in je eigen tempo kan doen. Tot nu toe elke keer een 10 of 9,5 dan doe ik het toch goed. En ik heb zeker geen Talenknobbel.

10/10
Turks voor Beginners

Heel makkelijke leer opties bieden jullie aan ben er zeer tevreden over

DIPLOMA

Diploma Turks

Bij NHA rond jij je Cursus Turks af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen

Deze taalcursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Cursus Turks kun je voor € 29,- een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Beginners
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde Cursus Turks is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Cursus Turks valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Cursus Turks uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Cursus Turks leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Turks voor Beginners

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Turks voor Gevorderden

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Turks voor Beginners + gevorderden: combi

15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Turks  

Schrijf je nú in voor de Cursus Turks en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Turks voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€259,00
of  12x 24,00

Eenmalig €29,95 inschrijfgeld

Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€199,00
of  12x 18,50

Eenmalig €29,95 inschrijfgeld

Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Turks voor Gevorderden
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€259,00
of  12x 24,00

Eenmalig €29,95 inschrijfgeld

Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€199,00
of  12x 18,50

Eenmalig €29,95 inschrijfgeld

Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Turks voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€369,00
of  15x 27,50

Eenmalig €29,95 inschrijfgeld

Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€319,00
of  15x 23,50

Eenmalig €29,95 inschrijfgeld

Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus bevat voldoende materialen en een vertaal app om de dingen die je niet weet op te zoeken. De cursus is volgens mij goed te doen maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Ik ben al meer als 45 jaar van school af en ik kan er ook nog wat van maken Dus een hogere opleiding is niet nodig. Als bijkomstigheid leer je ook nog om op de pc de knoppen te leren. Ik heb er veel schik mee.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!