Cursus Grieks (Nieuwgrieks)  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Cursus Grieks (Nieuwgrieks)
taalapp4
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
199,00
of 
12 x €18,50
4.3/5

Beoordeeld door 35 student(en)

 • Tijdelijk met gratis Taal-app
 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Een taal met rijke historie: volg de cursus Nieuwgrieks

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Tijdens je vakantie op Kreta, Kos of een van de andere Griekse eilanden de vriendelijke bevolking aanspreken in hun eigen taal? Dat kan als je de cursus Grieks van NHA volgt. Deze taalcursus geeft jou een uitstekende basis!

De Griekse taal heeft een lange en rijke geschiedenis. Het Griekse alfabet, zo anders dan ons eigen alfabet, lijkt ingewikkeld en schrikt je wellicht af. Toch is de uitgebreide taalcursus Grieks niet zo moeilijk als je denkt. De leermethode van de cursus Grieks maakt je snel vertrouwd met de Griekse letters.

Zelf Grieks leren spreken

Wanneer je het Griekse alfabet beheerst, leer je de eerste woorden schrijven. De volgende stap, het voeren van gesprekken in het Grieks, is dan snel gemaakt. Je oefent op de juiste uitspraak en je vergroot vlot je woordenschat. Dat is de beste manier om Grieks te leren.

Voor je het weet, kun je een praatje maken met de Griekse ober, de krant lezen en een eenvoudige brief in het Grieks schrijven.

Verdiep je in de Griekse omgangstaal

In de cursus Grieks leer je de Griekse omgangstaal. Dit is de variant van het Grieks die het grootste deel van de Griekse bevolking spreekt en schrijft. Daarmee kun je dus in het hele land prima uit de voeten.

Volg een cursus Grieks voor je werk! 

De cursus Grieks is een goede keuze wanneer Griekenland je favoriete reisbestemming is. Maar ook als je beroepsmatig met Griekse bedrijven te maken krijgt en je daardoor kennis van de Griekse taal nodig hebt is de cursus Grieks erg geschikt.

Grieks leren is voor bepaalde functies een belangrijke aanvulling op je CV. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Door deze cursus te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw sociale vaardigheden.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Grieks (Nieuwgrieks)

Grieks voor beginners

Tijdens de cursus Grieks voor beginners komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • het Griekse alfabet;
 • begroeten;
 • grammatica;
 • eten en drinken;
 • in de winkel.

Grieks (Nieuwgrieks) voor gevorderden

Je hebt de cursus Grieks voor beginners afgerond of jouw basiskennis Grieks is reeds op een redelijk niveau en je wilt meer weten. NHA biedt je dan de mogelijkheid om jouw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Grieks voor gevorderden leer je jouw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van jouw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.

Tijdens de cursus Grieks voor gevorderden komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • in het hotel;
 • in de winkel;
 • grammatica;
 • het openbaar vervoer;
 • Athene;
 • het dorp;
 • de kerk.

Grieks (Nieuwgrieks) Beginners + gevorderden: combi

Als je je meteen inschrijft voor de cursus “beginners + gevorderden” samen, is de totale cursusduur maar vijftien maanden. Dit komt door een overlapping van beide cursussen.

Je spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts drie maanden extra heb je dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd.

Ook jij kunt in enkele maanden de taal van jouw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Grieks (Nieuwgrieks), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Nieuwgrieks voor Beginners + Gevorderden

Duidelijke opbouw en uitleg. Soms is de informatie per les wat veel. Dan kies ik ervoor even geen nieuwe les te starten, maar eerdere lessen te herhalen. De lerares reageert snel en duidelijk op het ingestuurde huiswerk. Ik zou de begeleiding aanraden, omdat dat de puntjes op de I zet en laat zien wat je toch nog niet beheerst.

4/5
Nieuwgrieks voor Beginners + Gevorderden

Het zijn duidelijke lessen en het huiswerk is leuk om te maken. Er zijn veel oefenopdrachten die je over kunt schrijven en in kunt vullen, waardoor je het schrijven ook snel onder de knke krijgt. Verder kan ik het andere huiswerk opsturen, dit is heel fijn. Dan kun je niet even spieken bij de antwoorden e leer je dus nog beter. Het nakijken gebeurd ook erg snel. Meestal is het vandaag verzonden morgen nagekeken. Dus de opleiding is helemaal top!

5/5
Nieuwgrieks voor Beginners

Ik ga graag op vakantie naar Griekenland en wil graag wat meer zeggen dan alleen bijv: καλημέρα. Daarom puur als hobby, begonnen met de cursus Nieuwgrieks voor beginners. Ik had eerst nog vragen en ik werd telefonisch heel goed geholpen en duidelijk geïnformeerd. Cursus besteld en wo het ziet er zo goed uit. Je kan het op je pc, tablet en telefoon bekijken. Daarnaast ook de hele cursus op papier in 2 mappen. Duidelijk en lekker lettertype. Goed ingedeeld. Et zitten in elke les ook geluidsbestanden, die je kan downloaden om te beluisteren waar je maar wilt. Super fijn, want zo kan je de (moeilijke) uitspraak goed leren. Ik heb gekozen voor de optie studeren met leraar/lerares, en daarmee ben ik erg blij, zo kan je je huiswerk insturen en als je een vraag hebt, heb je één moment per les om die aan je lerares te stellen. Tot nu toe ervaar ik dat prettig en mega leerzaam. Ik had laatst ook een algemene vraag, die stuurde ik per mail naar de NHA en binnen een paar uur kreeg ik al duidelijk antwoord. IK ben echt super tevreden over NHA! En qua prijs/kwaliteit verhouding zit het meer dan goed vind ik. Ik moet wel zeggen dat ik het een moeilijke studie vind, er staat bij geen vooropleiding nodig, maar je moet wel enigszins wat van de Nederlandse grammatica weten hoor. (vind ik) Maar complimenten voor het product!

4/5
Nieuwgrieks voor Beginners

Prima basis om een nieuwe taal enigszins op te pikken.

DIPLOMA

Diploma Grieks (Nieuwgrieks)

Bij NHA rond jij je Cursus Grieks (Nieuwgrieks) af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen

Deze taalcursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Cursus Grieks (Nieuwgrieks) kun je voor € 29,- een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Beginners
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde Cursus Grieks (Nieuwgrieks) is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Cursus Grieks (Nieuwgrieks) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Cursus Grieks (Nieuwgrieks) leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Grieks (Nieuwgrieks)

Cursus Grieks (Nieuwgrieks) voor Beginners

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Grieks (Nieuwgrieks) voor Gevorderden

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Grieks (Nieuwgrieks) voor Beginners + gevorderden: combi

15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000 of stuur een e-mail.

TAAL-APP

Tijdelijk gratis Taal-app bij de Cursus Grieks (Nieuwgrieks)  

Schrijf nú in voor de Cursus Grieks (Nieuwgrieks) en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je voor meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en naspreken. Oefenen waar en wanneer jij wilt.
Deze app maakt de uitgebreide NHA taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal tijdens vakanties;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld cursus Grieks

Nieuwgrieks voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€249,00
of  12x 23,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€199,00
of  12x 18,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Nieuwgrieks voor Gevorderden
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€249,00
of  12x 23,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€199,00
of  12x 18,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Nieuwgrieks voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€349,00
of  15x 26,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€299,00
of  15x 22,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Ik ga graag op vakantie naar Griekenland en wil graag wat meer zeggen dan alleen bijv: καλημέρα. Daarom puur als hobby, begonnen met de cursus Nieuwgrieks voor beginners. Ik had eerst nog vragen en ik werd telefonisch heel goed geholpen en duidelijk geïnformeerd. Cursus besteld en wo het ziet er zo goed uit. Je kan het op je pc, tablet en telefoon bekijken. Daarnaast ook de hele cursus op papier in 2 mappen. Duidelijk en lekker lettertype. Goed ingedeeld. Et zitten in elke les ook geluidsbestanden, die je kan downloaden om te beluisteren waar je maar wilt. Super fijn, want zo kan je de (moeilijke) uitspraak goed leren. Ik heb gekozen voor de optie studeren met leraar/lerares, en daarmee ben ik erg blij, zo kan je je huiswerk insturen en als je een vraag hebt, heb je één moment per les om die aan je lerares te stellen. Tot nu toe ervaar ik dat prettig en mega leerzaam. Ik had laatst ook een algemene vraag, die stuurde ik per mail naar de NHA en binnen een paar uur kreeg ik al duidelijk antwoord. IK ben echt super tevreden over NHA! En qua prijs/kwaliteit verhouding zit het meer dan goed vind ik. Ik moet wel zeggen dat ik het een moeilijke studie vind, er staat bij geen vooropleiding nodig, maar je moet wel enigszins wat van de Nederlandse grammatica weten hoor. (vind ik) Maar complimenten voor het product!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!