Cursus Frans Beginners & Gevorderden  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Cursus Frans Beginners & Gevorderden
taalapp4 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€319,00
287,10
of 
15 x €21,15
4.5/5

Beoordeeld door 43 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor begeleiding van Frans docent
 • Met luister-& spreekoefeningen
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 15 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de Franse cultuur met de cursus Frans

Ga jij graag op vakantie naar Frankrijk? Wil jij tijdens je volgende vakantie moeiteloos in het Frans de weg kunnen vragen naar je hotel? Of wil je jouw Franse taalvaardigheid verbeteren? Met de cursus Frans van NHA leer je de taal echt goed spreken. Zo kun jij zonder te blozen een glas wijn bestellen in het Frans!

   Leer Frans op ERK-niveau B1
 
  Studeer met begeleiding van een ervaren vakdocent
   
Inclusief interactieve woordentrainingen, video's en geluidsfragmenten!

Frankrijk is en blijft een populair vakantieland. Voor jou ook? Geniet jij er van de heerlijke wijn, de vele soorten kaas en het uitbundige leven? Je geniet nog meer van een bezoek aan Frankrijk als je de taal goed spreekt, en als het even kan vloeiend. 

Spreek Frans als een Parijzenaar

Frans leren doe je met een Frans cursus van NHA. En dit doe je niet in je eentje, maar onder begeleiding van een ervaren docent. De cursus Frans voor Beginners en Gevorderden is ontwikkeld op ERK-niveau B1. Daarmee kun je je prima redden in allerlei situaties!

Stel je voor, jij maakt straks een praatje met de jeu-de-boules-spelende mannen op het plein of leest als een echte Parijzenaar Le Figaro op een terrasje.

Benieuwd of deze cursus Frans iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar Frans leren heb jij al gezet!

 

Volg de complete cursus Frans

Wil jij Frans leren vanaf de basis? Maar wil je de taal ook goed leren spreken? Kies dan voor deze complete cursus Frans. In deze cursus volg je de modules Beginners én Gevorderden voor een extra scherpe prijs

Wil je slechts één van de twee modules volgen? Dat kan ook! Kies dan voor de cursus Frans voor Beginners of de cursus Frans voor Gevorderden.
 

"Ik kan nu in het Frans een grapje maken met de kleinkinderen"

Liny Hoebink volgt de cursus Frans:
"Mijn zwager en schoonzus wonen sinds 2007 in een klein Frans dorpje. Ook is mijn jongste zoon vorig jaar in Frankrijk getrouwd. Zijn vrouw is Nederlandse, maar zij is daar opgegroeid en ze willen binnenkort in Frankrijk gaan wonen. Wij willen ze dan ook vaker opzoeken.

Het is leuk om ook wat Frans te kunnen spreken met de mensen daar én niet te vergeten met onze kleinkinderen. Zij worden tweetalig opgevoed. Ik kan nu ook in het Frans een grapje maken en ze begrijpen als zij in het Frans iets vertellen. Daarom ben ik deze cursus gaan volgen. Studeren waar en wanneer je wilt, dat sprak mij erg aan!"

 

Verbeter je CV met een cursus Frans! 

De cursus Frans is ook erg geschikt om te volgen als je kennis van de Franse taal nodig hebt voor je werk. Frans leren is voor sommige functies een belangrijke aanvulling op je CV, het is een echte wereldtaal.

Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten of collega’s. Door het volgen van deze Frans cursus vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw sociale vaardigheden. 
  

Vloeiend Frans leren spreken

Met de complete cursus Frans leer je vanaf de basis vloeiend Frans spreken. Je leert gemakkelijk contact te leggen met de Fransen. In het EASY-LEARNING-SYSTEM ligt het accent op spreek- en luistervaardigheid. Met moderne en actuele onderwerpen vergroot je snel en doelgericht je woordenschat. Daardoor zul je merken dat Frans leren jou gemakkelijk af gaat! 

Lastige grammatica vermijd je zo veel mogelijk in deze Frans cursus. Je leert wel allerlei slimme ezelsbruggetjes, oefent goed met de lidwoorden ‘le’ en ‘la’ en je ontdekt het verschil tussen ‘poisson’ (vis) en ‘poison’ (gif). Het duidelijke lesmateriaal, de interactieve woordentrainingen, de video’s en geluidsfragmenten maken het Frans leren nog gemakkelijker.

 

Fris je kennis op met een Frans cursus

Wil jij goed Frans leren spreken, zodat je zelfverzekerd en vol vertrouwen een gesprek kunt voeren in het Frans? Of spreek je de taal al, maar wil je jouw kennis weer grondig opfrissen? De cursus Frans maakt je vertrouwd met deze mooie taal. Schrijf je nu in en start direct met Frans leren! 

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus


Bekijk hoe Lynn topsport combineert met de cursus Frans van NHA.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Frans

Cursus Frans voor Beginners

Tijdens de cursus Frans voor Beginners komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • geografie van Frankrijk;
 • naar de prijs vragen;
 • grammatica;
 • in het postkantoor;
 • kennismaken;
 • boodschappen doen.
   

Cursus Frans voor Gevorderden

Heb je de cursus Frans voor Beginners afgerond? Of is jouw basiskennis Frans al op een redelijk niveau en wil je jouw Frans verbeteren? NHA biedt dan de mogelijkheid om jouw talenkennis verder te ontwikkelen.

Met de cursus Frans voor Gevorderden leer je jouw taalgebruik te perfectioneren. Ook vergroot je jouw woordenschat zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.

Tijdens de cursus Frans voor Gevorderden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • op de camping;
 • in het hotel;
 • bij de bank;
 • in het restaurant;
 • het openbaar vervoer;
 • bij de dokter.

Frans voor Beginners + Gevorderden: combi

Als je je meteen inschrijft voor de cursus 'Beginners + Gevorderden' samen, is de totale cursusduur maar vijftien maanden. Dit komt door een overlapping van beide cursussen.

Je spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts drie maanden extra heb je dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd.

Ook jij kunt in enkele maanden Frans leren spreken dankzij het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

 

Video’s, geluidsfragmenten en interactieve Woordentrainingen

Met handige video’s en geluidsfragmenten leer jij de uitspraak van de Franse taal. Daarnaast bevatten de lessen woordenlijsten die je interactief kunt oefenen. Zo leer je spelenderwijs de woorden kennen, spellen en spreken. Ook ideaal om onderweg te oefenen!  

REVIEWERS

Reviewers cursus Frans

 

"Ik kan nu in het Frans een grapje maken met de kleinkinderen"

Liny Hoebink volgt de cursus Frans:
"Mijn zwager en schoonzus wonen sinds 2007 in een klein Frans dorpje. Ook is mijn jongste zoon vorig jaar in Frankrijk getrouwd. Zijn vrouw is Nederlandse, maar zij is daar opgegroeid en ze willen binnenkort in Frankrijk gaan wonen. Wij willen ze dan ook vaker opzoeken.

Het is leuk om ook wat Frans te kunnen spreken met de mensen daar én niet te vergeten met onze kleinkinderen. Zij worden tweetalig opgevoed. Ik kan nu ook in het Frans een grapje maken en ze begrijpen als zij in het Frans iets vertellen. Daarom ben ik deze cursus gaan volgen. Studeren waar en wanneer je wilt, dat sprak mij erg aan!"

 

"Mijn ervaring met NHA is heel goed!"

Arno Weijers volgt de cursus Frans voor Gevorderden:
"Ik volg deze cursus Frans om goed contact te kunnen hebben met de lokale bevolking tijdens mijn vakantie. Door persoonlijke gesprekken krijg je veel meer informatie over het land en de mensen. 

Mijn ervaring met NHA is heel goed. De theorie wordt goed behandeld en van alle nieuwe woorden leer je de uitspraak met geluidsbestanden. De lessen worden ook snel nagekeken. Naast Frans volg ik ook nog de cursus Italiaans. Deze foto is gemaakt in Italië, bij het Lago di Toval."

Meer reviews

8/10
Frans voor Beginners + Gevorderden

Wat een leuke cursus Frans! De lesstof is overzichtelijk en duidelijk beschreven. Heel fijn dat je de uitspraak kan horen. De snelheid waarmee het ingezonden huiswerk nagekeken word is ook prettig. Ik heb binnen een week het cijfer met feedback terug. Ik ben tot nu toe zeker tevreden.

10/10
Frans voor Beginners + Gevorderden

De cursus is zowel online als op papier te doen. Online diverse opties om de woordjes eigen te maken. De oefeningen helpen om de grammatica eigen te maken. Na iedere 5 lessen zit een herhaling in de oefeningen ingebouwd wat ik erg prettig vind voor mijn leerproces.

10/10
Frans voor Beginners + Gevorderden

Huiswerk wordt snel nagekeken. mogelijkheid om vragen te stellen en contact te zoeken met medestudenten.

10/10
Frans voor Beginners + Gevorderden

Ik ben tevreden over de duidelijke wijze van les geven. Het is prettig om een fysiek cursusexemplaar te hebben en tegelijk ook de digitale versie te kunnen bestuderen, inclusief de te beluisteren onderdelen. De lesstof is duidelijk beschreven en de huiswerkopgaven zijn goed te doen en niet te veel. Een les kan in ongeveer 2-3 uur goed verwerkt worden. De ingezonden huiswerkopgaven worden snel en grondig door de leraar nagekeken, en het cijfer wordt snel na inzenden al doorgegeven, tot nu binnen één dag na inzending. Daarnaast is het ook prettig om extra de gratis taal-app aansluitend aan een les te volgen. De daarin verzamelde thema's sluiten weliswaar niet 1:1 aan op de cursus, maar de thema's zijn in de app ook terug te vinden en vormen daardoor een extra moment om te oefenen. Kortom: na inmiddels 8 lessen te hebben gedaan, ben ik tevreden over de wijze waarop dat gaat en heb er vertrouwen in dat ook alle volgende lessen plezierig zullen zijn.

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Frans Beginners & Gevorderden, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

DIPLOMA

Diploma Frans

Bij NHA rond jij je Cursus Frans Beginners & Gevorderden af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen

Deze taalcursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Cursus Frans Beginners & Gevorderden kun je voor € 29,- een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Beginners
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde Cursus Frans Beginners & Gevorderden is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Cursus Frans Beginners & Gevorderden valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Cursus Frans Beginners & Gevorderden uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Cursus Frans Beginners & Gevorderden leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Frans voor Beginners

De cursus Frans voor Beginners heeft een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Frans voor Gevorderden

De cursus Frans voor Gevorderden heeft een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Frans voor Beginners + Gevorderden: combi

De cursus Frans voor Beginners + Gevorderden heeft een studieduur van 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Frans Beginners & Gevorderden  

Schrijf je nú in voor de Cursus Frans Beginners & Gevorderden en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Frans voor Beginners + Gevorderden
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€369,00 €332,10
of  15x 24,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€319,00 €287,10
of  15x 21,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus is zowel online als op papier te doen. Online diverse opties om de woordjes eigen te maken. De oefeningen helpen om de grammatica eigen te maken. Na iedere 5 lessen zit een herhaling in de oefeningen ingebouwd wat ik erg prettig vind voor mijn leerproces.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!