Menu
Gratis studiegids

Frans voor Beginners  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Frans voor Beginners
vlag%20frans Taal-app-60x180
Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€378,00
189,00
of betaal
12 x €17,50
4.4/5

Beoordeeld door 18 student(en)

 • Tijdelijk met gratis Taal-app
 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

De Frans taal leren?
Kies voor Frans voor beginners van NHA!

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Wijn bestellen - in het Frans - in een brasserie of foutloos meezingen met Franse chansons? Leer Frans spreken in je eigen tempo en volg een cursus Frans voor Beginners. Binnen de kortste keren weet je waar de fascinatie van Matthijs van Nieuwkerk voor Jacques Brel vandaan komt.

 

Op vakantie

Van de Eiffeltoren beklimmen tot skiën in de Franse Alpen: Frankrijk is een vakantieland bij uitstek voor Nederlanders. Hoeveel meer geniet je van een vakantie als je de taal beheerst? Volg de online taalcursus Frans voor Beginners van NHA  en leer Frans in je eigen tempo: waar en wanneer het jou uitkomt.

 

Voor wie is de cursus geschikt?

Frans voor Beginners is geschikt voor iedereen die Frans wil leren en nog geen kennis heeft van deze taal. Maar ook als jij al wel over die basiskennis beschikt en deze kennis op wilt frissen is de cursus een echte aanrader. We beginnen bij de ultieme basis.

Doe je zaken met Franse partners? Dan is Frans voor Beginners een mooie aanvulling voor je CV. Wil jij je kennis van de Franse taal vergroten voor je volgende vakantie? Of krijg je in het dagelijkse leven met Franse mensen te maken, in bijvoorbeeld de horeca? Ook dan kun je profiteren van Frans voor Beginners.

 

Eenvoudig frans leren

Kennis maken met de Franse taal. Op een dynamische wijze maak je in Frans voor Beginners kennis met deze prachtige taal. Aan de hand van actuele onderwerpen en alledaagse situaties leer jij de taal echt kennen, zodat jij je straks in het Frans verstaanbaar kunt maken. Het heldere en duidelijke lesmateriaal maken het leren van deze taal nog makkelijker.

 

Frans compleet

Heb jij nog geen kennis van de Franse taal maar wil je die wel opdoen? Dan is Frans voor Beginners een mooi startpunt. Probeer eerst een gratis proefles en kom erachter of deze taal iets voor jou is!

Misschien vind je de basis niet genoeg en wil je de taal vloeiend leren spreken. Dan heb je de optie om te kiezen voor een combinatiecursus Frans voor beginners én gevorderden.

Heb jij al wel kennis van deze taal maar wil je je verder verdiepen. Dan is Frans voor Gevorderden de juiste keus.

 

Frans voor Beginners; praktische cursus

De cursus Frans voor Beginners is praktisch van aard. Door middel van het EASY-LEARNING-SYSTEM leer je de taal zoals een kind zijn moedertaal leert. We focussen op een actieve manier op het taalgebruik, en minder op de grammatica. Natuurlijk leer je ook de basis van de grammatica maar jij gaat vooral praktisch aan de slag. Hierdoor merk je sneller resultaat.

Van je woordenschat vergroten tot kennismaken met alledaagse situaties: Frans voor Beginners is praktisch van aard. Maar ook grammatica en uitspraak komen aan bod. Wil jij beginnen zonder enige kennis van het Frans, volg dan de beginnerscursus. Heb je al wel kennis van deze taal, kies dan voor de gevorderdencursus.


Bekijk hoe Lynn topsport combineert met de cursus van Frans van NHA.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Frans voor Beginners

Met Frans voor Beginners begin je bij de basis. Zo ontwikkel je niet alleen je woordenschat maar leer je ook meer over de uitspraak van deze taal, de grammatica en het gebruik van leestekens.

Tijdens Frans voor Beginners komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • geografie van Frankrijk;
 • naar de prijs vragen;
 • grammatica;
 • in het postkantoor;
 • kennismaken met iemand;
 • boodschappen doen.

 

Aan de hand van geluidsfragmenten leer jij de uitspraak van de Franse taal. Daarnaast vind je bij de woordenlijsten ook de fonetisch geschreven versie zodat je eenvoudig de uitspraak van elk woord kunt terugvinden.

Door middel van oefenopgaven ontdek jij of je alles goed hebt begrepen. Heb je gekozen voor Frans voor Beginners mét hulp? Dan worden jouw opdrachten gecontroleerd door je persoonlijke huiswerkdocent.

Benieuwd of de Franse taal iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de gratis proefles. Je krijgt dan een goede eerste indruk van de taal en de cursus.

 

Frans voor Gevorderden of Combinatiecursus

Naast Frans voor Beginners biedt NHA ook Frans voor Gevorderden, en een combinatie van beide cursussen aan. Weet jij nu al dat je ook Frans voor Gevorderden wilt volgen? Kies dan voor de combinatiecursus Frans voor Beginners en Gevorderden. Zo bespaar je tijd én geld.

REVIEWS
5/5
Frans voor Beginners

Volg de cursus frans voor beginners, ben nu ongeveer bij de veertiende les, goed te doen alleen vind ik de huiswerkopgave niet altijd meteen even duidelijk, denk dat ik als ik klaar ben het goed kan schrijven maar dat spreken minder zal wezen, verder goed tevreden

4/5
Frans voor Beginners

De cursus bevalt prima! Uitgebreide lesmethode met voldoende materiaal. Een aanrader voor iedereen die wat franse taal eigen wil maken

5/5
Frans voor Beginners

Overzichtelijke studieboeken, huiswerk wordt snel nagekeken en beoordeeld. Stimuleert om het volgende hoofdstuk op te pakken. Tot nu toe verrast en zeer tevreden.

5/5
Frans voor Beginners

Het is duidelijk geschreven, maar ik zou voor al in het begin eerde de vertaling er bij zien of horen.

DIPLOMA

Diploma Frans

Bij NHA rond jij je  Frans voor Beginners af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen

Deze taalcursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond.  Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Frans voor Beginners kun je voor 29 euro een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 

 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Frans voor Beginners uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Frans voor Beginners leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Frans voor beginners

De cursus Frans voor Beginners heeft een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000 of stuur een e-mail.

TAAL-APP

Tijdelijk gratis Taal-app bij de Frans voor Beginners  

Schrijf nú in voor de Frans voor Beginners en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je voor meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en naspreken. Oefenen waar en wanneer jij wilt.
Deze app maakt de uitgebreide NHA taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal tijdens vakanties;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD
Frans voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€458,00 €229,00
of betaal 12x 21,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€378,00 €189,00
of betaal 12x 17,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Volg de cursus frans voor beginners, ben nu ongeveer bij de veertiende les, goed te doen alleen vind ik de huiswerkopgave niet altijd meteen even duidelijk, denk dat ik als ik klaar ben het goed kan schrijven maar dat spreken minder zal wezen, verder goed tevreden

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!