Autotechniek  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Autotechniek
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
259,00
of 
9 x €32,00
4.4/5

Beoordeeld door 32 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Leer auto's van binnen en buiten kennen met de cursus Autotechniek

Hoe werkt een auto precies? Wil jij je auto voortaan zelf onderhouden? Van nieuwe bougies tot remblokken en olie verversen: wil jij de rekening van de garage in een oogopslag controleren? Volg de cursus Autotechniek en leer hoe je jouw auto beter onderhoudt en zelf repareert!

Studeer met hulp van een ervaren vakdocent
Geen speciale vooropleiding 
nodig
Zelf onderhoud en reparaties uitvoeren

 

Benieuwd of deze cursus Autotechniek iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar automonteur worden heb jij al gezet!

 

Wat zit er onder de motorkap? Zuigers, geleiders, chips en nog veel meer. Een moderne auto herbergt een brok technologie. Valt daar eigenlijk nog wel aan te sleutelen? Van oldtimers tot de modernste auto's: de opleiding Autotechniek leert je hoe auto's werken. Van Saab tot BMW en van Jaguar tot Fiat.

Na de cursus Autotechniek weet jij wat het verband is tussen motorinhoud en vermogen. Jij bent in staat om zelf een uitlaat of een remschijf te vervangen. Met deze cursus is zelf sleutelen binnen handbereik.

Repareer zelf auto's met de cursus Autotechniek

In de cursus Autotechniek maak jij kennis met onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Remschijven vervangen, de koppeling repareren, het koelsysteem bijvullen. Het komt allemaal in bod in deze cursus.

De Autotechniek cursus maakt je stapsgewijs vertrouwd met de auto, van de werking van de motor tot het elektrische systeem en van de aandrijving tot de carrosserie. Na deze opleiding Autotechniek voer jij reparaties voortaan zelf uit. Jij leert welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk werkt. 

Bespaar flink op je garagekosten

Het volgen van de cursus Autotechniek kun je flink voordeel opleveren en in het ideale geval betaalt de cursus zich zelfs terug. Een goed onderhouden auto brengt bij verkoop namelijk meer op. Ook bespaar jij dankzij zelf uitgevoerde reparaties flink op de garagekosten. En bij aanschaf van een occasion weet jij nauwkeuriger de waarde en de staat van de auto te bepalen.

Schrijf je in voor de cursus Autotechniek en leer zelf jouw auto onderhouden en repareren! 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Autotechniek

In de cursus Autotechniek raak je bekend met de techniek achter je auto. Terwijl jij met de cursus bezig bent, raak je vertrouwd met de werking van de motor, zijn elektrisch systeem, de aandrijving, het onderstel en de carrosserie.

Je doet kennis op waarmee je veel automonteurs zult verbazen, omdat je hen precies kunt vertellen wat er bij een bepaald defect moet gebeuren. Bovendien word jij nooit meer verrast door een te hoge rekening van de garage!

Leer zelf onderhoud en reparaties uitvoeren

In de Automonteur opleiding krijg jij informatie over onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren aan schokdempers, remmen, koppeling, dynamo, smeer- en koelsystemen, enzovoort.

Je ontdekt welke gereedschappen je daarbij nodig hebt en hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk te werk gaat. Zo doe jij de kennis op die onmisbaar is bij het uitvoeren van reparaties en het onderhouden van jouw voertuig. Maar ook als je een tweedehands auto wilt kopen weet jij voortaan precies waar je op moet letten.

Verder komt in de cursus onder andere aan bod:

 • banden en wielen;
 • het motor-elektrisch systeem;
 • de elektronica in de auto;
 • de carrosserie.

De Automonteur cursus is zo opgebouwd dat per les steeds een deel van de auto wordt behandeld.

REVIEWS

Reviews cursus Autotechniek

Dit zijn specifieke reviews over Autotechniek, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Autotechniek

De cursus is super interessant, maar de afbeeldingen en tekst zijn niet altijd even duidelijk. Bij de lastigere onderdelen maak ik vaak gebruik van YouTube filmpjes om de complexere systemen uit te leggen. Het zou interessant zijn als deze al standaard werden weergegeven binnen de cursus zodat ik hier niet zelf naar hoef te zoeken.

10/10
Autotechniek

De lessen zijn erg overzichtelijk! En de hulp van een docent is ook erg fijn als je er even niet uitkomt.

10/10
Autotechniek

Erg leerzaam, meer dan voldoende informatie. Afbeeldingen mogen misschien wat minder donker afgebeeld worden zodat ze duidelijker zijn. Verder mogen er bij het huiswerk wel wat pitterige vragen gesteld worden, deze zijn op dit moment vrij eenvoudig/oppervlakkig/globaal.

10/10
Autotechniek

Fijne cursus met duidelijke uitleg. De tekeningen op zichzelf zijn duidelijk, echter soms zou het fijn zijn om een en ander te zien in een video (werking versnellingsbak bijvoorbeeld).

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Autotechniek

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Autotechniek uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Autotechniek, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Autotechniek heeft een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Autotechniek
€259,00
of  9x 32,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€259,00
of  9x 32,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De lessen zijn erg overzichtelijk! En de hulp van een docent is ook erg fijn als je er even niet uitkomt.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!