Creatief Schrijven  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Creatief Schrijven
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
279,00
of 
9 x €34,50
4.5/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Breng je verhaal tot leven met de cursus Creatief Schrijven

Stap binnen in de betoverende wereld van Creatief Schrijven en ontdek hoe je jouw verbeelding kunt laten stromen en woorden tot leven kunt brengen. Met de cursus Creatief Schrijven ga jij op een reis vol inspiratie, expressie en verhalen. Leer hoe je jouw schrijftalent kunt ontwikkelen en unieke verhalen kunt creëren.

Of je nu droomt van het schrijven van meeslepende romans, pakkende columns of boeiende blogs, deze cursus Creatief Schrijven biedt je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om jouw stempel te drukken op de literaire wereld.

Duik in de verschillende aspecten van creatief schrijven, ontdek diverse genres en leer hoe je jouw verhalen kunt opbouwen en tot leven kunt brengen, terwijl je jouw eigen schrijfstijl ontwikkelt.

 

Ontdek de kracht van creatief schrijven met deze cursus

Ben jij een gepassioneerde verhalenverteller met een bruisende creativiteit? Een woordenkunstenaar die wil leren om betoverende teksten te schrijven? Of een nieuwsgierige geest die zichzelf wil uitdagen en zijn schrijftalent wil ontwikkelen? Dan is de cursus Creatief Schrijven de perfecte keuze voor jou.

Of je nu al ervaring hebt in het schrijven of helemaal nieuw bent op dit gebied, deze cursus biedt een veelzijdig programma dat aansluit bij jouw ambities.

Zit jouw hoofd bomvol ideeën maar weet je niet hoe je ze op papier moet krijgen? Wil je die verhaaltjes voor het slapengaan een persoonlijke tint geven? Of wil je misschien gewoon eens proeven van een professionele schrijfcarrière? Het maakt niet uit waarom je jouw schrijfvaardigheden wilt verfijnen. Met de cursus Creatief Schrijven maak jij de juiste keus!

 

Van bijzonder idee tot meeslepend verhaal

Met de cursus Creatief Schrijven ontwikkel jij essentiële schrijfvaardigheden en kennis die je nodig hebt om meeslepende verhalen te creëren.

Je leert hoe je jouw creativiteit kunt stimuleren en hoe je jouw ideeën omzet in goed gestructureerde verhalen. Van het verkennen van diverse genres en het begrijpen van schrijffases tot het opbouwen van een boeiend verhaal en het creëren van levendige personages, je krijgt inzicht in elk aspect van het schrijfproces.

 

Betover jouw lezers met de cursus Creatief Schrijven

Daarnaast ontdek je hoe je krachtige dialogen kunt schrijven, hoe je jouw eigen invloed kunt toepassen en hoe je de psychologie van personages kunt verweven in je verhalen. Met deze vaardigheden kun je jouw lezers betoveren, emoties oproepen en een blijvende impact maken met jouw verhalen.

Met de cursus Creatief Schrijven verbeter je niet alleen jouw schrijfvaardigheden, maar ook jouw vermogen om de wereld om je heen op een unieke manier te ervaren en te interpreteren.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Creatief Schrijven

Tijdens de cursus Creatief Schrijven ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 

Van genres tot schrijffases

Deze inspirerende cursus neemt je mee op een reis vol expressie en verhalen, waar je leert hoe je jouw schrijftalent kunt ontwikkelen en unieke verhalen kunt creëren.

Verken en experimenteer met verschillende literaire genres, van boeiende columns tot meeslepende romans. Leer hoe je jouw schrijfstijl kunt aanpassen aan de specifieke kenmerken van elk genre en ontdek welke vorm het beste bij jou past.

 

Technieken en tekstvormen

Van het schrijven van een kort verhaal tot het ontwikkelen van een complete novelle, je leert de essentiële elementen van verhaalopbouw, zoals introductie, conflict, climax en resolutie tijdens deze creatief schrijven cursus. Je ontwikkelt het vermogen om een gestructureerd en boeiend verhaal te creëren dat de interesse van je lezers vasthoudt.

Breng je personages tot leven en laat ze emoties en groei ervaren gedurende het verhaal. Leer hoe je levendige dialogen kunt schrijven die je personages tot leven brengen en je lezers betrekken bij het verhaal.

 

Psychologie en emotie toepassen

Tijdens deze creatief schrijven cursus ontdek je ook hoe je psychologische inzichten kunt toepassen om je personages diepgang en authenticiteit te geven. Door gebruik te maken van emoties, motivaties en gedragingen, kun je geloofwaardige en boeiende personages creëren die een blijvende impact hebben op je lezers.

 

Een boeiende reis door een betoverende wereld

Met de cursus Creatief Schrijven ontwikkel je niet alleen je schrijfvaardigheden, maar ook je vermogen om de kracht van woorden te gebruiken om betoverende verhalen te vertellen die lezers raken en inspireren.

Laat je creativiteit stromen en dompel jezelf onder in de wereld van creatief schrijven!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Creatief Schrijven, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Creatief Schrijven

Ik ben nog maar aan het begin van de cursus. Tot nu toe ervaar ik deze als leerzaam, maar ook pittig. Binnen de schrijversbranche heb je bijv. een columnschrijvers-vak waarin columnisten hun eigen begrippen voeren. Dus creatief schrijven is eigenlijk branchegericht, iets wat je moet liggen. En zover ben ik nog lang niet, maar wie weet … (ik heb -in het verleden- meer ervaring opgedaan in bijv. handelscorrespondentie en notulering). M.a.w. deze cursus is heel anders dan ‘korte verhalen schrijven’. E.e.a. was toch niet helemaal duidelijk weergegeven in de proefles, althans zo is mijn mening.

10/10
Creatief Schrijven

Momenteel bezig met cursus creatief schrijven, Erg boeiend en leerzaam.

10/10
Creatief Schrijven

Gevarieerde cursus met leuke schrijf uitdagingen. En fijne en nuttige beoordelingen.

10/10
Creatief Schrijven

Leuke, leerzame cursus. Docent is erg punctueel, kijkt snel na en geeft goede feedback.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Creatief Schrijven uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Creatief Schrijven, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Creatief Schrijven staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Creatief Schrijven
€279,00
of  9x 34,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€279,00
of  9x 34,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Momenteel bezig met cursus creatief schrijven, Erg boeiend en leerzaam.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!