Gitaar  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Gitaar
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
259,00
of 
12 x €24,00
4.5/5

Beoordeeld door 39 student(en)

 • Begeleiding van gitaardocent
 • Praktijkgerichte cursus
 • Handige geluidsbestanden
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Volg de gitaarcursus en binnen acht weken speel je de eerste nummers

Altijd gek geweest op de gitaar? Van zachte, zwoele Spaanse klanken tot spijkerharde rock: dit populaire instrument is overal. Raak de snaren op de juiste manier en speel feilloos akkoorden. Met de gitaarcursus van NHA kun jij foutloos de gitaar leren spelen. Al jouw favoriete nummers staan straks in jouw repertoire.

Misschien denk je: ‘Ik wil gitaar leren spelen, maar ja, dat lukt mij nooit.’ Dat valt wel mee. Alle begin is moeilijk. Maar als je doorzet, word je beloond.

De gitaarcursus is namelijk ontwikkeld voor beginners. Dit maakt de cursus dus zeer geschikt voor mensen die bij wijze van spreken nog nooit eerder een gitaar in handen hebben gehad. Maar ook wanneer je wel eens voor de lol een beetje hebt gepingeld, is online gitaarles van NHA ideaal.


Elektrische of akoestische gitaar?

Wil jij graag helemaal losgaan op een elektrische gitaar? Dan raden we aan om met een cursus akoestische gitaar te starten. De akoestische variant is namelijk heel erg puur qua geluid en je bent niet afhankelijk van andere apparaten zoals een versterker. Daarnaast is het goedkoper. Voor slechts  €39,- ontvang je namelijk een gitaar bij je gitaarcursus

Zodra je de vaardigheden onder de knie hebt, kun je overstappen op de elektrische gitaar.
 

Snel gitaar leren spelen

Benieuwd wat je allemaal leert in de cursus? Je kunt rekenen op veel en uitgebreid lesmateriaal. Van noten spelen tot een gitaar stemmen, de juiste manier om een gitaar vast te houden en nog veel meer: tijdens de cursus zul jij snel gitaar leren spelen. Met behulp van luisteroefeningen ontwikkel je een gevoel voor het instrument en speel je na verloop van tijd moeiteloos mee met topmuzikanten.
 

Online gitaarles mét begeleiding

Gitaar leren spelen via NHA betekent dat je uitstekende begeleiding krijgt. Zo volg je online gitaarles en is er een docent op afstand die jouw huiswerk controleert. Huiswerk betekent dus dat je stukjes moet spelen, opnemen en moet uploaden. Dit is allemaal heel erg gemakkelijk. Je ontvangt vervolgens feedback van je docent. Zo kun je dus stap voor stap gitaar leren spelen.

 

Leer spelen als jouw muzikale helden

Carlos Santana, Eric Clapton, John Mayer… en zet dan je eigen naam in het rijtje van gitaarhelden. Alle grote gitaristen zijn ooit een keer begonnen. Deze gitaarcursus is een goede eerste stap. Zoals voor wel meer vaardigheden geldt: als je eenmaal leert hoe je met de gitaar een nummer kunt spelen, dan wordt het steeds leuker. Helemaal als je merkt dat je steeds beter wordt in gitaar spelen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Gitaarcursus

In de online gitaarles van NHA leer je alles wat je als beginnend gitarist moet weten:

 • leren spelen van noten;
 • akkoorden in de eerste positie;
 • muziektheorie;
 • 3-snarige en 6-snarige akkoorden;
 • stemmen;
 • spelen van popsongs;
 • tirando- en apoyandoaanslag;
 • tweestemmig gitaarspel;
 • opspannen van nieuwe snaren;
 • dynamische tekens;
 • geschiedenis van de gitaarmuziek;
 • toonladders.

De praktische en speelse opzet van deze unieke gitaarcursus laten je verbaasd staan van jouw eigen muzikale talent. Na 8 weken speel je al heel wat melodieën op jouw gitaar.
 

Unieke oefeningen met een echt orkest

Bij de cursus Gitaar horen ook luisteroefeningen (geluidsbestanden). De stof die in een les wordt behandeld, wordt in deze oefeningen ten gehore gebracht. Diverse muzikanten spelen een melodie eerst voor, jij speelt deze na, en vervolgens speel je samen.

Helemaal leuk wordt het als je samen met de topmusici op deze geluidsbestanden een compleet orkest vormt! Jij speelt gitaar, terwijl zij de overige instrumenten voor hun rekening nemen. Leuk en leerzaam tegelijk! Je leert zo al vanaf het begin gitaar te spelen in groepsverband.
 

Gitaar leren spelen middels digitale geluidsbestanden

De lessen zijn voorzien van luister- en speeloefeningen. De geluidsbestanden vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. 

 

Gitaar EXTRA UITGEBREID

Ben je een echte liefhebber dan kun je je ook meteen inschrijven voor de cursus Gitaar EXTRA UITGEBREID. Deze bevat 72 lessen. Je leert zo het uiterste uit jouw instrument te halen. In de online gitaarlessen worden o.a. de volgende EXTRA onderwerpen behandeld:

 • beter en sneller noten lezen;
 • barré-akkoorden;
 • spelen in verschillende toonsoorten;
 • verschillende begeleidingsmanieren;
 • diverse bluesthema's;
 • arpeggio's, dynamische tekens;
 • tweestemmig spel.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Gitaar, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Gitaar

Mijn persoonlijke ervaring is zeer positief. Geen klachten over jullie service.

10/10
Gitaar

De lessen zijn goed te volgen en de feedback van de leraar is ook prima.

10/10
Gitaar

Documentatie is zowel digitaal als hardcopy te verkrijgen, wat het makkelijk maakt om iets snel op te zoeken. Lesstof is duidelijk opgebouwd. Wel zou ik in de les wat meer geluidsfragmenten zien over de betreffende muziekstukken, dat maakt het makkelijker om mee te spelen.

10/10
Gitaar Extra Uitgebreid

Ik volg een online gitaar cursus bij NHA. Ik vind dat NHA heeft een hele fijne leeromgeving heeft waarin alle lessen duidelijk en overzichtelijk bij elkaar staan. Daarnaast heb ik een goede leraar en eventueel een persoonlijke coach die mij goed helpen met mijn online cursus! Ik ben meer dan tevreden over mijn online cursus bij NHA. Gewoonweg super!!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Gitaar

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Gitaar uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Gitaar, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Gitaar

Beginners

Voor beginners duurt het 12 maanden om gitaar te leren spelen bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Extra uitgebreid

De extra uitgebreide cursus Gitaar duurt 18 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

GITAAR

Gitaar

 

Uniek aanbod, alleen voor cursisten

Wil jij de cursus Gitaar volgen, maar ben je nog niet in het bezit van een gitaar? Dan hebben wij een speciale aanbieding voor jou. Samen met één van de grootste gitaarfabrikanten ter wereld hebben wij deze professionele gitaar geselecteerd. Deze professionele gitaar is al van jou voor slechts €39,- bij onze cursus Gitaar.

Deze professionele gitaar is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde gitaarspelers. Deze gitaar geproduceerd van kwaliteits-houtsoorten is naast zijn prachtige klanken ook nog eens een plaatje om te zien.

 

Hoe werkt het?

Wil jij deze professionele gitaar bij je cursus ontvangen, vermeld dit dan op je inschrijfformulier. Je ontvangt dan deze gitaar en de eerste lessen van de cursus snel in huis. Het is ook mogelijk om de gitaar in de loop van de cursus nog te bestellen. 

 

Garantie

Je ontvangt 3 jaar volledige fabrieksgarantie op deze professionele gitaar. NHA registreert de exacte aankoopdatum voor jou. 

LESGELD

Lesgeld

Gitaar
€259,00
of  12x 24,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€259,00
of  12x 24,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gitaar Extra Uitgebreid
€319,00
of  18x 19,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€319,00
of  18x 19,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Mijn persoonlijke ervaring is zeer positief. Geen klachten over jullie service.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!