Digitaal Filmen en Videobewerking  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Digitaal Filmen en Videobewerking
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€279,00
251,10
of 
6 x €46,35
4.5/5

Beoordeeld door 10 student(en)

 • Met begeleiding van vakdocent
 • Praktijkgerichte opleiding
 • Studeer in je eigen tempo
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Maak je eigen speelfilm met de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking

Ken je dat gevoel? Je bent op vakantie, viert een verjaardagsfeest of hebt een idee voor een mooi of spannend verhaal. Graag vereeuwig je zo’n feest of verhaal in een film. Maar... hoe doe je dat?

Een film maken is meer dan alleen beeld opnemen en vervolgens monteren. Je moet weten wat de ingrediënten zijn voor een goede basis.

Digitaal filmen en bewerken

Zo leer je in de cursus meer over de geschiedenis van de film en ontdek je welke apparatuur nodig is om digitaal te filmen en video te bewerken.

Ook opnametechniek, belichting en camerastandpunten zijn belangrijk zodat je een beeldverhaal op meerdere manieren kunt maken.

Nadenken over shots

Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Vooraf bepaal je welke shots nodig zijn en hoe je verhaal begint en eindigt. Ook denk je na over de volgorde waarin je welke beelden weer wilt geven.

Heb je al het beeldmateriaal op de juiste manier verzameld? Dan is het tijd voor nabewerking. Je leert monteren met videobewerkingssoftware. Daarbij knip en plak je een film en voeg je geluids- en beeldeffecten toe.

In de cursus leer je ook wat de functie is van achtergrondmuziek. Zet muziek onder de beelden en je krijgt al snel een goede sfeer.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Digitaal Filmen & Videobewerking

In deze boeiende cursus Digitaal Filmen & Videobewerking nemen wij je graag mee naar de indrukwekkende wereld van de film. Dit doen we stap voor stap:

Stap 1

We blikken kort met jou terug op de indrukwekkende geschiedenis van de film. Hoe is de film ontstaan, welke techniek gebruikte men en wat is er sindsdien veranderd of juist hetzelfde gebleven?

Stap 2

Een goede film kan alleen worden gemaakt met de juiste apparatuur en de juiste techniek. Dit is de basis voor elke film. Daarom leggen wij je uit wat een digitale camera is, welke soorten er zijn en welke specificaties van belang zijn bij de aanschaf van een digitale camera die het best bij jou past. Je kunt ook filmen met jouw mobiele telefoon.

Ook hierbij is het van belang dat je rekening houdt met specificaties. Een optimaal filmresultaat behaal je niet met alleen een digitale camera. Wij maken je graag wegwijs in diverse opnametechnieken. Je bepaalt straks zelf welke beelduitsnede, belichting en camerahoek het best passen bij jouw eigen film.

Stap 3

Zodra je de basis van het digitale videofilmen beheerst, leer je hoe je een boeiend beeldverhaal maakt. In deze fase van de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking leer je hoe jij je idee uitwerkt in een scenario. Hoe uitgebreider het scenario, des te lastiger lijkt het om een verhaal te filmen. Maar niet meer na het volgen van de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking!

Je leert hoe jij een filmplanning maakt en zo ieder denkbaar scenario verfilmt. Een planning geeft je een duidelijk overzicht van de te filmen scènes, het laat zien wat de voortgang is van het beeldverhaal en maakt het mogelijk om jouw volledige idee uit te werken tot een indrukwekkende film.

Stap 4

Niet elke opname gaat in 1 keer goed. Het weer zit tegen,  je hebt onvoldoende tijd, of misschien wil je een bepaalde scène opnieuw filmen. Met de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking is dat geen probleem. De cursus Digitaal Filmen & Videobewerking gaat namelijk uitgebreid in op:

 • het monteren van filmmateriaal;
 • het invoegen van beeldovergangen;
 • toevoegen van muziek of ingesproken tekst.

Na het volgen van deze cursus doe jij dit allemaal zelf thuis op jouw eigen computer met populaire softwareprogramma's zoals Magix.
 

Stap 5

Met een bewerkingsprogramma maak jij je eigen film interessanter, grappiger of juist spannender. Je leert namelijk geluidseffecten toe te voegen aan bepaalde filmfragmenten. Ook kun jij mensen iets anders laten zeggen door stemmen in te voegen. En met teksten die je later in jouw digitale video invoegt, wordt een filmfragment nog duidelijker.

De effecten die je toevoegt aan jouw eigen videofilm, neem je zelf op, of kun je vinden via internet. De cursus Digitaal Filmen & Videobewerking leert je geluidseffecten te maken en ze op te nemen. Ook worden ideeën voor geluidseffecten aangedragen.
 

Stap 6

We bereiden je ook graag voor op het maken van een professionele film. Je leert opnametechnieken voor gevorderden, we gaan extra in op het monteren van filmmateriaal voor gevorderden en brengen je op de hoogte van alles wat met lichttechnieken heeft te maken.

Tenslotte bewaar jij je film op dvd, computer of internet. Zo kun je blijven genieten van jouw meest dierbare ervaringen. Stap voor stap leer je hoe je een boeiend beeldverhaal, een vakantiefilm, een trouwfilm of misschien wel een documentaire maakt.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Digitaal Filmen en Videobewerking, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Digitaal Filmen en Videobewerking

Ben erg tevreden duidelijke uitleg Ik heb nog niet veel tijd gehad om er heel de tijd mee bezig te zijn Werk mal lang met Magix maar snap er nu meer van

8/10
Digitaal Filmen en Videobewerking

Ik vind het een zeer overzichtelijk programma.

8/10
Digitaal Filmen en Videobewerking

Leuk, interessant en duidelijk.

10/10
Digitaal Filmen en Videobewerking

Ik ben heel tevreden met hoe het geregeld is! Je kan alles op je eigen tempo doen, de communicatie verloopt ook vlot en prima met de docent die je hebt. En de inhoud is ook heel duidelijk!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Digitaal Filmen & Videobewerking

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Digitaal Filmen en Videobewerking uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Digitaal Filmen en Videobewerking, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Digitaal Filmen en Videobewerking duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

CREATIES

Creaties van cursisten

 


Video gemaakt door cursist Thomas

 


Video gemaakt door cursiste Rianne

 

Video gemaakt door cursist Thomas

 

Video gemaakt door cursiste Regina

 

Video gemaakt door cursiste Alinda

 

Video gemaakt door cursiste Alinda

LESGELD

Lesgeld

Digitaal Filmen en Videobewerking

€279,00 €251,10
of  6x 46,35
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€279,00 €251,10
of  6x 46,35
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben heel tevreden met hoe het geregeld is! Je kan alles op je eigen tempo doen, de communicatie verloopt ook vlot en prima met de docent die je hebt. En de inhoud is ook heel duidelijk!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!