Schilderen voor Beginners  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Schilderen voor Beginners
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€319,00
287,10
of 
6 x €52,65
 • Begeleiding van schilderdocent
 • Praktijkgerichte cursus
 • Start bij de basis
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Heb jij altijd al willen leren schilderen?
Start vandaag nog met de cursus Schilderen voor Beginners!

Heb jij altijd al willen leren schilderen en is schilderen op nummer geen uitdaging meer voor jou? Met de cursus Schilderen voor Beginners laat jij niet alleen je schilderkunsten maar ook je creativiteit de vrije loop. Start vandaag nog en ontdek je eigen talenten!

Licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling, al deze technieken komen aan de orde. Daag jouw creativiteit uit met de cursus Schilderen voor Beginners.

Schilderen op jouw manier

De cursus Schilderen voor Beginners is geschikt voor iedereen die graag wil leren schilderen. Je start bij de absolute basis. Zo ontwikkel jij eenvoudig je eigen stijl op jouw eigen tempo. Ook jij kunt leren schilderen!

Leer kijken met een ‘schildersoog’

Leren schilderen start bij het absolute begin. Daarom maak je in de cursus Schilderen voor Beginners eerst kennis met verschillende manieren van kijken. De manier waarop je iets ziet is namelijk afhankelijk van de kennis die je erover hebt. De kunstgeschiedenis van de klassieke oudheid tot op de dag van vandaag komt daarom aan bod.

Door goed te leren kijken, leg jij de basis van je eigen schilderkunsten. In de cursus Schilderen voor Beginners leer je kijken met een ‘schildersoog’ zodat jij weet hoe je alles herleidt tot de basisvorm. Mensen, dieren, voorwerpen. Aan de hand van de basis zet jij eenvoudig alles op papier.

Krijg oog voor kleur en dimensie in de cursus Schilderen voor Beginners

Kleur is een heel belangrijk element bij het schilderen. Het helpt je vorm te geven aan een schilderij. Tijdens de cursus Schilderen voor Beginners ga jij daarom dieper in op kleurenleer en het mengen van kleuren. Zo leer jij hoe je bewust gebruikmaakt van kleur en toonwaarden. Je maakt tevens kennis met de verschillende technieken en materialen.

Hoewel je tijdens deze schildercursus jouw schilderingen op een plat vlak uitwerkt, hebben deze wel een ruimtelijke werking. Om deze optische illusie te creëren, gaan we tijdens deze schildercursus dieper in op onderwerpen als dimensie en ruimte. Op die manier word jij steeds weer uitgedaagd je talent verder te ontwikkelen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Schilderen voor Beginners

De cursus Schilderen voor Beginners is opgebouwd uit diverse thema’s:

Verschillende materialen en technieken
Ieder materiaal vergt een speciale schildertechniek. De technieken licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling komen aan de orde in deze schildercursus.

Kleuren mengen
Je leert primaire, secundaire en tertiaire kleuren mengen. Je komt achter hun gevoelswaarde, leert hoe ze elkaar kunnen versterken en waarom ze soms ‘vloeken’.

Aquareltechniek
Aquarel is een schildertechniek met waterverf. Het is een techniek die geoefend moet worden om het gewenste resultaat te krijgen.

Verschillende onderwerpen schilderen
Ook ga je in deze schildercursus aan de slag met het schilderen van onder andere stillevens, bloemen, dieren en landschappen.

Dimensie en ruimte
Je leert hoe je de illusie van ruimte schept in het platte vlak en je gaat andere materialen dan verf gebruiken om dimensie en ruimte te creëren in je schilderij.

Kunstgeschiedenis
Aan het einde van de cursus Schilderen voor Beginners besteden we ook de nodige aandacht aan de geschiedenis van de kunst in de klassieke oudheid, middeleeuwen, renaissance, barok en rococo.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Schilderen voor Beginners uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Schilderen voor Beginners, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Schilderen voor Beginners staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Schilderen voor Beginners

€319,00 €287,10
of  6x 52,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€319,00 €287,10
of  6x 52,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!