Aquarelleren  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Aquarelleren
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€259,00
233,10
of 
14 x €18,45
4.5/5

Beoordeeld door 22 student(en)

 • Begeleiding van aquareldocent
 • Boordevol met praktijkopdrachten
 • Incl. gratis materialenpakket
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 14 maanden
ALGEMEEN

Maak je eigen meesterwerken met de cursus Aquarelleren

Heb jij altijd al mooie aquarellen willen maken? Met de cursus Aquarelleren van NHA kan iedereen deze schildervorm leren. Aquarelleren is een ontspannende hobby die je veel voldoening geeft. Wacht dus niet langer en schrijf je vandaag nog in! 

Zelf aan de slag met aquarel

Aquarelleren is een kunstvorm met eindeloos veel mogelijkheden. Spreken de zachte kleuren, de doorzichtigheid van de verf of de specifieke onderwerpen die zo goed bij het aquarelleren passen jou aan? Deze Aquarel cursus is de perfecte manier om hier zelf mee aan de slag te gaan! 

In de eerste lessen van de cursus Aquarelleren leg je de basis voor het ontwikkelen van jouw creativiteit met behulp van aquarelverf. Eerst leer je de verschillende materialen kennen zoals:

 • aquarelverf;
 • penselen;
 • aquarelpapier en andere benodigdheden.

Daarna leer je uiteenlopende technieken toepassen, zoals nat op droog, lijnen en vlakken, vloeimengingen en glacistechniek. Stap voor stap ontwikkel je de verschillende aquareltechnieken.

Cursus Aquarelleren mét gratis materialenpakket

Bij deze Aquarel cursus krijg je een uniek en gratis materialenpakket meegeleverd. In het pakket vind je aquarelpapier, penseel, aquarelverf en een potlood. Zo heb je direct alle materialen in huis om zelf de mooiste aquarelwerken te maken. 

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Aquarelleren

Aquarelleren is een kunstvorm die eindeloos veel mogelijkheden biedt. In de eerste lessen van de cursus Aquarelleren leg je de basis voor de ontplooiing van je creativiteit met aquarelverf.

 • Raak vertrouwd met de verschillende materialen; aquarelverf, penselen, aquarelpapier en verdere benodigdheden.
 • Leer uiteenlopende technieken toe te passen; zoals nat op droog, lijnen en vlakken, nat op nat, vloeimengingen en glacistechniek.
 • Ontwikkel je eigen aquareltechniek. Met leuke kleuroefeningen leer je kleuren verzwakken, versterken, oplichten en donkerder maken. Je mengt kleuren en schildert grote vlakken. Al gauw schilder je bloemen, stadsgezichten, interieur en stillevens.
 • Ontspan en laat je inspireren door buiten bezig te zijn met aquarelleren. Bomen, takken, landschappen, wolken, water, tuinen, mist en nevel, je legt het vast op het gevoelige aquarelpapier. Je leert technieken zoals glaceren, wassing, deppen, spatten, oplichten, raderen, krassen, Siberische inkt, potlood, Oost-Indische inkt, kleurpotlood en quache.
 • Leer je aquarelwerken goed te verzorgen en lijst de mooiste exemplaren uit jouw collectie in. Door ze een mooi plaatsje in jouw huis te geven, kan ook je omgeving meegenieten van jouw zelfgemaakte kunstcollectie.

Een zelfgemaakte aquarel als cadeau is natuurlijk uniek en wordt enorm gewaardeerd. Uiteraard is het ook zeker de moeite waard om je kunstwerken te bewaren in een mooie map. De pronkstukken uit jouw collectie in boekvorm: de droom van iedere kunstenaar!

Oefening baart kunst

Aquarelleren is namelijk een echte doe-cursus. Veel oefenen is zeer belangrijk. Door het aanleren van de juiste technieken zie je de resultaten van je werk verbeteren. Aan de hand van een prachtig geïllustreerd naslagwerk raak je bekend met de verschillende aspecten van de aquarelleerkunst.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Aquarelleren, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Aquarelleren

De opleiding is zeer leerzaam. De onderwerpen worden uitvoerig behandeld. De docent geeft goede feedback.

6/10
Aquarelleren

Fijn om in eigen tempo cursus te volgen. Ben nog niet zo ver gevorderd om een goed oordeel over de gehele cursus te geven.

10/10
Aquarelleren

Een mooie combinatie van theorie en praktijk. Duidelijke lesstof en opdrachten en de docente reageert snel en positief! Dat bevordert mijn durven en doen.

10/10
Aquarelleren

Mijn huis werkbegeleider geeft me prima feed back. Opbouwend maar ook met duidelijke aanwijzingen waar ik wat aan heb. ik geniet van de cursus.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Aquarelleren

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Aquarelleren uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Aquarelleren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur opleiding Aquarelleren

De cursus Aquarelleren duurt 14 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Materialenpakket

Speciaal voor jou heeft NHA een uniek en gratis materialenpakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit o.a.:

 • Potlood 2B
 • Aquarelblok
 • Aquarelpenceel Van Gogh 191. Size: 12
 • Aquarelverfset v Gogh Talens 6x10 ml 20PS106
  Kleuren;
  • 269 - azogeel middel
  • 331 - kraplak donker
  • 370 - permanentrood licht
  • 506 - ultramarijn donker
  • 254 - permanent citroengeel
  • 535 - ceruleumblauw

Met deze artikelen heb je alles in huis om prachtige aquarelwerken te gaan maken. Tijdens de cursus kan het aanschaffen van extra materialen nodig zijn. De materialen zijn niet via NHA bij te bestellen.

 

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Wendy van Dodewaard

Gemaakt door cursist(e) Marianne Noiman

Gemaakt door cursist(e) Heleen Driessen

Gemaakt door cursist(e) Marianne Noiman

Gemaakt door cursist(e) Marianne Noiman

Gemaakt door cursist(e) Heleen Driessen

Gemaakt door cursist(e) Wendy van Dodewaard

 

Gemaakt door cursist(e) Heleen Driessen

Gemaakt door cursist(e) Heleen Driessen

Gemaakt door cursist(e) Meijnie Guyt

Gemaakt door cursist(e) Meijnie Guyt

LESGELD

Lesgeld

Aquarelleren

€259,00 €233,10
of  14x 18,45
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€259,00 €233,10
of  14x 18,45
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De opleiding is zeer leerzaam. De onderwerpen worden uitvoerig behandeld. De docent geeft goede feedback.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!