Uitvaartverzorger  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Uitvaartverzorger
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
689,00
of 
12 x €63,50
4.5/5

Beoordeeld door 53 student(en)

 • Begeleiding van ervaren docent
 • SKGV-geaccrediteerde opleiding
 • Incl. gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Verzorg een waardig afscheid met de opleiding Uitvaartverzorger

Heb jij een groot organisatietalent en beschik je over empathisch vermogen?  Wanneer een dierbare overlijdt zijn mensen vaak overmand door emoties. Dat maakt het lastig om goede keuzes te maken voor de begrafenis of crematie. Als uitvaartverzorger begeleid jij mensen bij het nemen van moeilijke beslissingen en sta je de nabestaanden bij. Volg de opleiding Uitvaartverzorger en over 9 maanden kun jij al aan de slag als uitvaartverzorger.

  Geaccrediteerd door SKGV
  
Studeer met hulp van een ervaren vakdocent
  Geen speciale vooropleiding
nodig

 

Benieuwd of deze opleiding Uitvaartverzorger iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Begeleid nabestaanden bij de uitvaart

In de opleiding Uitvaartverzorger leer je hoe je op een respectvolle manier omgaat met de emoties en wensen van de nabestaanden die in de rouw zijn en de uitvaart moeten regelen. Ook ontdek je hoe je op een waardige manier afscheid neemt van een overledene.

Je leert hoe je een goede balans vindt tussen de wensen van de nabestaanden en jouw kennis en je geeft leiding bij de uitvaartverzorging. Respectvol is hierbij het sleutelwoord. 

Jij leidt de uitvaart in goede banen

Als uitvaartverzorger ben jij breed georiënteerd. Daarom leer jij in de opleiding Uitvaartverzorger alles wat je moet weten om de uitvaartplechtigheid in goede banen te leiden.

Van de eerste afspraak bij een sterfgeval tot het opstellen van teksten voor rouwkaarten en het verzorgen van de administratie. Jij ontlast de nabestaanden en zorgt voor een soepele en correcte gang van zaken. De opleiding Uitvaartverzorger bereidt je voor op een carrière in het vakgebied van de uitvaartverzorging. 

Erkend door SKGV

De opleiding Uitvaartverzorger is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers. De SKGV beheert het kwaliteitsregister van geestelijk verzorgers. Het doel van de stichting is het professionele niveau van de beroepsgroep te waarborgen en maatschappelijk erkenning te stimuleren. 

 

Zelfstandige worden met de opleiding Uitvaartverzorger

Ondernemerschap klinkt misschien wat cru, maar ook uitvaartverzorgers zullen facturen moeten versturen. In deze opleiding leer jij daarom ook hoe je een succesvol uitvaartondernemer wordt.

De opleiding Uitvaartverzorger bevat 10 lessen over het starten van een eigen zaak. Deze Uitvaartverzorger opleiding van NHA helpt je om jouw talent als uitvaartverzorger volledig tot zijn recht te laten komen en te combineren met een eigen uitvaartonderneming.

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Uitvaartverzorger

De opleiding Uitvaartverzorger van NHA is ontwikkeld door uitvaartverzorgers met meer dan 20 jaar ervaring. De kennis en vaardigheden die ze door de jaren heen hebben opgedaan, zijn samengebracht in deze complete cursus.

Je leert alles over de wetgeving, de communicatie en de verzorging van overledenen. Een perfecte basis om als toekomstig uitvaartverzorger aan de slag te gaan.

De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod:

Melding sterfgeval
De communicatie vanaf het eerste bezoek en de persoonlijke kennismaking tot en met de inventarisatie van wensen van nabestaanden of overledene.

Verzorging van de overledene
Het gereedmaken/afleggen van overledene, zowel thuis als in het ziekenhuis of rouwcentrum.

Begraven of cremeren
De verschillen in begraafplaatsen, de wijze van begraven en de mogelijkheden bij een crematie.

Rouwdrukwerk
Welke verschillende vormstijlen en content zijn mogelijk en hoe komt het drukwerk tot stand?

Dag van de uitvaart
Wat is de rol van de uitvaartverzorger bij het afscheid nemen, het afsluiten van de kist en bij diverse uitvaartsvormen?

Uitvaartplechtigheid (religieus of zonder kerk)
Welke religies en bijbehorende rituelen zijn er? Wat zijn de mogelijkheden los van religie?

De Wet op de Lijkbezorging
Het ontstaan en de inhoud van deze wet.

Vervoer van en naar buitenland
Welke wetmatigheden zijn van toepassing? Wat zijn de benodigde documenten en welke transportmogelijkheden zijn er?

Uitvaartmaterialen
De diversiteit aan kisten en aankleding. Wat zijn de mogelijkheden bij rouwvervoer en opbaring?

Het uitvaartcentrum
Welke faciliteiten zijn beschikbaar in het centrum en welke rol kan social media daarbij spelen?

Nazorg
Mogelijkheden ter herinnering (grafsteen, urn, bewaren van as, foto, enz.), rouwbeleving en -verwerking, formele nazorg m.b.t. zakelijke afhandeling van de uitvaart.

Brancheinformatie
Welke mogelijkheden bestaan er voor kennisvergroting (vakbladen, beurzen, internet)?

Met de opleiding Uitvaartverzorger leer je ook hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. De cursus wordt afgerond met 10 interessante lessen over ondernemen. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten leer je zaken die jouw kennis, inzicht en visie op ondernemen vergroten.

Na afronding van de cursus zul je merken dat jouw agenda snel gevuld raakt met afspraken met mensen die behoefte hebben aan jouw professionele advies!

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Uitvaartverzorger, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Uitvaartverzorger

Dit was een zeer interessante opleiding veel van geleerd een gemakkelijke lesstof. Met een leuke afronding wat je krijgt toegestuurd leuke toevoeging

8/10
Uitvaartverzorger

Goed te kunnen doen. Geen spijt van dat ik eraan begonnen ben. Maar de vragen kunnen soms anders geformuleerd worden.

10/10
Uitvaartverzorger

Wordt snel nagekeken, en je krijgt waardevolle feesbacks

8/10
Uitvaartverzorger

Ik ben nog maar net begonnen maar het is duidelijke lesstof, fijn dat je evt als je behoefte hebt met een coach kan sparren en vragen kunt stellen. Ik ben tevreden.

DIPLOMA

Diploma Uitvaartverzorger

Aan het einde van de opleiding Uitvaartverzorger ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Uitvaartverzorger uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Uitvaartverzorger, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Uitvaartverzorger staat een studieduur van 9 maanden bij een normaal studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Uitvaartverzorger
€689,00
of  12x 63,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€689,00
of  12x 63,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Dit was een zeer interessante opleiding veel van geleerd een gemakkelijke lesstof. Met een leuke afronding wat je krijgt toegestuurd leuke toevoeging

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!