Menu
Gratis studiegids

Uitvaartverzorger  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Uitvaartverzorger Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€1198,00
599,00
of 
12 x €54,00
4.5/5

Beoordeeld door 48 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Gratis ondernemerscoach
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Organisatietalent en inlevingsvermogen? Word uitvaartverzorger


Heb je groot organisatietalent en empathisch vermogen? En lijkt het je mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare een waardig afscheid te geven? Dan is opleiding uitvaartverzorger een goede keuze.

 

Volg de opleiding Uitvaartverzorger en over negen maanden kun je aan de slag als uitvaartverzorger.

Wanneer een dierbare overlijdt, zijn mensen vaak overmand door emoties. Dat maakt het moeilijk om goede keuzes te maken voor de begrafenis of crematie.

Je begeleidt mensen bij het nemen van moeilijke beslissingen. Als uitvaartverzorger sta je de nabestaanden bij. Respectvol is het sleutelwoord.

 

Uitvaartbegeleiding

Je leert in de opleiding Uitvaartverzorger hoe je op een respectvolle manier omgaat met de emoties en wensen van mensen die in de rouw zijn en de uitvaart moeten regelen. En hoe je op een waardige manier afscheid neemt van een overledene.

Je leert hoe je een goede balans vindt tussen de wensen van de nabestaanden en jouw kennis en je geeft leiding bij de uitvaartverzorging. 

 

Van melden sterfgeval tot nazorg

Als uitvaartverzorger ben je breed georiënteerd. Van de eerste afspraak bij een sterfgeval tot het opstellen van teksten voor rouwkaarten, de administratie verzorgen en de uitvaartplechtigheid in goede banen leiden: je zorgt voor een soepele en correcte gang van zaken.

 

Zelfstandig uitvaartverzorger

Ondernemerschap klinkt misschien wat cru, maar ook uitvaartverzorgers moeten facturen sturen. In deze ondernemersopleiding leer je hoe je succesvol uitvaartondernemer wordt.

Je krijgt in de opleiding Uitvaartverzorger tien lessen over het starten van een eigen zaak.

Kies nu voor een opleiding die je talent als uitvaartverzorger volledig tot zijn recht laat komen en combineer jouw drive met een eigen uitvaartonderneming.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Uitvaartverzorger

De opleiding Uitvaartverzorger van NHA is ontwikkeld door uitvaartverzorgers die een ervaring genieten van meer dan twintig jaar. De kennis en vaardigheden die ze door de jaren heen hebben opgedaan, zijn samengebracht in deze complete cursus. Je leert alles over de wetgeving, de communicatie en de verzorging van overledenen. Een perfecte basis om als toekomstig uitvaartverzorger aan de slag te gaan.

De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod:

Melding sterfgeval
De communicatie van het eerste bezoek en de persoonlijke kennismaking tot en met de inventarisatie van wensen van nabestaanden of overledene.

Verzorging van de overledene
Het gereedmaken/afleggen van overledene zowel thuis als in het ziekenhuis of rouwcentrum.

Begraven of cremeren
Uiteenzetting van de verschillen in begraafplaatsen, de wijze van begraven en de mogelijkheden bij een crematie.

Rouwdrukwerk
Welke verschillende vormstijlen en content zijn mogelijk en hoe komt het drukwerk tot stand.

Dag van de uitvaart
Wat is de rol van de uitvaartverzorger bij het afscheid nemen, het afsluiten van de kist en bij diverse uitvaartsvormen.

Uitvaartplechtigheid (religieus of zonder kerk)
Welke religies en bijbehorende rituelen zijn er. Wat zijn de mogelijkheden los van religie.

De Wet op de Lijkbezorging
Het ontstaan en inhoud van deze wet.

Vervoer van en naar buitenland
Welke wetmatigheden zijn van toepassing, wat zijn de benodigde documenten en welke transportmogelijkheden zijn er.

Uitvaartmaterialen
Uiteenzetting van de diversiteit aan kisten, aankleding, wat zijn de mogelijkheden bij rouwvervoer en opbaring.

Het uitvaartcentrum
Welke faciliteiten zijn beschikbaar in het centrum en welke rol kan social media daarbij spelen.

Nazorg
Uiteenzetting van mogelijkheden ter herinnering (grafsteen, urn, bewaren van as, foto, enz.), rouwbeleving en -verwerking, formele nazorg m.b.t. zakelijke afhandeling van de uitvaart.

Brancheinformatie
Welke mogelijkheden bestaan er voor kennisvergroting; vakbladen, beurzen, internet.

Met de opleiding Uitvaartverzorger leer je tevens hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. De cursus wordt namelijk afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, leer je zaken die jouw kennis, inzicht en visie op ondernemen vergroten.

Je zult merken dat jouw agenda snel gevuld raakt met afspraken met mensen die behoefte hebben aan jouw professionele advies!

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

5/5
Uitvaartverzorger

De opleiding is een mooie aanvulling op mijn al bestaande bedrijf.www.motorrouwvervoer.nl

4/5
Uitvaartverzorger

Bezig met de opleiding uitvaartverzorger. Hard werken maar een hele leuke opleiding!

5/5
Uitvaartverzorger

Duidelijke website, en super fijne leer methodes. Ik zou nergens anders mijn opleiding meer willen volgen.

5/5
Uitvaartverzorger

Het les materiaal is erg duidelijk met mooie foto's. Het huiswerk doe ik schriftelijk en wordt erg snel nagekeken en waar nodig verbeterd en uitgelegd. Ik ben halverwege het eerste deel van mijn cursus en tot nu toe kan ik het leren via de NHA aanbevelen.

DIPLOMA

Diploma Uitvaartverzorger

Aan het einde van de opleiding Uitvaartverzorger ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.
 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Uitvaartverzorger uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Uitvaartverzorger, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur opleiding Uitvaartverzorger:

Voor de opleiding Uitvaartverzorger staat een studieduur van 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Uitvaartverzorger
€1198,00 €599,00
of  12x 54,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1198,00 €599,00
of  12x 54,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf: Alleen nog tot 1 januari krijg je 37% of 49% van je studiekosten terug

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250,-. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger! Dus schrijf je vandaag nog in. 

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel

Profiteer tot 1 januari van belastingvoordeel!

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte.

Jouw voordeel berekenen? Ga naar het lesgeld tabblad »

Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

De opleiding is een mooie aanvulling op mijn al bestaande bedrijf.www.motorrouwvervoer.nl

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!