Back-end Developer  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Back-end Developer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
919,00
of 
12 x €84,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Word het brein achter elke website met de Back-end Developer opleiding

Dagelijks bezoeken miljarden mensen miljoenen websites, zowel zakelijk als privé. Heb jij interesse in het maken, onderhouden, testen en debuggen van de achterkant van websites? Dan is deze Back-end Developer opleiding voor jou weggelegd!

Alle websites bestaan uit een voorkant (front-end) en achterkant (back-end). Een back-end developer houdt zich bezig met de achterkant, die bestaat uit een database, een server en applicaties. Deze onderdelen moeten kunnen samenwerken en communiceren: de hoofdtaak van een back-end developer. Wil jij hiervoor verantwoordelijk zijn? Start dan jouw carrière met deze Back-end Developer opleiding!

 

Aan de slag als Back-end Developer

De opleiding Back-end Developer is geschikt voor iedereen die graag met de back-end van websites wil werken. Ben jij op zoek naar een carrière in webdevelopment? Of werk je al in deze sector en wil jij je ontwikkelen tot Back-end Developer? Start dan vandaag nog met de opleiding!

Door de aanwezigheid van extra uitleg en vraagmomenten waarin je je docent specifieke vragen kunt stellen, kun je in principe zonder voorkennis aan deze Back-end Developer opleiding beginnen. Je werkt langzaam naar de meer uitdagende materie. Wel is het handig als jij al kennis van of ervaring met programmeertalen hebt. Je zult dan makkelijker door de lesstof heen gaan. Met de persoonlijke begeleiding van een ervaren back-end developer sta jij er nooit alleen voor!

 

Van webdesign tot Python; ontdek het met de Back-end Developer opleiding

De back-end van een website bestaat uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn niet zichtbaar voor gebruikers, maar zijn wel van essentieel belang. Een goed geprogrammeerde back-end zorgt voor een soepele gebruikservaring.

In de opleiding Back-end Developer leer je alles wat je moet weten om de verantwoordelijkheid over de back-end van een website te dragen. Je start daarom met de basisprincipes van webdesign. De structuur van een HTML-pagina, de opmaaktaal CSS3 en Bootstrap komen uitgebreid aan bod. Vervolgens ga je dieper in op digitale wireframes en het belang van user experience. Ook de scripttaal Javascript en uitbreiding jQuery worden besproken.

Als back-end developer heb je tevens verstand van programmeertalen. De meeste back-end developers specialiseren zich in een specifieke programmeertaal. In deze Back-end Developer opleiding leer jij hoe je te werk gaat met Python, een van de meest populaire en toegankelijke programmeertalen! En om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, maak je tijdens de opleiding ook kennis met het Python-framework Django.

Na het afronden van deze Back-end Developer opleiding beschik jij over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om als back-end developer aan de slag te gaan. Je bent dan in staat om de ontwerpen van een front-end developer functioneel te maken.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De opleiding Back-end Developer bestaat uit 4 onderdelen:
 

Webdesign

Je begint met de basisprincipes van webdesign. Je gaat aan de slag met de structuur van een HTML-pagina, het structureren van tekst, het toevoegen van links en het gebruik van afbeeldingen, tabellen en formulieren.

Vervolgens ga je aan de slag met basiskennis over de opmaaktaal CSS en leer je over responsive design, animaties en Bootstrap. Daarna besteden we aandacht aan onder meer user experience, wireframes, JavaScript en privacywetgeving.
 

Python

Back-end developers zijn vaak gespecialiseerd in een bepaalde programmeertaal. In deze Back-end Developer opleiding gaan we uit van de programmeertaal Python: een van de meest populaire en toegankelijke programmeertalen die er is, zeker voor het programmeren van een back-end.
 

Django

Een back-end programmacode is, zeker voor een beginner, een ingewikkelde en vaak ook omvangrijke code. Gelukkig bestaan er frameworks, die het schrijven van zo’n code aanzienlijk gemakkelijker kunnen maken. In deze opleiding maak je kennis met het Python-framework Django.
 

Agile Scrum

Veel organisaties maken tegenwoordig gebruik van de Agile-werkwijze. Als back-end developer maak je dan deel uit van een Scrum Team. In dit onderdeel van de Back-end Developer opleiding maak je kennis met de basisbeginselen van werken volgens de Agile-principes.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met drie examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Voor de modules Webdesign en Python kun jij je aanmelden voor een theorie-examen. Deze twee examens kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt ze meteen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je de NHA-examens wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Daarnaast maak je een overkoepelend praktijkexamen, dat je gewoon thuis maakt. Aanmelden voor het praktijkexamen kan heel eenvoudig via Plaza.

Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Tot slot kun je ervoor kiezen om de de module Agile Scrum kun je afronden met het EXIN Agile Scrum Foundation examen. Je ontvangt dan een officieel certificaat. EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar EXIN.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Back-end Developer valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Back-end Developer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Back-end Developer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Back-end Developer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Back-end Developer
€919,00
of  12x 84,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€919,00
of  12x 84,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!