Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
489,00
of 
6 x €90,00
4.6/5

Beoordeeld door 47 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Basisopleiding Helpende Zorg & Welzijn: de basis voor werken in de zorg

Ben je van nature iemand die graag anderen helpt en verzorgt? Voel je je thuis in een omgeving waar je voor anderen kunt zorgen, zoals in een ziekenhuis of een kinderdagverblijf? Met de basisopleiding Helpende Zorg & Welzijn zet je een stevige eerste stap naar het in praktijk brengen van jouw talent.
 
Waarom kiezen voor de Basisopleiding Helpende Zorg & Welzijn?

    Ruime carrièremogelijkheden: Ontdek diverse zorgsectoren

    Zeer afwisselend werk: Elke dag nieuwe uitdagingen

    Hartverwarmende voldoening: Help anderen

    Praktische vaardigheden: Leer belangrijke zorgtaken

    Flexibel leren: Pas de opleiding aan jouw schema aan

  

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk het volledig studieprogramma en volg direct een gratis proefles!

De eerste stap naar een carrière in de zorg heb jij al gezet!

 

Werkgevers zoeken mensen zoals jij!

Vele anderen zijn je al voorgegaan en volgden deze Basisopleiding Helpende Zorg & Welzijn. De opleiding is een prima start voor een loopbaan in de zorg- en welzijnssector. En in deze sector blijft de vraag naar personeel naar verwachting hoog. Werkgevers zitten dus te wachten op mensen zoals jij!

Met deze basisopleiding kun je verschillende richtingen op. Denk aan werken in de thuiszorg, een ziekenhuis, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking of een revalidatiecentrum.
 

Afwisselend beroep

Deze basisopleiding tot helpende zorg en welzijn geeft je een uitgebreide introductie in alle facetten van het werken in de zorg. Je leert hoe je verschillende zorgtaken, begeleidende aspecten en huishoudelijke taken kunt uitvoeren.

Het is een opleiding vol afwisseling, die je voorbereidt op een beroep met volop variatie. Werken met mensen betekent dat geen dag hetzelfde is.
 

Dankbaar werk

Tijdens de Basisopleiding Helpende Zorg & Welzijn staat het helpen van mensen die extra zorg nodig hebben centraal. Het is vanzelfsprekend dat je hulpvaardig en geduldig bent en graag met mensen werkt. Werken in de zorg kan uitdagend zijn, maar het geeft enorm veel voldoening. Dit ga je zelf ervaren!

Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Helpende Zorg & Welzijn en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Basisopleiding Helpende Zorg & Welzijn

De Basisopleiding Helpende Zorg & Welzijn bestaat uit 2 hoofdonderdelen, namelijk 'Jij als dienstverlener' en 'Dienstverlenende werkzaamheden'.
 

Jij als dienstverlener

Tijdens het onderdeel 'Jij als dienstverlener' komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • oriëntatie op het werkveld;
 • jij als werknemer;
 • communicatie;
 • werken in een team;
 • de klant centraal;
 • werken binnen de regels. 

  
Dienstverlenende werkzaamheden

Tijdens het onderdeel 'Dienstverlenende werkzaamheden' leer je meer over de volgende onderwepen:

 • methodisch werken in de dienstverlening;
 • ruimtes gebruiksklaar maken;
 • schoonmaken;
 • bijdragen aan een veilige omgeving;
 • werkzaamheden gericht op voeding;
 • administratie, voorraadbeheer en;
 • onderhoud en herstel.

Je krijgt de lessen in twee delen toegezonden.

Wil jij je kennis opfrissen of alvast basiskennis opdoen omdat je een MBO-opleiding overweegt? Dan is de Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn de thuisstudie die je zoekt!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn

Goed uitgelegd

8/10
Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn

Ik heb de cursus als prettig ervaren. Vond de inzichtopdrachten nog het prettigst. De vragen waren dikwijls wel te makkelijk mijns inziens.

8/10
Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn

Fijn dat je alles in je eigen tempo mag en kan doen. Heb je even wat minder tijd dan kan je het voor een tijdje wegleggen.

10/10
Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn

Het is een fijne goed geschreven opleiding

DIPLOMA

Diploma Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn
€489,00
of  6x 90,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€489,00
of  6x 90,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de NHA e-bookbibliotheek

10/10

Goed uitgelegd

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!