Grafisch Vormgever  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Grafisch Vormgever
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
569,00
of 
12 x €52,50
4.4/5

Beoordeeld door 42 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Van nature creatief in beeld en vorm? Word grafisch vormgever

Zou jij ook willen ontdekken hoe je adembenemende advertenties, verbluffende brochures en opvallende billboards kunt creëren? Als je klaar bent om je creatieve en visuele talenten te ontketenen, dan is de 3-in-1-opleiding Grafisch Vormgever precies wat je nodig hebt.

  Leer werken met 3 verschillende programma's
 
Studeer met hulp van een ervaren vakdocent
 
Toon je kennis aan met een NHA-diploma

Benieuwd of deze opleiding Grafisch Vormgever iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Aan de slag bij een reclamebureau

De cursus Grafisch Vormgever is een goede keuze wanneer je als grafisch vormgever aan de slag wilt. Maar ook als je zijdelings met vormgeving te maken hebt, bijvoorbeeld omdat je op een reclamebureau of bij een tijdschrift werkt: de opleiding is een waardevolle investering.

Werk je graag creatief op de computer, dan is de cursus Grafisch Vormgever een absolute aanrader. Het lesmateriaal zorgt gegarandeerd voor heel wat uren ontwerpplezier, die je vervolgens in kunt zetten voor je werk.

DTP-programma’s; 3 modules in 1 cursus

In de cursus Grafisch Vormgever ontwikkel je vaardigheden die je als digitaal vormgever nodig hebt. Je leert in 3 modules werken met de verschillende DTP-programma’s die een grafisch vormgever vaak gebruikt;

 • Gimp of Photoshop;
 • Inkscape of Illustrator;
 • Scribus of InDesign.

Met deze modules leg je een solide basis voor grafische vormgeving. Je leert namelijk hoe je zelf foto’s bewerkt, elementen tekent en een brochure of advertentie professioneel opmaakt. Je kunt ervoor kiezen aan de slag te gaan met de gratis softwarepakketten voor Gimp, Inkscape en Scribus.
 

Jouw docent

Ik ben Collin, jouw docent voor deze cursus. Na ruim 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven op het gebied van grafische- en multimedia, ben ik sinds 2014 docent in de online en offline media. Bij deze cursus van NHA sta je er gelukkig niet alleen voor. Ik beantwoord je vragen en geef je graag advies tijdens de cursus.

 

Ontdek de Adobe Creative Cloud

Ga jij liever aan de slag met de Adobe Creative Cloud en wil je leren hoe je werkt met Photoshop, Illustrator en InDesign? Ook die mogelijkheid heb je. Kies dan voor de cursus Grafisch Vormgever (Adobe).

Volg de opleiding Grafisch Vormgever en het echte ontwerpen en vormgeven kan direct beginnen!

Krijg korting op Adobe

Kies jij voor de cursus Grafisch Vormgever (Adobe)? Dan ga je tijdens de cursus aan de slag met de Adobe Creative Cloud. Let dan wel op dat de Adobe software niet gratis beschikbaar is en niet bij de cursus zit inbegrepen.

Heb je nog geen licentie? Via NHA sluit jij extra voordelig je Adobe abonnement af! Op vertoon van jouw inschrijfbewijs ontvang je als cursist 65% korting op het complete pakket van Adobe.
 

Combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking

Wil jij je ontwikkelen tot een echte professional in beeld en vorm? Kies dan voor de extra voordelige combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking. Je leert de kneepjes van het filmen, monteren, bewerken en toevoegen van effecten. Het resultaat is een film die er professioneel uitziet.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Grafisch Vormgever

Voor iedereen die overweegt om als Grafisch Vormgever aan de slag te gaan, is deze cursus de oplossing! Je hoeft namelijk niet per se dure software aan te schaffen. Je kunt ervoor kiezen de opleiding met de Adobe programma's te volgen. Maar je hebt ook de mogelijkheid om te werken met gratis softwarepakketten die dezelfde functionaliteiten kennen als de Adobeprogramma's Photoshop, InDesign en Illustrator.

Je begint écht bij het begin: stapsgewijs leren we je met de verschillende programma's te werken die een grafisch vormgever behoort te beheersen. De cursus Grafisch Vormgever bestaat uit 3 modules, te weten:

Gimp of Photoshop

Een bitmapgeoriënteerd beeldbewerkingsprogramma. Je leert technieken als retoucheren, componeren en construeren, waarmee beelden worden geoptimaliseerd.
Bekende tekenprogramma's die ook volgens deze techniek werken zijn bijvoorbeeld Corel Photopaint en Paint Shop Pro. We leren je de digitale gereedschappen te gebruiken die Gimp of Photoshop je biedt om foto's te corrigeren, of zelf afbeeldingen te creëren.

Inkscape of Illustrator

Een vectorgeorienteerd tekenprogramma. Je leert zelf voorwerpen en objecten te tekenen met behulp van basisvormen en beziercurven. Een bekend tekenprogramma dat ook volgens deze techniek werkt is bijvoorbeeld CorelDraw.

Scribus of Indesign

Een desktop publishing (DTP) pakket. Je leert om brochures, pagina's en advertenties op te maken met foto's, illustraties en teksten. Je doet dit door elementen te positioneren op een pagina en deze te smeden tot een geheel. Een bekend DTP-pakket in de grafische wereld is bijvoorbeeld Ragtime.
 

Wat kun je aan het einde van deze cursus?

Deze modules samen leiden je op tot grafisch vormgever. Aan het einde van de opleiding die in totaal 12 maanden duurt, kun je zelf foto's bewerken, elementen tekenen en deze opmaken tot een brochure of advertentie.

De ene cursist zal meer creatief talent hebben dan de andere. Toch is voor deze cursus de mate van talent niet van belang. Je doet kennis op van de technieken fotobewerking, digitaal tekenen en opmaak. Zo kun je zelfstandig nog meer mogelijkheden gaan ontdekken. De lesstof begint bij het begin, maar als je al wat basiskennis hebt, is er ook voldoende uitdaging in het verder ontwikkelen van je technieken.

Deze opleiding kan worden gevolgd op computers met zowel Windows als Mac als besturingssysteem.

 

Combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking

Naast het bovengenoemde programma, ga je in de combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking ook aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Geschiedenis van de film
 • Apparatuur en opnametechnieken
 • Scenario’s uitwerken en filmplanning maken
 • Monteren van filmmateriaal
 • Geluidseffecten en toevoegen van teksten
 • Opnametechnieken voor gevorderden en toepassen van lichttechnieken
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Grafisch Vormgever, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Grafisch Vormgever (Adobe)

Aan de feedback kan je zien dat er een deskundige docent is. Dat geeft een goed gevoel. Ook weet de docent je te motiveren met goede teesbak

8/10
Grafisch Vormgever (Adobe)

Duidelijke instructies, erg fijn dat je een papieren versie toegestuurd krijgt. De lessen zijn helder en opdrachten ook. Soms wel even wachten op beoordelingen en antwoorden op vragen. Maar in principe geen problemen. Erg blij mee!

10/10
Grafisch Vormgever (Adobe)

De cursus geeft duidelijke, en stap voor stap aanwijzingen in hoe de programma's van Adobe te gebruiken. Je leert alles vanaf de basis en merkt dat je steeds beter wordt in het gebruik van alle tools.

8/10
Grafisch Vormgever

De cursus is erg duidelijk en goed te volgen. Heel erg fijn dat dit op mijn eigen tempo kan. Aandachtspuntje: Ik kreeg een beoordeling op een huiswerkopdracht en daarin stond dat ik rekening moest houden met iets wat pas 3 lessen later in de lesstof stond. Ik weet niet of mijn cijfer daarop gebaseerd is, maar ik vond dit een beetje vreemd.

DIPLOMA

Diploma Grafisch Vormgever

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Grafisch Vormgever

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

 

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.
 

Combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking

Je kunt na het afronden van de combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking een NHA-praktijkexamen afleggen. Heb je daarnaast alle huiswerkopgaven van de lessen Videobewerking ingestuurd en hiervoor een gemiddeld cijfer van minimaal 5,5 gescoord? Dan kunt je het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Grafisch Vormgever + Videobewerking aanvragen.
 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Grafisch Vormgever valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Grafisch Vormgever uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Grafisch Vormgever, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Grafisch Vormgever staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking

Voor de combinatiecursus Grafisch Vormgever + Videobewerking staat een studieduur van 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 à 5 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Grafisch Vormgever
€569,00
of  12x 52,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€569,00
of  12x 52,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Grafisch Vormgever (Adobe)
€819,00
of  12x 75,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€819,00
of  12x 75,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Grafisch Vormgever + Videobewerking
€779,00
of  15x 57,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€779,00
of  15x 57,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Grafisch Vormgever (Adobe) + Videobewerking
€1019,00
of  15x 75,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1019,00
of  15x 75,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus geeft duidelijke, en stap voor stap aanwijzingen in hoe de programma's van Adobe te gebruiken. Je leert alles vanaf de basis en merkt dat je steeds beter wordt in het gebruik van alle tools.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!