Python  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Python
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
419,00
of 
6 x €77,00
4.1/5

Beoordeeld door 28 student(en)

 • Populaire programmeertaal
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Start vanuit de basis
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Python cursus: Leer programmeren in Python

Hoe kun je een frisdrankautomaat gepast geld laten teruggeven in zo weinig mogelijk munten? Hoe weet een schaakcomputer welke zet hij kan doen? Hoe maakt men een complexe website zoals Facebook? Voor deze en andere toepassingen wordt de programmeertaal Python gebruikt. Deze taal is door een Nederlander ontwikkeld en is een van de snelst groeiende programmeertalen ter wereld. Wil jij python leren? Dan maak je een goede keuze voor een toekomstbestendige carrière.

 

Machine learning en AI

Python programmeren wordt onder andere gebruikt voor het analyseren en manipuleren van data, het communiceren met een databank, het programmeren van kassasystemen en het ontwerpen van complexere webpagina’s. Vooral in de data science hoek is Python erg populair, bijvoorbeeld binnen de vakgebieden Machine Learning en Artificial Intelligence. Heb je ambities in deze gebieden? Dan is een cursus Python een goede start!

 

Starten met programmeren

De cursus is geschikt voor jou als je wilt leren programmeren met Python. Enige voorkennis van programmeren is hierbij handig. Tijdens de cursus Python werk je langzaam naar de meer uitdagende materie. Mocht je al enige kennis hebben van programmeren in C#, C++ of Java, dan heb je zeker voordeel.

Heb je nog helemaal geen ervaring met programmeren? Dan raden we je aan om eerst onze cursus Programmeren voor Beginners te volgen. 

Je krijgt tijdens deze cursus begeleiding van een ervaren Python programmeur. Deze zal je huiswerk beoordelen en eventuele vragen beantwoorden. Tevens kun je de lessen bespreken met je medecursisten, waarmee je via Plaza in contact kunt komen als je daar behoefte aan hebt. Python leren doe je dus zeker niet alleen!

 

Wat leer je in de cursus Python?

In deze cursus ga je leren programmeren met Python. De cursus is een praktische en grondige inleiding in deze programmeertaal. Je wordt voorzien van de inzichten en kennis die je nodig hebt om een productieve deelnemer te worden aan bijna elk Python-project. Na het volgen van deze cursus heb je een solide kennisbasis opgebouwd en kun je ervoor kiezen om zelfstandig verder te leren.

Aan het einde van de cursus weet jij hoe je syntax van Python moet gebruiken en kun je object-georiënteerd programmeren. Je kunt je eigen programma ontwerpen, bouwen en beschikbaar maken voor derden. Ook leer je software producten van andere testen, verbeteren en bijwerken.

 

Programmeren in Python: een cursus met toekomstperspectief

Wanneer je kiest voor de Python cursus van NHA, dan kies je voor een cursus met veel toekomstperspectief. Het is niet voor niets de snelstgroeiende programmeertaal. Door de brede toepassing zul je met deze kennis een goede basis leggen voor een mooie carrière.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python

Droom jij van een carrière in deze fascinerende wereld, maar heb je nog geen ervaring met programmeren? Start dan met de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python. Zo leer jij de basis van het programmeren en leg je de grondbeginselen voor een mooie toekomst.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Python 

In de cursus Python leer je vanaf de basis hoe je met de programmeertaal kunt werken. Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

 • Python downloaden en installeren;
 • werken met operatoren, gegevenstypen en lussen;
 • Python-modules ontwikkelen;
 • werken met het objectmodel, ingebouwde typen en collectietypen;
 • werken met comprehensions, iterables en generators;
 • objectgeoriënteerd programmeren: werken met klassen;
 • werken met bestanden;
 • exceptions verwerken, testen uitvoeren en debuggen.

 

Python leren doe je in de gratis programmeeromgeving Thonny, geschikt voor Windows, Linux en Mac. Indien je al ervaring hebt met andere programmeertalen, kun je ook een andere programmeeromgeving naar keuze gebruiken.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python

Kies jij voor de combinatiecursus? Dan ga je naast bovengenoemde onderwerpen ook aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • wat programmeren is;
 • welke programmeertalen we zoal kennen en wat de verschillen zijn;
 • werken met een code editor;
 • versiebeheer;
 • de bouwstenen van een programma;
 • datamanipulatie;
 • programmastructuren;
 • functies en variabelen;
 • debugging;
 • werken met pakketten en frameworks;
 • het kiezen van een vervolgtaal.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Python, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Python

De opleiding heeft weinig praktijk. De docent is - mogelijk voor goede reden - langere tijd niet beschikbaar. In vergelijking met andere trainingen bij NHA is dit duidelijk minder. Het opleidingsboek is prima.

10/10
Programmeren voor Beginners + Python

Zeer verzorgt en er wordt geleverd wat is afgesproken.

8/10
Python

Leuke, interessante cursus. Lesstof is duidelijk en geeft je ook de ruimte om aanvullende informatie van het www te halen.

10/10
Python

Cusus aan de hand van boek wat verduidelijkt wordt met cursus materiaal. Programmeren blijft leuk omdat je dingen ziet gebeuren die je wil

DIPLOMA

Diploma Python

Bij NHA rond jij je Python cursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus Python is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is enige ervaring met de computer gewenst. Ook voorkennis van programmeren in C#, C++ of Java is absoluut een pré. 

Heb jij nog helemaal geen ervaring met programmeren? Dan raden we je aan om eerst onze cursus Programmeren voor Beginners te volgen. 
 

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python

Na het afronden van de combinatiecursus Programmeren voor beginners + Python kun je het NHA Instituutsdiploma behalen.

Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het examen Python en dit met minimaal een 5,5 (op 10) als beoordeling af te sluiten.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Python valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Python uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Python, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Python

De studieduur voor de cursus Python is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. 
 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python

Voor de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Python staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Python
€419,00
of  6x 77,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€419,00
of  6x 77,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Programmeren voor Beginners + Python
€619,00
of  9x 76,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€619,00
of  9x 76,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Zeer verzorgt en er wordt geleverd wat is afgesproken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!