Geweldloze Communicatie  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Geweldloze Communicatie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€549,00
494,10
of 
6 x €90,90
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de kracht van geweldloze communicatie met deze cursus

Wil jij leren hoe je effectief en positief kunt communiceren om conflicten te vermijden en misverstanden uit de weg te gaan? Dan is de cursus Geweldloze Communicatie geschikt voor jou!

Communiceren is onvermijdelijk; het gebeurt altijd en overal, zodra mensen met elkaar in contact komen. Maar communiceren kan soms ook uitdagend zijn, vooral wanneer misverstanden en conflicten ontstaan. De cursus Geweldloze Communicatie leert jou hoe je deze situaties effectief aanpakt.

 

Dit kun je verwachten van de cursus Geweldloze Communicatie:

   Effectieve communicatie: Leer conflicten vermijden en misverstanden oplossen.

   Zelfkennis en empathie: Begrijp jezelf en anderen beter.

   Direct toepasbaar: Praktijkgerichte oefeningen voor directe verbetering.

   Relatieverbetering: Versterk zowel persoonlijke als professionele relaties.

   Diepgaand programma: Diverse onderwerpen voor een brede vaardighedenontwikkeling.

 

Nieuwsgierig geworden?

Ontvang gratis én vrijblijvend 1 les uit de cursus Geweldloze Communicatie

 

Geweldloze communicatie: Een ontzettend waardevolle vaardigheid

Geweldloze communicatie is niet zomaar een techniek; het is een vorm van bewust communiceren die je leert reageren vanuit zelfkennis en empathie. Het is een waardevolle vaardigheid die je helpt bij het opbouwen van sterke (zakelijke) relaties.

Deze cursus Geweldloze Communicatie biedt je de handvaten om op een positieve manier te communiceren, waarbij begrip en empathie centraal staan. Met verschillende praktische voorbeelden, oefeningen en herkenbare casussen uit de praktijk verander je niet alleen je manier van communiceren, maar kun je ook persoonlijke en professionele relaties verbeteren.

 

Krijg meer inzicht en controle over interacties met anderen

De cursus Geweldloze Communicatie is geschikt voor iedereen die zijn of haar communicatievaardigheden wil verbeteren of zich hier verder in wilt verdiepen. Ongeacht of je een professional bent die efficiënter wilt communiceren met collega’s en klanten, of iemand die thuis verbeterde relaties wil onderhouden. Je leert technieken die waardevol zijn in allerlei situaties: van zakelijke meetings tot gesprekken met je gezin.

Het maakt niet uit wat je achtergrond of beroep is, de vaardigheden die je hier opdoet, zullen je helpen om meer inzicht en controle te krijgen over je interacties met anderen.

 

Jij weet conflicten te voorkomen met de cursus Geweldloze Communicatie

Het doel van de cursus Geweldloze Communicatie is om jou te leren hoe je kunt communiceren op een manier die conflicten voorkomt en misverstanden vermindert. Je gaat dieper in op je eigen manier van communiceren en die van anderen.

Ook leer je hoe je empathie en positiviteit kunt toepassen in al je gesprekken. Of je nu op je werk bent of thuis, de vaardigheden die je opdoet in de cursus helpen je om op een betere en effectievere manier te communiceren.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Geweldloze Communicatie

Tijdens de cursus Geweldloze Communicatie behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod tijdens de cursus:

 

 • De basis van communicatie
 • Het model achter geweldloze communicatie
 • Zelfempathie en empathisch luisteren
 • Giraf- en jakhalstaal

 

De basis van communicatie

Je leert de definitie van 'communicatie' en je bestudeert hoe het communicatieproces schematisch wordt weergegeven. Ook leer je meer over  communicatieruis en begrijp je wat een referentiekader is.

 

Het model achter geweldloze communicatie

Tijdens de cursus maak je kennis met de vier bouwstenen van geweldloze communicatie. Je leert elk van de bouwstenen te begrijpen en toe te passen. Door het juist toepassen van deze bouwstenen ben je in staat om een gesprek te analyseren en te verbeteren. 

 

Zelfempathie en empathisch luisteren

Verbeter je zelfkennis en ontdek hoe je echt kunt luisteren naar anderen tijdens deze cursus Geweldloze Communicatie. Ook leer je hoe je met empathie praktische oplossingen kunt bieden.

 

Giraf- en jakhalstaal

Leer de verschillen tussen communicatiestijlen herkennen. Let op wat je zegt en doet: leidt dit tot conflicten of helpt het juist om ze op te lossen?

 

Praktische toepassingen

Elke les in de cursus Geweldloze Communicatie is ontworpen om je niet alleen theorie te bieden, maar ook praktische toepassingen door middel van huiswerk en oefenopdrachten, waarmee je wat je hebt geleerd direct in de praktijk kunt brengen.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Geweldloze Communicatie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Geweldloze Communicatie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Geweldloze Communicatie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Geweldloze Communicatie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Geweldloze Communicatie

€549,00 €494,10
of  6x 90,90
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€549,00 €494,10
of  6x 90,90
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!