Dagbestedingscoach  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Dagbestedingscoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€799,00
719,10
of 
9 x €88,20
 • Begeleiding van ervaren docent
 • Met casussen uit de praktijk
 • Inclusief handige video's
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Word dagbestedingscoach en maak het verschil in iemands leven

Heb jij een passie voor het welzijn van mensen? En wil je graag een positieve impact maken op het dagelijkse leven van anderen? Dan is de opleiding Dagbestedingscoach dé opleiding voor jou!

In deze opleiding leer je alle belangrijke kennis en vaardigheden om mensen te begeleiden en te coachen naar een zinvolle dagbesteding.

 

Dit kun je verwachten van de opleiding Dagbestedingscoach:

   Veel herkenbare casussen uit de praktijk

   De geleerde theorie toe te passen in de praktijk

   Ervaren vakdocent die je ondersteunt

   Inclusief meerdere video's over coaching

   Het geleerde is toepasbaar in werkelijk elke situatie!

 

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

De eerste stap naar jouw toekomst als dagbestedingscoach heb jij al gezet!

 

 

De juiste begeleiding samenstellen voor elke cliënt

Je leert tijdens de opleiding Dagbestedingscoach hoe je voldoet aan de individuele behoeften van elke cliënt en hoe je persoonlijke dagactiviteiten kunt ontwerpen én implementeren.  

Daarnaast ontwikkel je een breed scala aan vaardigheden, van het beoordelen van behoeften tot het aanpassen van activiteitenplannen. Op deze manier zorg je ervoor dat je voor elke cliënt de juiste begeleiding kunt samenstellen.

 

Leer het geluk van anderen te vergroten

Deze opleiding Dagbestedingscoach is geschikt voor jou als je interesse hebt in het welzijn en de activering van mensen. Centraal staat het nauwkeurig in kaart brengen van de wensen en behoeften van zowel individuele cliënten als groepen. Deze cliënten zijn zowel jongeren, ouderen of gehandicapten.

Je leert bovendien hoe je effectief kunt inspelen op hun persoonlijke levenssituaties. Als jij een positieve invloed wilt hebben en het geluksgevoel en welzijn van mensen wilt verhogen, dan gaat deze opleiding je daar alle tools voor geven.

 

Ontwikkel je talent als dagbestedingscoach met deze opleiding

In de opleiding Dagbestedingscoach staat de kwaliteit van het leven van je cliënten centraal. Vanaf het begin ga je meer leren over coaching, je leert de fijne kneepjes van het vak om cliënten individueel te ondersteunen bij het vinden van voldoening en welzijn in hun dagelijkse activiteiten.

Dagbesteding is persoonlijk en de inhoud wisselt per individu; wat voor de één werkt, werkt niet voor de ander. Jij wordt opgeleid om deze unieke behoeften te herkennen en hierop in te spelen.

 

Direct in de praktijk toepasbaar

Je gaat tijdens de opleiding aan de slag met modules die je niet alleen theoretische kennis bieden, maar ook praktische handvatten om ethische dilemma’s te sturen, effectief te communiceren en je eigen zelfkennis te ontwikkelen.

Daarnaast verdiep je je in verschillende methodes om gezondheid en gedragsverandering te bevorderen en leer je hoe je cliënten kunt ondersteunen bij participatie in vrije tijd, werk en sociale activiteiten.

Met deze opleiding tot Dagbestedingscoach ontwikkel jij je tot een deskundige coach die het verschil kan maken in het leven van anderen. Leer hoe je mensen optimaal kunt ondersteunen en hun leven positief kunt beïnvloeden.

Zet deze eerste stap en start vandaag nog met de opleiding Dagbestedingscoach.

 

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Dagbestedingscoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Dagbestedingscoach

Tijdens de opleiding Dagbestedingscoach behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 

 • Inleiding in coaching
 • Methodiek en gedragsbevordering
 • Participatie

 

Inleiding in coaching

Ontwikkel je kennis over professionele houding en het ontwikkelen van basisvaardigheden, terwijl je tegelijkertijd werkt aan het vergroten van je zelfkennis en het leren van de fundamentele principes van coaching en begeleiding.

 

Methodiek en gedragsbevordering

Tijdens deze module van de opleiding Dagbestedingscoach leer je meer over de nieuwste gezondheidstrends en zelfontplooiing. Je richt je aandacht op klinisch redeneren en je leert verschillende methoden om relevante gedragsveranderingen te bewerkstelligen.

 

Participatie

In de laatste module van de opleiding wordt er dieper ingegaan op het belang van participatie, de verschillende vormen van participatie en hoe je de cliënt op een juiste manier kunt ondersteunen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het sociale netwerk en verschillende groepsactiviteiten.

Door deze modules heen, bouw je niet alleen kennis op, maar ontwikkel je ook de vaardigheden om deze toe te passen in herkenbare scenario’s.

 

Ben je klaar om deze mooie uitdaging aan te gaan?

Start dan vandaag nog met de opleiding Dagbestedingscoach en maak het verschil!

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Dagbestedingscoach valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Dagbestedingscoach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Dagbestedingscoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Dagbestedingscoach is 9 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Dagbestedingscoach

€799,00 €719,10
of  9x 88,20
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€799,00 €719,10
of  9x 88,20
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!