Visagie Branchediploma  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Visagie Branchediploma
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
749,00
of 
12 x €69,00
4.1/5

Beoordeeld door 7 student(en)

 • Inclusief 5 praktijkdagen
 • Begeleiding van vakdocent
 • Gratis materialenpakket
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Maak van je passie je werk: behaal het Visagie Branchediploma

Droom je van een carrière als visagiste? Wil je aan de slag bij een modellenbureau of een filmproducent? Of wil je als zelfstandig visagiste een onderneming starten? Dan is het Visagie Branchediploma een absolute must.

Duik in het prachtige beroep van visagiste: een wereld vol kleur, make-up en creativiteit. Het afwisselende en uitdagende vak biedt je tal van mogelijkheden.

Je kunt werken in een drogisterij, parfumerie, warenhuis of schoonheidssalon. Maar ook cosmeticamerken, fotografen, modellenbureaus, tv- en filmproducenten en theaters hebben visagistes in dienst. Liever zelfstandig ondernemer? Ook dat behoort tot de mogelijkheden na een visagie opleiding.

Stralende bruidsmake-up

Een visagie-expert haalt het optimale uit ieder gezicht. Je kijkt naar huidtype en vorm van het gezicht en je kiest de juiste make-up voor de gelegenheid. Van een spectaculaire look voor een acteur in een film tot een stralende make-up voor een bruid en van een bescheiden stijl voor een zakelijke fotoshoot tot camouflagetechnieken voor iemand met huidproblemen.

Visagie opleiding mét praktijkdagen en gratis materialenpakket!

Van materiaal tot huidverzorging, kleurenleer, styling en modetrends, de Visagie opleiding is veelzijdig. En om direct aan de slag te kunnen krijg je een gratis materialenpakket meegestuurd met jouw opleiding.

Onder begeleiding van een vakkundige docent breng je het geleerde in de praktijk tijdens vijf praktijkdagen.

Glitter en glamour

De opleiding Visagie opleiding leidt je op voor het landelijk erkende Branchediploma van het KWC (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging). Met dit diploma kun je als gediplomeerd allround visagist aan de slag en gaat de wereld van glitter en glamour voor je open.

Kies voor een toekomst als visagist(e) en volg de Visagie opleiding voor het Branchediploma.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Visagie Branchediploma

De visagie opleiding behandelt o.a. de volgende onderwerpen:

 • materiaal: je leert met welke materialen je het beste resultaat behaalt;
 • huidverzorging: een goed verzorgde huid draagt bij aan een mooi make-upresultaat. Wij leren jou welke verzorging hoort bij welk huidtype;
 • gezichtsanalyse: je leert verhoudingen en gezichtsvormen te herkennen, zodat je de mooie kenmerken in een gezicht kunt accentueren;
 • kleurenleer: inzicht in de mogelijkheden en effecten van kleur is essentieel. Wij leren jou dat;
 • haarverzorging en -styling: voor het complete plaatje is een passende styling van het kapsel een must;
 • styling: de juiste kleding en accessoires maken het plaatje compleet;
 • make-up: voor brildragenden, voor de oudere huid, voor de donkere huid, voor speciale thema's, voor de catwalk, voor fotografie, voor tv en film en voor theaterproducties;
 • bruidsmake-up: als allround visagist leer je voor elke gelegenheid de juiste snaar te raken;
 • modetrends en portfolio: maak foto's van jouw model zonder en met make-up voor jouw portfolio!

Door oefening in de praktijk ontwikkel je jouw technieken en jouw eigen stijl. Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen! Wel is het voor de huiswerkopgaven van belang om modellen beschikbaar te hebben.
 

Inclusief vijf praktijkdagen

Naast het theoriegedeelte bevat de Visagie opleiding vijf praktijkdagen, waar je in contact komt met medestudenten en breng je onder begeleiding van jouw vakdocente al het geleerde in praktijk.

Alle informatie over de praktijkdagen en over de materialen, die je zelf dient aan te schaffen, ontvang je tijdens de opleiding. De praktijkdagen worden op onze professionele locatie centraal in het land verzorgd.

Na succesvolle afronding ben je gediplomeerd visagist en gaat de wereld van glitter en glamour voor jou open!
 

Andere opleidingen

Visagie Basiscursus
Wil je eerst middels een korte cursus kennis maken met dit vakgebied?
Kies dan voor de Visagie Basiscursus. Deze cursus is minder uitgebreid en bevat slechts één praktijkdag. Je studeert dan in zes maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma.

Basisvervolgcursus
Wanneer je de basiscursus met een NHA-diploma hebt afgerond en alsnog het branchediploma wilt behalen, dan kun je inschrijven voor de Basisvervolgcursus.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Visagie Branchediploma, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Visagie Branchediploma

Hele leuke informatieve cursus. Best lastig als je geen modellen kunt vinden, want je moet aan een portfolio werken.

6/10
Visagie Branchediploma

Ik vind de opleiding fijn maar er zijn wel wat puntjes. In de uitleg van de opleiding staat beschreven dat je naast het basis pakket nog producten moet aanschaven, helaas word er niet bij gezegt dat je daar minstens ook nog *** euro of meer voor kwijt bent. Het is ook fijn om erbij te zetten dat je voor deze opleiding bijna bij elke les 3 modellen nodig hebt. Ik had verwacht dat je veel bij jezelf kon oefenen maar helaas is dat niet zo. Verder is de informatie fijn maar wat uitleg met filmpjes zou ook fijn zijn.

10/10
Visagie Branchediploma

Ik doe de opleiding visagie en het bevalt me echt super goed vind het super leuk om te doen alles is ook goed geregeld je wordt ook echt goed geholpen vind het ook echt fijn om het vanuit thuis te doen me eigen dagen en tijden invullen super fijn!

8/10
Visagie Branchediploma

Duidelijke uitleg en opdrachten in het boek. De uitleg bij het huiswerk kan beter. Aan aaleennhoed gewerkt heb.je niet zo veel.

DIPLOMA

Diploma Visagie Branchediploma

Na de laatste praktijkdag kun je het praktijkexamen, bestaande uit 3 onderdelen, afleggen voor het landelijk erkende Visagie Branchediploma. Dit examen leg je af onder toezicht van een assessor van KWC-uv (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging). Deelname aan het praktijkexamen kost € 225,-. 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Visagie Branchediploma is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Visagie Branchediploma valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Visagie Branchediploma uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Visagie Branchediploma, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

We adviseren je om een digitale fotocamera te gebruiken. Hiermee kun je elke gerealiseerde opdracht vastleggen in je portfolio en laten beoordelen door jouw docent.

STUDIEDUUR

Studieduur

De Visagie opleiding duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Gratis Materialenpakket

Om meteen aan de slag te kunnen, helpen we je op weg met het gratis materialen startpakket dat je ontvangt bij de visagie opleiding.

Dit pakket bevat o.a. professionele producten van het merk Make-up Studio.

 

LESGELD

Lesgeld

Visagie Branchediploma
€749,00
of  12x 69,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€749,00
of  12x 69,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik doe de opleiding visagie en het bevalt me echt super goed vind het super leuk om te doen alles is ook goed geregeld je wordt ook echt goed geholpen vind het ook echt fijn om het vanuit thuis te doen me eigen dagen en tijden invullen super fijn!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!