Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Visagie Branchediploma

Visagie Branchediploma
Gratis proefles
Inschrijven
12x
64,50
of ineens
€1398,00 €699,00
ALGEMEEN

Maak van je passie je werk: behaal het Visagie Branchediploma

Droom je van een carrière als visagiste? Wil je aan de slag bij een modellenbureau of een filmproducent? Of wil je als zelfstandig visagiste een onderneming starten? Dan is het Visagie Branchediploma een absolute must.

Duik in het prachtige beroep van visagiste: een wereld vol kleur, make-up en creativiteit. Het afwisselende en uitdagende vak biedt je tal van mogelijkheden.

Je kunt werken in een drogisterij, parfumerie, warenhuis of schoonheidssalon. Maar ook cosmeticamerken, fotografen, modellenbureaus, tv- en filmproducenten en theaters hebben visagistes in dienst. Liever zelfstandig ondernemer? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

 

Stralende bruidsmake-up

Een visagie-expert haalt het optimale uit ieder gezicht. Je kijkt naar huidtype en vorm van het gezicht en je kiest de juiste make-up voor de gelegenheid. Van een spectaculaire look voor een acteur in een film tot een stralende make-up voor een bruid en van een bescheiden stijl voor een zakelijke fotoshoot tot camouflagetechnieken voor iemand met huidproblemen.

Praktijkdagen

Van materiaal tot huidverzorging, kleurenleer, styling en modetrends, de cursus Visagie is veelzijdig. Onder begeleiding van een vakkundige docent breng je het geleerde in de praktijk tijdens vijf praktijkdagen.

 

Glitter en glamour

De vakopleiding Visagie leidt je op voor het landelijk erkende Branchediploma van het KWC-uv (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging). Met dit diploma kun je als gediplomeerd allround visagist aan de slag en gaat de wereld van glitter en glamour voor je open.

Kies voor een toekomst als visagist(e) en volg de cursus Visagie Branchediploma.

PROGRAMMA

Studieprogramma Visagie Branchediploma

Visagie branchediploma behandelt o.a. de volgende onderwerpen:

 • materiaal: je leert met welke materialen je het beste resultaat behaalt;
 • huidverzorging: een goed verzorgde huid draagt bij aan een mooi make-upresultaat. Wij leren jou welke verzorging hoort bij welk huidtype;
 • gezichtsanalyse: je leert verhoudingen en gezichtsvormen te herkennen, zodat je de mooie kenmerken in een gezicht kunt accentueren;
 • kleurenleer: inzicht in de mogelijkheden en effecten van kleur is essentieel. Wij leren jou dat;
 • haarverzorging en -styling: voor het complete plaatje is een passende styling van het kapsel een must;
 • styling: de juiste kleding en accessoires maken het plaatje compleet;
 • make-up: voor brildragenden, voor de oudere huid, voor de donkere huid, voor speciale thema's, voor de catwalk, voor fotografie, voor tv en film en voor theaterproducties;
 • bruidsmake-up: als allround visagist leer je voor elke gelegenheid de juiste snaar te raken;
 • modetrends en portfolio: maak foto's van jouw model zonder en met make-up voor jouw portfolio!

Door oefening in de praktijk ontwikkel je jouw technieken en jouw eigen stijl. Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen!

Gratis vijf praktijkdagen

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding vijf praktijkdagen, waar je in contact komt met medestudenten en breng je onder begeleiding van jouw vakdocente al het geleerde in praktijk. Alle informatie over de praktijkdagen en over de materialen, die je zelf dient aan te schaffen, ontvang je tijdens de opleiding. De praktijkdagen worden op onze professionele locatie centraal in het land verzorgd.

Na succesvolle afronding ben je gediplomeerd visagist en gaat de wereld van glitter en glamour voor jou open!

Andere opleidingen:

Visagie Basiscursus
Wil je eerst middels een korte opleiding kennis maken met dit vakgebied?
Kies dan voor de Visagie Basiscursus. Deze opleiding is minder uitgebreid en bevat slechts één praktijkdag. Je studeert dan in zes maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma.

Basisvervolgcursus
Wanneer je de basiscursus met een NHA-diploma hebt afgerond en alsnog het branchediploma wilt behalen, dan kun je inschrijven voor de Basisvervolgcursus.

DIPLOMA

Diploma Visagie Branchediploma

Het examen (drie onderdelen) voor het landelijk erkende Visagie Branchediploma wordt afgenomen door KWC-uv (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging). Zie voor meer info: www.kwc-uv.nl.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per maand.

Studietijd

Per les moet je rekenen op 3 tot 4 uur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

MATERIALENPAKKET

Gratis Startpakket

t.w.v. circa € 100,-

Om meteen aan de slag te kunnen, helpen we je op weg met het gratis materialen startpakket dat je ontvangt bij de cursus.

Dit pakket bevat o.a. professionele producten van het merk Make-up Studio en een luxe beautycase.

 

LESGELD

Lesgeld

Visagie branchediploma
12x €64,50 of ineens €1398,00 €699,00
Inschrijven
Met hulp
12x 64,50
of ineens €1398,00 €699,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!