Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 26 talen)

Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 26 talen)
Gratis proefles
Inschrijven
15x
20,50
of ineens
€558,00 €279,00
4/5

Beoordeeld door 3 student(en)

ALGEMEEN

Nederlands als tweede taal? Volg de cursus Nederlands voor Anderstaligen

Is Nederlands niet je moedertaal, maar wil je de taal wel goed (of: beter) leren spreken? Wil je snel over een flinke woordenschat beschikken en de juiste uitspraak onder de knie krijgen? Volg de cursus Nederlands voor Anderstaligen.

De cursus Nederlands voor Anderstaligen is ideaal voor anderstaligen die snel de Nederlandse taal beter willen leren. De nadruk ligt op actief en praktisch taalgebruik en niet op grammatica. Je leert het Nederlands zoals je ooit je moedertaal leerde: stap voor stap.

Beschikbaar in 26 talen

Nederlands voor Anderstaligen is beschikbaar voor 26 talen: Arabisch, Bulgaars, Chinees, Duits, Engels, Farsi, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Thai, Tsjechisch, Turks, Vietnamees en Zweeds.

Dagelijkse situaties

Met het praktische lesmateriaal heb je het Nederlands snel onder de knie. Je krijgt veel voorbeeldzinnen, invulopdrachten en uitspraakoefeningen. Door de slimme lesopbouw gaan je vaardigheden vlot vooruit. Het gevarieerde lesmateriaal maakt de cursus afwisselend en uitdagend.

Na afloop van de cursus Nederlands voor Anderstaligen kun je in dagelijkse situaties goed uit de voeten. Je kunt Nederlands verstaan en spreken en bovendien behoorlijk lezen en schrijven.

Volg de opleiding Nederlands voor Anderstaligen en je zet direct een stap richting beter communiceren. Je plukt direct de vruchten. Oftewel: je merkt snel dat je beter communiceert.

PROGRAMMA

Studieprogramma Nederlands voor Anderstaligen

De cursus Nederlands voor Anderstaligen bestaat uit:

 • Een cursusboek bestaande uit 43 lessen met praktische teksten over Nederlandse situaties. Geen moeilijke termen, veel voorbeeldzinnen. Volop invul- en antwoordoefeningen en woordvertalingen. Extra eenvoudig oefen je met de gatentoetsen: Je vult de ontbrekende woorden in de tekst aan. Alle teksten uit dit boek zijn ook te beluisteren op de 2 bijgeleverde cd's. Het boek is standaard voorzien van woordenlijsten in het Arabisch, Duits, Engels, Frans, Spaans en Turks.
 • Woordenlijst in het Bulgaars, Chinees, Farsi, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Thai, Tsjechisch, Vietnamees of Zweeds. Deze woordenlijst staat ook op de cd-rom die je bij het pakket ontvangt. Wanneer je de cursus niet met behulp van een computer gaat volgen, kun je de gratis woordenlijst gebruiken.
 • CD-rom. Alle woorden en teksten uit het tekstboek, met illustraties en geluid staan op deze cd-rom voor de computer. Met aanklikbare vertaling in alle bovengenoemde talen. Perfecte aanvulling op het cursusboek. Maar ook zonder de computer is deze cursus prima te volgen.
 • Twee audio-CD's. Om af te spelen in jouw cd-speler thuis, in de auto of in de discman. Alle teksten uit het boek zijn hierop te beluisteren en na te spreken. Met gratis Discman! 
 • Oefeningen om jouw uitspraak te laten beoordelen.
 • Een huiswerkinstructie (voor zover mogelijk in jouw taal) waarin uitgelegd wordt hoe je het huiswerk kunt maken en opsturen naar jouw leraar.
DIPLOMA

Getuigschrift Nederlands voor Anderstaligen

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een normaal tempo van 5 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. 

Studietijd:

Per les moet je rekenen op 2 tot 3 uur.  

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

5/5
Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 26 talen)

geweldig! maar ik hou niet van de cd-speler. Ik wil handige speler. in de zak heeft niet een heel groot!

5/5
Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 26 talen)

If you have a job and still want to follow lessons , this is the best way to do it

3/5
Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 26 talen)

soms staan er nog wat foutjes in het nagekeken huiswerk

LESGELD

Lesgeld

Nederlands voor Anderstaligen
15x €20,50 of ineens €558,00 €279,00
Inschrijven
Met hulp
15x 20,50
of ineens €558,00 €279,00
Inschrijven
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • De grootste taalopleider
 • Spreek al in  3 maanden  een taal
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 26 talen)
5/5

geweldig! maar ik hou niet van de cd-speler. Ik wil handige speler. in de zak heeft niet een heel groot!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!