Menu
Bellen
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 26 talen)  

50% korting + gratis tablet
Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 26 talen)
Adviesgesprek
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€558,00
279,00
of betaal
15 x €20,50
5/5

Beoordeeld door 11 student(en)

 • Vanuit 26 talen
 • Gericht op praktisch taalgebruik
 • Met praktische luisteroefeningen
ALGEMEEN

Nederlands als tweede taal? Volg de cursus Nederlands voor Anderstaligen

Read this page in English here

Is Nederlands niet je moedertaal, maar wil je de taal wel goed (of: beter) leren spreken? Wil je snel over een flinke woordenschat beschikken en de juiste uitspraak onder de knie krijgen? Volg de cursus Nederlands voor Anderstaligen.

De cursus Nederlands voor Anderstaligen is ideaal voor anderstaligen die snel de Nederlandse taal (beter) willen leren. De nadruk ligt op actief en praktisch taalgebruik en niet op grammatica. Je leert het Nederlands zoals je ooit je moedertaal leerde: stap voor stap.

Beschikbaar in 26 talen

Nederlands voor Anderstaligen is beschikbaar vanuit 26 talen: Arabisch, Bulgaars, Chinees, Duits, Engels, Farsi, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Thai, Tsjechisch, Turks, Vietnamees en Zweeds.

Dagelijkse situaties

Met het praktische lesmateriaal heb je het Nederlands snel onder de knie. Je krijgt veel voorbeeldzinnen, invulopdrachten en uitspraakoefeningen. Door de slimme lesopbouw gaan je vaardigheden vlot vooruit. Het gevarieerde lesmateriaal maakt de cursus afwisselend en uitdagend.

Na afloop van de cursus Nederlands voor Anderstaligen kun je in dagelijkse situaties goed uit de voeten. Je kunt Nederlands verstaan en spreken en bovendien behoorlijk lezen en schrijven.

PROGRAMMA

Studieprogramma Nederlands voor Anderstaligen

De cursus Nederlands voor Anderstaligen bestaat uit:

 • Een cursusboek bestaande uit 43 lessen met praktische teksten over Nederlandse situaties. Geen moeilijke termen, veel voorbeeldzinnen. Volop invul- en antwoordoefeningen en woordvertalingen. Extra eenvoudig oefen je met de gatentoetsen: Je vult de ontbrekende woorden in de tekst aan. Alle teksten uit dit boek zijn ook te beluisteren op de 2 bijgeleverde cd's. Het boek is standaard voorzien van woordenlijsten in het Arabisch, Duits, Engels, Frans, Spaans en Turks.
 • Woordenlijst in het Bulgaars, Chinees, Farsi, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Thai, Tsjechisch, Vietnamees of Zweeds. Deze woordenlijst staat ook op de cd-rom die je bij het pakket ontvangt. Wanneer je de cursus niet met behulp van een computer gaat volgen, kun je de gratis woordenlijst gebruiken.
 • CD-rom. Alle woorden en teksten uit het tekstboek, met illustraties en geluid staan op deze cd-rom voor de computer. Met aanklikbare vertaling in alle bovengenoemde talen. Perfecte aanvulling op het cursusboek. Maar ook zonder de computer is deze cursus prima te volgen.
 • Twee audio-CD's. Om af te spelen in jouw cd-speler thuis, in de auto of in de discman. Alle teksten uit het boek zijn hierop te beluisteren en na te spreken. 
 • Oefeningen om jouw uitspraak te laten beoordelen.
 • Een huiswerkinstructie (voor zover mogelijk in jouw taal) waarin uitgelegd wordt hoe je het huiswerk kunt maken en opsturen naar jouw leraar.

Duizenden cursisten gingen je naar volle tevredenheid voor!

Je zult zien dat de opleiding goed te volgen is en dat je Nederlands met sprongen vooruit gaat!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Nederlands voor Anderstaligen

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 26 talen) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 26 talen), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS
5/5
Nederlands voor Anderstaligen

Goed

5/5
Nederlands voor Anderstaligen

Het is de ideale manier om de taal te leren en de cursus is goed opgebouwd

5/5
Nederlands voor Anderstaligen

This course is perfect for people who has flexible working hours. You can choose when and where you learn and it is easy to understand even for people who has never heard Dutch!

5/5
Nederlands voor Anderstaligen

hij is erg goed

LESGELD

Lesgeld

Nederlands voor Anderstaligen
€558,00 €279,00
of betaal 15x 20,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
€558,00 €279,00
of betaal 15x 20,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Spreek al in  3 maanden  een taal
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

5/5
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!