Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
199,00
of 
6 x €36,50
4.4/5

Beoordeeld door 46 student(en)

 • Schriftelijk & mondeling
 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Praktische cursus voor iedereen
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Je kennis opfrissen? Volg de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Of het nu op je werk is of in een privésituatie: een goede beheersing van de Nederlandse taal heb je elke dag plezier van. Bijvoorbeeld bij het invullen van een formulier, het beantwoorden van een belangrijke mail of het maken van een uitnodiging. Maar ook voor het lezen van de krant, het helpen van je kinderen bij hun huiswerk en het houden van een toespraak op een feestje. Weet je bijvoorbeeld nog hoe het zit met de regels voor spelling en grammatica? Komt er wel of geen t achter ‘ik word’?

    Leer foutloos Nederlands in slechts 6 maanden
   
Met begeleiding van een ervaren vakdocent 
   
Leer meer over teksten, grammatica, spelling, stijl, schrijven en spreken

Benieuwd of deze cursus Nederlands foutloos Schrijven en Spreken iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Taalregels oefenen met de cursus Foutloos Nederlands

Ben je weleens onzeker over je taalvaardigheid? Vind je de spellingsregels lastig of zie je ertegenop om voor een groep het woord te nemen? De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken biedt uitkomst. Goed communiceren, dat kun je prima leren.

De praktische cursus helpt je bij schriftelijke en mondelinge communicatie. Je leert op een laagdrempelige manier de taalregels en je oefent met spelling, werkwoorden en leestekens. Je ervaart hoe je op een snelle manier lange en moeilijke teksten kunt doorgronden en je maakt kennis met begrippen als tekstdoel, alinea’s en kopregels.

Voer betere gesprekken

Je leert hoe je een goede brief schrijft, zoals een sollicitatie- of klachtenbrief. En vind je het moeilijk om in gesprekken de juiste woorden te vinden? Of vind je het eng om een toespraak te houden? Ook je mondelinge taalvaardigheid krijgt in de cursus Nederlands een extra stimulans.

Volg de cursus Foutloos Nederlands en verbeter je CV! 

De cursus Foutloos Nederlands is erg geschikt om te volgen wanneer je goede Nederlandse taalvaardigheid nodig hebt voor je werk. Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je helder communiceert en de juiste woorden kiest.

Door deze cursus Foutloos Nederlands te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden. Er is specifieke aandacht voor werkgerelateerde zaken zoals het schrijven van brieven, het voeren van telefoongesprekken, het maken van afspraken, en niet geheel onbelangrijk: small talk.

 

Leer beter uit je woorden te komen

Van grammatica tot spelling, stijl en meer: de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken zorgt ervoor dat je beter uit je woorden komt. Zowel schriftelijk als mondeling.
Elk onderdeel bestaat uit 4 lessen en elke les sluit je af met opdrachten en een samenvatting.

Fris je kennis op in de cursus Foutloos Nederlands

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken is een goede keuze voor iedereen die schriftelijke en verbale taalkennis en taalvaardigheid wil opfrissen. Werkenden en werkzoekenden, ambtenaren en ondernemers, jong en oud. Een speciale vooropleiding is voor de cursus niet nodig.

Na de cursus sta je schriftelijk en verbaal sterker in je schoenen. Vol zelfvertrouwen schrijf je brieven, lees je artikelen en spreek je mensen toe. 

Wil je leren hoe je op de juiste manier schriftelijk communiceert en zakelijke teksten schrijft? Bekijk dan de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands

 

Combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren

Doordat we zoveel communiceren, valt daar ook veel winst te behalen. Het is dan niet alleen belangrijk dat jouw spelling en grammatica foutloos zijn, maar ook dat de boodschap die je over wil brengen duidelijk is. Door het vergroten van jouw kennis over communicatie, maar ook door je bewuster te zijn van jouw persoonlijkheid en jouw communicatiestijl, kun je jouw effectiviteit vergroten: zowel zakelijk als privé. En dat doe je met de voordelig combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken omvat de volgende 6 onderdelen: Teksten, Grammatica, Spelling, Stijl, Schrijven en Spreken.

Teksten

In het onderdeel teksten leer je omgaan met begrippen die het lezen van artikelen in kranten en tijdschriften vergemakkelijken, zoals tekstdoel, onderwerp, thema, alinea's, tekststructuur en samenvatten. 

Grammatica

Binnen de lessen grammatica keer je terug naar zaken als zinsbouw, onderwerp en persoonsvorm. Deze kennis heb je o.a. nodig om de werkwoorden goed te kunnen spellen.

Spelling

Deze werkwoordspelling (ook van veelvuldig in het Nederlands voorkomende Engelse werkwoorden), de meervoudsvorming van zelfstandige naamwoorden en de regels met betrekking tot de interpunctie maken deel uit van het onderdeel spelling.

Stijl

Het onderdeel stijl belicht veel voorkomende stijlfouten en leert je stijlfiguren toe te passen, zodat jouw communicatie doelgericht en effectief is.

Correspondentie

Hoe je een sollicitatiebrief of een klachtenbrief opbouwt doen we in het onderdeel correspondentie uit de doeken.

Communicatie

Het onderdeel communicatie neemt jouw angst voor spreken in het openbaar weg. Je ziet niet meer op tegen het houden van presentaties en toespraken of het spreken tijdens vergaderingen. Functioneringsgesprekken breng je ook tot een goed einde.

Elk onderdeel bestaat uit 4 lessen. In zijn totaliteit bevat de cursus Nederlands dus 24 lessen. In deze lessen volgen praktische opdrachten na theoretische uitleg. Elke les wordt afgesloten met een samenvatting. Daarnaast vind je aan het einde van elke les de antwoorden op de door jou tussentijds gemaakte oefenopdrachten. De huiswerkopgaven stuur je naar jouw vakdocent. Deze krijg je gecorrigeerd en voorzien van een cijfer terug. Dankzij deze cursus zul je een stuk sterker in jouw schoenen staan met de Nederlandse taal!

 

Combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren

In de combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren ga je niet alleen aan de slag met de bovengenoemde onderwerpen, maar leer je ook meer over:

 • Communicatie
 • Zelfinzicht
 • Zelfreflectie en zelfontplooiing
 • Assertiviteit
 • Gespreksvoering
 • Feedback geven en ontvangen
 • Gedrag effectief beïnvloeden
 • Onderhandelen
 • Verzorgd taalgebruik
 • Effectieve teksten
 • Interculturele communicatie
REVIEWS

Reviews Cursus Nederlands

8/10
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken + Effectief Communiceren

Overall de inleiding en doelen van de cursus zijn goed uitgelegt vind ik. Daarnaast, de oefeningen en advies op studie tips and plan van aanpak zijn behulpvol. Het is nog steeds lastig voor mij om schriftlijke uitdrukken. Daardoor heb ik weinig vragen gesteld aan mijn docent. Ik krijg help van mijn buurvrouw af en toe voor bepaalden dingen. Het zou leuk zijn om een sessie te hebben met klasgenoten om meer interactief te zijn als he mogelijk is.

10/10
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Super duidelijke cursus. Leuk pakket ontvangen dat meteen motiveert te beginnen. Huiswerk wordt snel nagekeken. Duidelijk, motiverend en ideaal online en op papier.

8/10
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken + Effectief Communiceren

Ik kan op mijn eigen tempo studeren, en het is erg fijn dat er docenten zijn die het huiswerk na het inleveren nakijken en feedback geven. Prima.

8/10
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Ik vind het het tot nu toe goed.

Dit zijn specifieke reviews over Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

DIPLOMA

Diploma Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

Bij NHA rond jij je cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren

Heb je het bovenstaande examen voor het onderdeel Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken met een voldoende afgerond? En heb je daarnaast al jouw huiswerk voor het onderdeel Effectief Communiceren ingezonden en hiervoor een voldoende gescoord? Dan kun je het overkoepelende diploma Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken + Effectief Communiceren aanvragen.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 5 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren

Voor de combinatiecursus Foutloos Nederlands + Effectief Communiceren staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€249,00
of  6x 46,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€199,00
of  6x 36,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken + Effectief Communiceren
€519,00
of  11x 52,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€519,00
of  11x 52,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Super duidelijke cursus. Leuk pakket ontvangen dat meteen motiveert te beginnen. Huiswerk wordt snel nagekeken. Duidelijk, motiverend en ideaal online en op papier.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!