Alles over de Hond  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Alles over de Hond
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
179,00
of 
6 x €33,00
4.7/5

Beoordeeld door 28 student(en)

 • Begeleiding van hondenspecialist
 • Van gedrag tot medische kennis
 • Studeer in je eigen tempo
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Cursus Alles over de Hond: een perfecte band tussen hond en baas

Een hond is vaak hét lichtpuntje binnen het gezin. Met voorsprong is de hond het populairste huisdier. De cursus Alles over de Hond is perfect als je een hond wilt of als je al een hond hebt.

Handige, overzichtelijke cursus

Waar let je op bij de aanschaf van een hond? Welke ‘hondenpersoonlijkheid’ past het beste bij jou? Welk geslacht heeft je voorkeur en wat kost een hond eigenlijk?

In de eerste lessen vind je handige tips om je vragen snel en eenvoudig te beantwoorden. Zo ontdek je snel welke hond het beste bij je past. Of bij je gezinssituatie.

Voor nieuwe en ervaren baasjes

In de cursus is er speciale aandacht voor puppies. Jonge hondjes ontdekken de wereld. Door op een leuke manier met puppies bezig te zijn, leren de jonge dieren spelenderwijs gehoorzamen.

Ook als je al een trotse hondenbezitter bent heb je veel profijt van de cursus. Je leert over voeding en verzorging, loopsheid, erfelijkheid, drachtigheid en ouderdom.

Corrigeren en belonen

Heb je een wat oudere hond of vertoont je pup ongewenst gedrag? Naast informatie over rangorde en opvoedingsproblemen bevat de cursus handige praktijkopdrachten.

Met praktijkopdrachten leer je:

 • de hond commando’s geven;
 • ongewenst gedrag corrigeren;
 • goed gedrag belonen.

In de cursus is er ook uitgebreid aandacht voor zindelijkheidstraining en leer je meer over de gezondheid van jouw hond.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Alles over de Hond

Leer jouw hond begrijpen

Een hond lijkt op z'n baasje. Of is het andersom? In het deel "Gedrag" van onze cursus leer je het typische gedrag van jouw hond te begrijpen. Ontdek de vele menselijke eigenschappen van jouw hond; dat zijn er meer dan je denkt.

Met de juiste achtergrondinformatie, een stukje geschiedenis en rassenkennis, leer je karakteristieken van jouw huisvriend beter begrijpen. Alleen zo leer je de vele leuke kanten van jouw hond kennen.

Heb je een wat oudere hond gekocht of vertoont jouw pup ondanks alle training toch nog ongewenst gedrag? Leer met deze praktische cursus over rangorde-, socialisatie- en opvoedingsproblemen.

Training in jouw eigen omgeving

De cursus Alles over de Hond bestaat niet alleen uit statische informatie, maar laat je ook handige praktijkopdrachten doen. Je leert jouw hond zich te gedragen op commando en hoe je dit gedrag  corrigeert en beloont.

Van zindelijkheidstraining tot clickertraining ga je aan de slag met speelse trainingstechnieken die je in jouw eigen vertrouwde omgeving kunt uitvoeren.

Wanneer naar de dierenarts?

Net als de mens hebben ook honden last van kwaaltjes. Onze cursus Alles over de Hond leert je de verschillende ziektebeelden te herkennen en hoe ermee om te gaan. De meest voorkomende ziekten en afwijkingen komen aan bod.

We leren je in te schatten wanneer je de dierenarts moet raadplegen en welke behandeling nodig is voor gewrichten, ooraandoeningen, hartafwijkingen, gebitsverzorging, nier- en blaasproblemen, oogproblemen en maag- en darmproblemen.

Ook een stukje E.H.B.O. ontbreekt bij deze cursus niet. Daarbij worden belangrijke vragen beantwoord als "Hoe vervoer ik een gewonde hond? Hoe behandel ik brandwonden en botbreuken? Hoe spoel ik een vervuild oog uit?" Op deze manier kun je snel en gemakkelijk de pijn van jouw huisvriend verzachten.

Na afloop van de cursus

De makkelijk te volgen cursus Alles over de Hond leert je alles over het leven en de opvoeding van jouw hond. Er zijn echter ook hondenliefhebbers die specifieke vervolgcursussen willen volgen met en voor hun hond.

Je leert Alles over de Hond! Met de kennis uit deze cursus begrijp je jouw hond en word je beste maatjes met jouw trouwe viervoeter.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Alles over de Hond, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Alles over de Hond

De opleiding is goed gestructureerd en de lessen zijn overzichtelijk en duidelijk. Het huiswerk wordt snel nagekeken.

8/10
Alles over de Hond

Duidelijke leerstof. Goed te volgen. Niet in alles up to date. Leerstof kan/ mag aangepast worden naar de huidige situatie.

10/10
Alles over de Hond

Ik ben erg tevreden over de nha opleidingen eerder al een opleiding uitvaartverzorger gedaan en nu alles over de hond de lessen zijn duidelijk en de docenten doen ook goed hun werk ga zo door zou ik zeggen

10/10
Alles over de Hond

De cursus is compleet, interessant en goed te volgen. De docent kijkt razendsnel na en heeft goede tips. Een aanrader!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Alles over de Hond

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Alles over de Hond uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Alles over de Hond, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Alles over de Hond duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Alles over de Hond
€179,00
of  6x 33,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€179,00
of  6x 33,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De opleiding is goed gestructureerd en de lessen zijn overzichtelijk en duidelijk. Het huiswerk wordt snel nagekeken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!