Populair Computergebruik  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Populair Computergebruik
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€279,00
251,10
of 
12 x €23,40
4.7/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Kies voor Office 2019 of 2016
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Leer alles over computers in de cursus Populair Computergebruik

Navigeren op internet (‘surfen’ in lekentaal), liedjes luisteren, spelletjes doen, administratie bijhouden, chatten... Computers zijn in elk huishouden en overal. Hoe ga je om met een computer? Je leert het in de cursus Populair Computergebruik.

Hoe schrijf je tekst op een computer? Hoe sluit je een printer aan? Hoe gebruik je e-mail zo veilig mogelijk? De vragen stapelen zich op. De antwoorden krijg je tijdens de cursus.

Leer efficiënt werken met computers en maak je leven makkelijker én uitdagender.

Stap voor stap leer je de computer kennen. De cursus Populair Computergebruik is bij uitstek geschikt voor mensen met Windows en Office op hun computer. Haal meer uit je computer en de software.

Leer hoe computers werken

De cursus begint bij het begin: wat is een computer en wat zit er eigenlijk in een computer? Wat is het verschil tussen de ene en de andere computer? Maak kennis met de muis, het toetsenbord, de trackpad, het beeldscherm en de printer.

Leer de mogelijkheden van je computer kennen. Je krijgt antwoord op vragen zoals:

 • Hoe werkt het besturingsprogramma Windows?
 • Hoe werkt veelgebruikte software?
 • Hoe werkt internet?
 • Wat zijn virussen en hoe bescherm je een computer?
 • Wat is een netwerk?
 • Hoe verstuur je een e-mail?
 • Hoe sla je foto's digitaal op en maak je een diavoorstelling van foto's?

Is een computer ingewikkeld?

Computer- en softwarefabrikanten maken computers zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Maar een computer kent ook een ijzeren logica. Leer laveren met de mogelijkheden die computers bieden.

Volg de cursus Populair Computergebruik en verstuur e-mails, maak een diavoorstelling of gebruik een programma als Excel voor de boekhouding.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Populair Computergebruik

De cursus begint bij de ingrediënten van een computer. Wat is een computer, welke apparatuur (hardware) zit er allemaal in een pc en wat is het verschil tussen de ene en de andere computer? Vervolgens maak je kennis met de functie van de muis, het toetsenbord, het beeldscherm, de printer enzovoort. Allemaal onderdelen die bij een pc horen en waarmee je op de juiste en ook op een prettige manier leert omgaan.

Na deze introductie wordt uitgelegd hoe het besturingsprogramma Windows werkt. Met Windows kun je straks moeiteloos uw pc opdrachten laten uitvoeren. Vervolgens ga je aan de slag met verschillende software van Office, zoals: Word; een tekstverwerkingsprogramma, Excel; een rekenprogramma, Powerpoint; een presentatieprogramma, Access; een databankprogramma en met de elektronische agenda; Outlook.

Aan Internet wordt speciale aandacht besteed. Dit medium vormt een bijna onuitputtelijke informatiebron met ongekende mogelijkheden. Aan bod komen verder:

 • virussen;
 • datacommunicatie;
 • modems;
 • communicatiesoftware;
 • internet;
 • e-mail;
 • multimedia, optische media.


Stap voor stap raak je spelenderwijs bekend met de vele mogelijkheden van uw pc.

Je ontvangt als naslagwerk alle lessen in een handige opbergmap. Na het volgen van deze cursus Populair Computergebruik zul je met plezier achter de computer gaan zitten. Thuis of op het werk!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Populair Computergebruik, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Populair Computergebruik met Windows 10 / Office 2019

Een goede cursus om de “digitale conditie” op te kunnen vijzelen. Ook voor diegenen die over de nodige digitale ervaring beschikken. Nuttige aanwijzingen die in het dagelijkse digitale verkeer goed kunnen worden toegepast.

8/10
Populair Computergebruik met Windows 10 / Office 2019

Vind het een goeie cursus,maar moet er wel echt mijn best voor doen,valt nog niet mee,zeker online,en zeker als alles de eerste x is,allemaal gebarentaal voor mij,maar komt goed,aldoende leert men,gr ***

10/10
Populair Computergebruik met Windows 10 / Office 2019

Zowel Windows als Office worden in één cursus gescheiden aangeboden. Windows is gericht op het functioneren van de computer in het algemeen en het officepakket op de toepassingen voor alledaags gebruik in het bijzonder. Vanuit twee invalshoeken kun je dus aan het werk. Deze methode motiveert omdat je direct al profijt hebt van het toepassen van de lesstof voor het dagelijks gebruik (Office) en daarnaast de kennis van de computer en de mogelijkheden ermee (Windows) als toegevoegde waarde voor achtergrondkennis over apparatuur, besturingssystemen en het beheer van bestanden..

8/10
Populair Computergebruik met Windows 10 / Office 2019

wordt duidelijk uitgelegd

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Populair Computergebruik

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Populair Computergebruik uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Populair Computergebruik, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld Populair Computergebruik

Populair Computergebruik met Windows 10 / Office 2019

€279,00 €251,10
of  12x 23,40
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€279,00 €251,10
of  12x 23,40
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Populair Computergebruik met Windows 10 / Office 2016

€279,00 €251,10
of  12x 23,40
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€279,00 €251,10
of  12x 23,40
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Een goede cursus om de “digitale conditie” op te kunnen vijzelen. Ook voor diegenen die over de nodige digitale ervaring beschikken. Nuttige aanwijzingen die in het dagelijkse digitale verkeer goed kunnen worden toegepast.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!