Wandelcoach  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Wandelcoach
KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
899,00
of 
12 x €82,50
4.5/5

Beoordeeld door 22 student(en)

 • Begeleiding van ervaren docent
 • Met casussen uit de praktijk
 • Met gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Volg de Wandelcoach opleiding en help anderen zich optimaal te ontwikkelen

Om je optimaal te ontwikkelen moet je inzicht krijgen in je eigenschappen, ervaringen en wensen. Sommige mensen kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Wil jij de natuur inzetten om mensen hierbij te helpen? Volg de Wandelcoach opleiding en ontdek hoe je dat doet!

Elke persoon is uniek. Hoe iemand zich volledig ontwikkelt, is dus afhankelijk van de persoonlijkheid. Door te wandelen worden je zintuigen geprikkeld, maak je je hoofd leeg en kom je dichter tot je gevoel waardoor je ontwikkeling optimaal gestimuleerd wordt.

Start vandaag nog met de Wandelcoach opleiding en ontdek deze schat aan mogelijkheden om anderen te helpen.

Wandelcoach opleiding: combineer natuur, coaching en mindfulness       

Heb jij affiniteit met coaching en mindfulness? Ben jij een echt buitenmens en hou je van wandelen? Wil jij leren hoe je de natuur in kunt zetten om mensen te helpen? Dan is de opleiding Wandelcoach perfect voor jou! 

Werk jij al als counselor, therapeut, maatschappelijk werker, psycholoog, psychiater of hulpverlener in een ander aangrenzend vakgebied? Ook dan past de Wandelcoach opleiding goed bij jou! Met de opleiding Wandelcoach kun je jouw kennis opfrissen en uitbreiden en leer je hoe je sessies in de buitenlucht houdt met je teamleden of cliënten.

Ervaring in een van deze vakgebieden is geen vereiste om te starten met de opleiding Wandelcoach. Je hebt namelijk geen specifieke voorkennis nodig. De opleiding start bij de absolute basis en is dus erg laagdrempelig.  
 

Help mensen zich te ontwikkelen

Iedere persoon heeft een unieke verzameling van eigenschappen, ervaringen en wensen. Zich als mens ten volle ontwikkelen, betekent dat men inzicht moet krijgen in deze persoonlijke schat aan mogelijkheden. Zo wordt het mogelijk om te bepalen waar we naartoe willen in het leven en om prioriteiten en bijzaken te onderscheiden.

Voor velen is dit echter een moeilijk proces. Teleurstellingen en tegenslagen kruisen hun pad en belemmeren deze persoonlijke zoektocht. In de Wandelcoach opleiding leer jij hoe je al wandelend hulp kunt bieden.

In de Wandelcoach opleiding leer jij mensen ondersteunen en begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Je bent een klankbord voor je cliënten en helpt hen reflecteren zodat zij doordachte keuzes kunnen maken. Om deze rol naar behoren te vervullen moet je beschikken over expertise en deskundigheid. Tijdens de opleiding Wandelcoach doe jij de juiste kennis op om als wandelcoach aan de slag te kunnen.

Leer de basis van coaching in de opleiding Wandelcoach

Enkel kennis is echter niet voldoende om doeltreffend te zijn als coach. Goede communicatieve vaardigheden zijn zeker zo belangrijk. Hier wordt aandacht aan besteed in de Wandelcoach opleiding. Bovendien komen verschillende coachingstechnieken aan bod. Door de technieken meteen in de praktijk toe te passen, ontwikkel je de nodige vaardigheden.

Zo leer je in de Wandelcoach opleiding bijvoorbeeld het gedrag van jouw cliënten ‘lezen’, word je ingeleid in de regels van feedback geven en oefen je met verschillende communicatiekanalen die je kunt inzetten binnen een coachingstraject.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Wandelcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de opleiding Wandelcoach Compleet komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod;

Wandelcoach
In de module Wandelcoach worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • het basisconcept en de geschiedenis van wandelcoaching;
 • de effecten van wandelcoaching op lichaam en geest;
 • het gebruik van de zintuigen;
 • natuurgebaseerde interventies en vraagstellingen bij wandelcoaching;
 • loopsnelheden;
 • weersomstandigheden toegepast en de stiltewandeling;
 • levensloopwandeling;
 • de dynamiek van de omgeving;
 • het aangeven van grenzen;
 • stress- en burn-outklachten.

Life Coach
Hierin word je ingeleid in de verschillende problematieken waarmee een coach in aanraking komt. Je krijgt achtergronden en theorieën over onder andere:

 • liefde, relaties en seksualiteit;
 • ouderschap;
 • afscheid en rouw;
 • financiële problemen;
 • verslaving;
 • loopbaan- en carrièreproblematiek;

Eigen coachingspraktijk starten

Leer hoe je succesvol ondernemer wordt. In deze module van de opleiding Wandelcoach volg je ook lessen over het starten van een eigen praktijk als Life coach gespecialiseerd in wandelcoaching. 

Je krijgt nuttige tips over hoe je een eigen praktijk start, hoe je klanten vindt en praktische informatie over coaching binnen bedrijven. Na de Wandelcoach opleiding ben jij in staat om je eigen praktijk te starten!  

 

Wandelcoach opleiding voor coaches – kies de specialisatie  

Ben jij al coach en wil je met jouw cliënten de natuur in om je sessies een extra dimensie te geven? Dan is de module wandelcoach met een studieduur van 3 maanden voldoende voor jou. Je kunt je dan aanmelden voor de Specialisatie Wandelcoach (opleiding voor coaches).

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Wandelcoach, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Wandelcoach compleet

Een hele leuke cursus om te doen. Goede afwisseling van theorie, opdrachten en praktijk.

10/10
Wandelcoach compleet

Ik heb de opleiding wandelcoach gekozen omdat ik bij nha stervensbegeleiding en rouwverwerking heb gedaan. Dit tot volle tevredenheid met een zeer begane en toegewijde docente. Ik dacht dat de opleiding wandelcoach aansloot. Doet het ook maar voor mij moeilijker. Overigens prima verzorgd.

8/10
Wandelcoach compleet

De cursus bevat inhoudelijk goede informatie, de opdrachten leiden tot zelfreflectie wat nodig is om het leerproces te doorlopen als coach. Dus de opzet van de cursus is voor zover ik nu kan overzien goed overdacht. Het portaal is praktisch ingericht. Lesmateriaal kwam snel binnen en huiswerk wordt zeer snel nagekeken. Contact mogelijkheden met andere cursisten is zeker een plus. Wat mij betreft mag het inhoudelijk nog iets moeilijker. Verder, top!

8/10
Wandelcoach compleet

Duidelijke lessen. Voor elk niveau in te stappen.

DIPLOMA

Diploma

Aan het einde van de opleiding Wandelcoach ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties


KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding MBO en kan nascholingspunten opleveren.

Ook de Specialisatie Wandelcoach (voor coaches) is door de beroepsvereniging KTNO geaccrediteerd. Deze specialisatie wordt voor hun leden geadviseerd als module HBO en kan nascholingspunten opleveren.

BGN-geaccrediteerd

De opleiding Wandelcoach compleet (60 nascholingspunten) en de Specialisatie Wandelcoach (38,5 nascholingspunten) zijn geaccrediteerd door BGN, de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. 
 

NVST-erkend

Ook wordt de Specialisatie Wandelcoach (voor coaches) erkend door de NVST, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten, voor bij- en nascholing.
 

BATC-erkend

De Wandelcoach opleiding wordt ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op MBO-niveau.

Ook de Specialisatie Wandelcoach (voor coaches) wordt erkend door de beroepsvereniging BATC. Deze specialisatie wordt voor hun leden geadviseerd als module op HBO-niveau.
 

VBAG-erkend

Ook wordt de Specialisatie Wandelcoach erkend door de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, voor bij- en nascholing.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Wandelcoach uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Wandelcoach, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Wandelcoach opleiding staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Voor de specialisatie Wandelcoach (voor coaches) staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Wandelcoach compleet
€899,00
of  12x 82,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€899,00
of  12x 82,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Specialisatie Wandelcoach (voor coaches)
€459,00
of  4x 120,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€459,00
of  4x 120,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik heb de opleiding wandelcoach gekozen omdat ik bij nha stervensbegeleiding en rouwverwerking heb gedaan. Dit tot volle tevredenheid met een zeer begane en toegewijde docente. Ik dacht dat de opleiding wandelcoach aansloot. Doet het ook maar voor mij moeilijker. Overigens prima verzorgd.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!