Praktijkdiploma Financieel Ondernemer  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Praktijkdiploma Financieel Ondernemer
associatie%20test
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€199,00
179,10
of 
8 x €24,75
4.5/5

Beoordeeld door 13 student(en)

 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Praktische kennis voor een eigen bedrijf
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Afronding: Associatie-erkend diploma
 • Studieduur: 8 maanden
ALGEMEEN

Behaal in 8 maanden het Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Een eigen bedrijf beginnen? Je hebt grondige basiskennis nodig over ondernemerschap, marketing en boekhouden. Met de combinatiecursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer leg je een stevige basis voor een succesvolle start van jouw winkel, praktijk of webshop.

Als ondernemer succesvol zijn, bij voorkeur succesvoller dan anderen? Dan is het goed om van alle markten thuis zijn.

Van marketing tot administratie, een ondernemingsplan en boekhouden: als financieel ondernemer ben je een echte alleskunner.
 

Het beste van twee werelden

De beroepsopleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer combineert de twee losse cursussen Zelfstandig Ondernemer Basis en Basiskennis Boekhouden. Hiermee heb je in slechts 8 maanden het erkende praktijkdiploma Financieel Ondernemer op zak.
 

Zelfstandig Ondernemer Basis

Ondernemen betekent: verdiep je in de wensen van potentiële klanten en volg ontwikkelingen in de markt nauwgezet. De opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer maakt je wegwijs in ondernemerschap.

Na de cursus bepaal je hoe jouw onderneming zich onderscheidt van de concurrentie. Je leert meer over onderwerpen als commercie en sales, marketing, financiën en bedrijfsadministatie en het opstellen van een ondernemingsplan.
 

Basiskennis boekhouden

Een onberispelijke financiële administratie is voor elk bedrijf van levensbelang.

Je voert administratie en raakt volledig thuis in de wereld van:

 • journaalposten;
 • afschrijvingen;
 • investeringen;
 • balans en verlies- en winstrekening.

Ook leer je alles over belastingen. Denk aan btw en vennootschapsbelasting. Dit zijn belastingen waar je mee te maken kunt of zult krijgen.

Wil je ook bredere kennis over marketing? Kies voor de gecombineerde cursus Zelfstandig Ondernemer MKB.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Deze cursus bestaat uit twee onderdelen:

 • Zelfstandig Ondernemer Basis;
 • Basiskennis Boekhouden.

Zelfstandig Ondernemer Basis (Basiskennis Ondernemerschap)

Met aandacht voor de volgende zaken:
 
Ondernemerschap algemeen
Je leert welke ondernemingsvormen bestaan en welke het beste bij jouw situatie past. Ook zetten we op een rijtje waarover je moet nadenken en wat je moet uitzoeken voordat je een onderneming gaat starten, zoals je rechten en plichten. Daarnaast kijk je kritisch naar jezelf: beschik jij over de vaardigheden en karaktereigenschappen die een ondernemer nodig heeft?
 
Commercie en Sales
Een succesvolle ondernemer weet hoe hij zijn producten en/of diensten het beste aan de man kan brengen. Je voert daarvoor verschillende soorten gesprekken en overtuigt je potentiële klanten met overzichtelijke offertes. Moet er onderhandeld worden? Dan sta jij stevig in je schoenen. Ook weet je hoe je de juiste nazorg biedt aan je klanten.
 
Marketing
Wie een eigen zaak wil starten, heeft onherroepelijk te maken met marketing. Marketing is echter veel meer dan reclame maken. In dit onderdeel leer je onder meer dat marktanalyse en -onderzoek inzicht bieden in jouw kansen op succes. Ook zul je zien dat een optimale toepassing van de marketingmix essentieel is om je te onderscheiden in de markt. Wij leren je hoe je jouw bedrijf en jouw aanbod optimaliseert en op een slimme wijze jouw klanten werft.
 
Financieel en Bedrijfsadministratie
In dit onderdeel draait het om diverse financiële zaken. Voor jou als (toekomstig) ondernemer is kennis daarvan belangrijk, want er moet brood op de plank komen. Zonder verdiensten heeft je bedrijf immers geen toekomst! Begrippen als balans, brutowinst, financiering, winst- en verliesrekening, begroting, uurtarief en debiteurenbeheer komen in dit onderdeel aan bod. Ook leren we je hoe je professionele facturen kunt opstellen.
 
Ondernemingsplan opstellen
Hiermee begint elke onderneming! Aan welke eisen dit plan moet voldoen, leer je in dit onderdeel. Een perfect ondernemingsplan vormt het fundament van jouw eigen bedrijf en is het belangrijkste criterium voor een bank voor het verstrekken van een lening. Aan de hand van duidelijke voorbeelden leren we je jouw eigen ondernemingsplan op te stellen.

Basiskennis Boekhouden

In dit onderdeel gaan we extra diep in op de boekhouding en administratie voor jouw bedrijf.
 
Balans en resultatenrekening
Balans is een overzicht van de bezittingen, schulden en eigen vermogen van een onderneming. Voor een goed overzicht van de financiële situatie moeten de cijfers helder worden geduid. In dit deel leren we je de fundamenten van het boekhouden.
 
Subadministraties en dagboeken
Je maakt kennis met de functies van onder andere kasboeken, bankboeken en inkoop- en verkoopboeken en leert hoe je hiermee werkt.
 
Activa en voorraden
Activa zijn in geld uitgedrukte bezittingen van een onderneming. Je leert onder andere over materiële activa, herwaardering van vaste activa, afschrijvingen en tussenrekeningen.
 
Belastingen, financiering en kasstromen
Een essentieel onderdeel als belastingen kan uiteraard niet ontbreken. We leren je hier alles over onder andere btw, IB, VpB en kredietverlening, enz.


Extra voordelige combinatiecursus voor nog bredere ondernemerskennis:

Wilt je ook extra brede kennis opdoen over marketing, kies dan voor de voordelige cursus Zelfstandig Ondernemer MKB (Zelfstandig Ondernemer Basis + Basiskennis Boekhouden + Basiskennis Marketing).

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Praktijkdiploma Financieel Ondernemer, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Net gestart, maar heel netjes alles digitaal en op papier. Duidelijke uitleg. Snelle reactie docenten.

10/10
Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Alles is heel duidelijk en goed te vinden, het is fijn dat je de lesstof thuis gestuurd krijgt en ook online kan zien. Huiswerk wordt heel snel na gekeken.

10/10
Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Ik vind het een duidelijk en overzichtelijke opleiding! Alles heeft een logische opbouw, en je kunt er zo mee beginnen zonder enige ervaring.

8/10
Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Fijne cursus en snelle reactie van de docent

DIPLOMA

Praktijkdiploma Financieel Ondernemer

Doorlopend kun je, op een locatie in jouw eigen omgeving, deelnemen aan de examens voor het officieel erkende diploma. Deze cursus sluit aan op de examens "Basiskennis Ondernemerschap" en "Basiskennis Boekhouden" via de Associatie voor Examinering, het grootste onafhankelijke exameninstituut van Nederland. Dit betekent dat je verzekerd bent van een waardevol en waardevast diploma.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.

logo associatie


Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: 033-4612159
Internet: associatie.nl

Oefenexamen

Na afronding van de cursus kun je ter voorbereiding oefenexamens maken.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer is geen specifieke vooropleiding vereist.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Praktijkdiploma Financieel Ondernemen is 8 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Studietijd

Per les moet je rekenen op 4 tot 6 uur studie.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Praktijkdiploma Financieel Ondernemer
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€289,00 €260,10
of  8x 36,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€199,00 €179,10
of  8x 24,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Alles is heel duidelijk en goed te vinden, het is fijn dat je de lesstof thuis gestuurd krijgt en ook online kan zien. Huiswerk wordt heel snel na gekeken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!