Modeontwerper  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Modeontwerper
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
569,00
of 
9 x €70,00
4.6/5

Beoordeeld door 15 student(en)

 • Met begeleiding van vakdocent
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Incl. gratis ondernemerscoach
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Start je eigen kledinglijn; volg de Modeontwerper opleiding

Weet jij alles van kleding en mode en loopt je hoofd over van creatieve ideeën? Dan is de Modeontwerper opleiding dé perfecte keuze. Jij laat je creativiteit de vrije loop en leert hoe je als zelfstandig professioneel modeontwerper aan de slag kunt!

In de Modeontwerper opleiding leer jij hoe je jouw ideeën visueel maakt. Je ontdekt hoe je de ideeën in je hoofd op papier krijgt en vervolgens je eigen spetterende creaties ontwerpt. Stap voor stap ontwikkel je jouw talent. Start jij vandaag nog?


Ontdek de modewereld

Binnen de modewereld bevinden zich veel niches en doelgroepen. Denk aan kleding voor dames, heren of kinderen. Of bijvoorbeeld sportkleding, bruidsjurken en werkkleding. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens de Modeontwerper opleiding bepaal je welke ontwerprichting jou het meest aanspreekt. Je ontdekt of jouw kracht ligt bij het maken van tekeningen of bij het zelf uitvoeren van de ontwerpen.


Ontwikkel gevoel voor kleur en materiaal

Sinds het begin van deze eeuw is de modebranche sterk gegroeid. Dit betekent dat de opleiding Modeontwerper steeds populairder is geworden. In de modewereld is er ruimte voor iedereen, want mode draait helemaal om het creëren van jouw eigen stijl.

Alles wordt gemixt: designermerken met basic merken, exclusieve kleding uit een boetiek met kleding uit warenhuizen. Iedereen is op zoek naar een stijl die de eigen identiteit weerspiegelt. En daar kun jij bij helpen!

Tijdens de opleiding Modeontwerper ga jij dieper in op de achterliggende theorie. Je krijgt een beeld van de historie en de functie van mode. Maar je gaat ook praktisch aan de slag. Zo komen materialen, stoffen, fournituren en trends aan de orde. Je ontdekt alle aspecten binnen de modebranche zodat jij niet alleen je eigen stijl ontdekt maar ook anderen hierbij helpt met jouw ontwerpen.

Word zelfstandig modeontwerper; opleiding in mode

Ook leer je hoe je jouw eigen bedrijf opstart en een succesvol zelfstandig modeontwerper wordt. Je volgt in de opleiding Modeontwerper lessen over het starten van een eigen bedrijf. Je weet nu niet alleen hoe je jouw eigen kledinglijn ontwerpt, maar ook hoe je deze op de markt brengt.

Na de Modeontwerper opleiding beheers je het ondernemerschap tot in de puntjes. Zo maak je van jouw dromen realiteit!

 

Combinatie opleiding Modeontwerper + Kleding Maken

Met behulp van deze Modeontwerper opleiding leer je hoe je jouw inspiratie en enthousiasme inzet om jouw eigen modeontwerpen te maken. Maar wil jij nou ook leren hoe je die ontwerpen omzet in echte kleding? Volg dan de combinatie opleiding Modeontwerper + Kleding Maken. Zo leer jij voordelig en efficiënt hoe je jouw ideeën op papier zet en dat papier op zijn beurt omtovert tot echte mode.

Loop jouw droombaan niet langer mis! Dromen zijn er om te volgen en waar te maken. Met de opleiding Modeontwerper verzilver jij je talent.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Modeontwerper

De Modeontwerper opleiding biedt je alle informatie die je nodig hebt om jouw ontwerpen realiteit te laten worden. De cursus bevat 16 lessen die jou alle kennis en vaardigheden geven die elke mode ontwerper nodig heeft.
 

Theoretische én praktische cursus

Er zijn lessen die betrekking hebben op de theorie. Ze geven je een goed inzicht in de historie van mode, waardoor je begrijpt hoe en waarom kleding is ontwikkeld en gebruikt. Pas wanneer je de geschiedenis van mode begrijpt, kun je de mode van de toekomst creëren.

Dan zijn er de technische modules die de praktische kanten van ontwerpen behandelen. Jij hebt allemaal ideeën in je hoofd, maar hoe krijg je die nu op papier en van het papier naar een daadwerkelijk kledingstuk? We leren je in deze cursus alles wat je wilt weten.

 • Je leert alles om aan de slag te kunnen en krijgt goed advies over wat belangrijk is voor jou. Op die manier verspil je geen geld door dingen aan te schaffen die je niet nodig hebt. 
 • Je leert hoe je materialen kiest, hoe bepaalde stoffen verschillende effecten creëren binnen een ontwerp en hoe je alleen jouw allerbeste ontwerpen eruit filtert.
 • Je krijgt inzicht in de wereld van CAD (Computer Aided Design) en andere hulpmiddelen en ziet hoe deze jou van dienst kunnen zijn.
 • Je leert tekeningen maken die de creatieve ideeën weergeven die in jouw hoofd zitten. Op die manier kun je jouw werk optimaal uitvoeren.

In de lessenstructuur ziet dat er als volgt uit:

 • Les 1 t/m 7 behandelt de achtergrond van mode, stoffen, fournituren en trends.
 • Les 8 t/m 10 behandelt alle informatie rondom het ontwerpen.
 • Les 11 t/m 13 gaat over het maken van kleding.
 • Les 14 en 15 behandelen het marketingaspect en het opzetten van een eigen bedrijf.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, leer je zaken die jouw kennis, inzicht en visie op ondernemen vergroten.

Wat is jouw stijl?

Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet om uit te vinden hoe je jouw droom kunt verwezenlijken. Maar als mode jouw passie is, is het de moeite waard om goed na te denken waar jouw interesses precies liggen.

De mode-industrie is zo groot, creatief, inspirerend en vol mogelijkheden en kansen dat je snel verdwaald raakt, nog voordat je bent begonnen. En dat willen we natuurlijk niet. Met de hulp van NHA begin je aan een nieuw avontuur, waarbij je weet waar je aan begint en wat jouw doel is. Dus neem even een momentje om na te denken over wat je écht interesseert. 

Is het misschien damesmode? Wellicht droom je ervan om prachtige high fashion outfits te ontwerpen voor individuele klanten of heb je een idee voor een nieuwe lijn casual kleding die aansluit bij de vraag van de moderne vrouw.

Of is het toch herenmode? Zoals je waarschijnlijk wel weet, is damesmode veruit de grootste sector in de modebranche. Maar onderschat niet het potentieel dat er ligt op het gebied van herenmode. Misschien wil je liever daar jouw pijlen op richten?

Dan is er nog de kindermode. Deze is erg levendig en sterk groeiend. Misschien heb je wel hele goede ideeën over de perfecte kleding voor de kleintjes?

Als je nog niet genoeg inspiratie hebt: vergeet ook niet alle specialistische werkgebieden zoals:

 • sportkleding;
 • bruidsjurken;
 • functionele werkkleding.

Zoals we eerder al zeiden, de wereld van mode en ontwerpen zit vol mogelijkheden. Het enige dat je hoeft te doen, is bepalen binnen welk gebied je actief wilt zijn.

Deze Modeontwerper opleiding doet de rest en geeft je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Dankzij de beroepsgerichte aanpak maak je concrete stappen naar het opstarten van jouw eigen bedrijf. Verdien geld met hetgeen jij leuk vindt en waarin je goed bent. Benut de mogelijkheden die de fantastische modewereld jou te bieden heeft!

 

Combinatiecursus Modeontwerper + Kleding Maken

Tijdens de combinatiecursus Modeontwerper + Kleding Maken ga je niet alleen aan de slag met bovengenoemde onderwerpen, maar komen ook de volgende aspecten uitgebreid aan bod;

 • materiaalkeuze en eigenschappen;
 • patroontekenen;
 • hand- en machinesteken;
 • ontwerpen en maken van:
  • rokken, jurken, pantalon, badjas, kimono;
  • sportieve kleding;
  • kinderbloes, damesblouse, herenoverhemd;
  • bodywarmer, jack, kinderjurkje, tuinbroek, spijkerbroek;
  • babykleding en poppenkleertjes.
 • biezen en boordjes, zakken, kragen, voering;
 • grote maten;
 • verstellen, herstellen.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Modeontwerper, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Modeontwerper + Kleding Maken

Ik kan mijn eigen schema plannen en in het comfort van mijn huis studeren. Als moeder dacht ik altijd dat het onmogelijk zou zijn om weer naar school te gaan, maar toen ontdekte ik NHA. Ik ben heel blij dat ik mijn droom waar kan maken.

10/10
Modeontwerper

ik vind het programma waarmee gewerkt word heel overzichtelijk en fijn. ook staat alles im de map handig uitgelegd en is het goed verwoord. ik krijg de juiste info binnen en hier en daar een check of alles goed verloopt. ik heb alleen maar positieve opmerkingen!

8/10
Modeontwerper + Kleding Maken

Het is een leuke interessante opleiding die uitdaagt om je creativiteit te laten ontplooien. Fijne begeleiding van de docenten.

10/10
Modeontwerper + Kleding Maken

Super leuke cursus!

DIPLOMA

Diploma Modeontwerper

Aan het einde van de opleiding Modeontwerper ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten. 

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger).

Het huiswerk bestaat voornamelijk uit praktische opdrachten waardoor je tijdens de opleiding automatisch een vaardighedendossier opbouwt. Aan het einde van de opleiding ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Modeontwerper uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Modeontwerper, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur:

De opleiding Modeontwerper duurt 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Combinatiecursus Modeontwerper + Kleding Maken

Voor de combinatiecursus Modeontwerper + Kleding Maken staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo van gemiddeld 4 uur per week.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Modeontwerper
€569,00
of  9x 70,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€569,00
of  9x 70,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Modeontwerper + Kleding Maken
€859,00
of  12x 79,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€859,00
of  12x 79,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik kan mijn eigen schema plannen en in het comfort van mijn huis studeren. Als moeder dacht ik altijd dat het onmogelijk zou zijn om weer naar school te gaan, maar toen ontdekte ik NHA. Ik ben heel blij dat ik mijn droom waar kan maken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!