Menu

Make-up Artist  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Make-up Artist
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€1996,00
998,00
of 
12 x €91,50
 • Met 5 praktijkdagen
 • Creëer make-up looks, nagels en kapsels
 • Inclusief gratis materialenpakketten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Wil jij Make-up Artist worden? Maak jouw droom nu waar met de opleiding Make-up Artist

Heb jij een passie voor beauty? Of wil jij jezelf graag verder ontwikkelen op het gebied van Make-up, Nail Art en Hairstyling? Dan is de cursus Make-up Artist echt iets voor jou! Tijdens de Make-up Artist cursus leer jij alle ins en outs op het gebied van beauty.


Met de cursus Make-up Artist word jij opgeleid tot allround visagist. Na afronding van de cursus Make-up Artist voorzie jij mensen niet alleen van prachtige make-up, je creëert ook mooie kapsels en nagelversieringen.


Make-up Artist

Met de cursus Make-up Artist leer je zowel de basis- als gespecialiseerde make-uptechnieken. Tijdens de visagielessen leer je alles op het gebied van huidreiniging en -verzorging, camouflage- en foundationtechnieken, wenkbrauwvormen, dag- en avondmake-up en bruidsmake-up en feestmake-up.


Make-up is meer dan alleen lipstick of oogschaduw. Als Make-up Artist weet jij na afronding van de cursus als geen ander dat je met make-up de natuurlijke schoonheid van het gezicht kunt benadrukken. Dit doe je als make-up artist bijvoorbeeld door het accentueren van het gezicht en het minder laten opvallen van kleine oneffenheden, met behulp van subtiele handelingen of correcties. Met de opleiding Make-up Artist leer jij hoe je met de juiste make-up iemands zelfvertrouwen een boost kan geven en iemand kan doen stralen.


Tijdens de cursus Make-up Artist kun je deelnemen aan
vijf praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen breng je in het bijzijn van de praktijkdocent de geleerde theorie in praktijk, waarmee je jouw technieken nog beter kunt ontwikkelen. Tevens ontvang je bij de cursus een gratis basismaterialenpakket bestaande uit professionele Make-up Studio materialen, zodat je meteen aan de slag kan.


Nail Art

Hou jij van mooie verzorgde en kleurrijke nagels? En vind jij het leuk om lekker creatief bezig te zijn? Tijdens de cursus Make-up Artist leer jij hoe je jouw eigen nagels en die van anderen kunt voorzien van prachtige nagelversieringen. Je leert tijdens de opleiding Make-up Artist omgaan met Nail Art-materialen en alle technieken die hierbij komen kijken. Verzin en creëer oneindig veel designs met kleuren, achtergronden, accenten en afwerkingstechnieken met behulp van het gratis Nail Art basismaterialenpakket dat je ontvangt bij de cursus Make-up Artist.


Hairstyling

Bij een mooie make-up look en fantastische nagels hoort natuurlijk ook een prachtig kapsel. Tijdens de cursus Make-up Artist leer je dan ook mooie kapsels creëren met behulp van een prachtig boek.


Na afronding van de opleiding Make-up Artist kun je meteen aan de slag! Binnenkort een feestje of bijzondere gelegenheid? Jij bent in staat om als Make-up Artist jouw vrienden, familie of klanten te voorzien van mooie make-up looks, opvallende nagels en prachtige kapsels.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Make-up Artist

De cursus Make-up Artist bestaat uit vier modules, die samen 42 lessen bevatten, een kapselboek, Make-upstudio materialen, een make-upkoffer, een nail art basismaterialenpakket en praktijkdagen. De hoofdonderwerpen van de vier modules zijn: visagie, nail art, hairstyling en eigen bedrijf starten.


Visagie

Bij de cursus Make-up Artist ontvang je een basismaterialenpakket bestaande uit professionele Make-up Studio materialen en een make-upkoffer. In de eerste les leer je met welke materialen je aan de slag kunt gaan. Gedurende de module visagie leer je alles over de verzorging van de huid. Een verzorgde huid draagt immers bij aan een mooie make-uplook. Je leert op een andere wijze te kijken naar een gezicht, je leert verhoudingen in het gezicht te zien en verschillende gezichtsvormen herkennen. De analyses die je doet noteer je in een handig schema, welke je vervolgens keer op keer kunt gebruiken, zodat je uiteindelijk de mooie kenmerken in het gezicht kunt accentueren. Stap voor stap kom je dichterbij het praktijkgedeelte: make-up aanbrengen!


In de volgende lessen leer je meer over de basis, de wenkbrauwen, ogen en lippen. Je leert steeds meer nieuwe technieken, welke correcties aangebracht moeten worden en het toepassen van kleurmogelijkheden.


In het tweede deel van de opleiding wordt er dieper ingegaan op de materie. Daarnaast leer je de styling compleet maken met kleding en accessoires. Tijdens deze lessen leer je van make-up voor brildragend en tot make-up voor tv en fotografie. Met de cursus Make-up Artist leer jij alle vaardigheden om de best mogelijke (allround) visagist te worden. Het is aan jou welke richting je uiteindelijk kiest. Gedurende de Make-up Artist cursus kun je deelnemen aan vijf praktijkdagen waar je de opgedane kennis in praktijk brengt. Je kunt deze module afronden met examens voor het officieel erkende Branchediploma Visagie van KWC-uv (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging)


Nail Art

Met de cursus Make-up Artist leer je tijdens de module Nail Art, op de juiste manier om te gaan met de Nail Art-materialen en er zo veel mogelijk technieken mee uit te voeren. Bij de cursus Make-up Artist ontvang je een gratis Nail Art basismaterialenpakket om meteen mee aan de slag te gaan. Je leert tijdens de lessen hoe je creatief met kleuren, achtergronden, accenten en afwerkingstechnieken om kan gaan. Je bent vervolgens in staat om met de aangeboden technieken oneindig veel designs te maken. Tijdens de Nail Art module komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • basismanicure- en nagellaktechnieken;
 • productgebruik en kleurenleer;
 • stamping;
 • animal prints;
 • fantasy en abstract;
 • one-stroke painting;
 • holiday designs;
 • prijsstelling en verkooptechnieken.


Hairstyling

Deze module bestaat uit een prachtig boek. Met dit boek leer je met behulp van duidelijke stappenplannen uiteenlopende kapsels te creëren.


Eigen bedrijf starten

In tien lessen leer je het starten en runnen van een eigen bedrijf. Tijdens de lessen leer je meer over tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.


Ook als je geen eigen bedrijf wil starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie met betrekking tot ondernemen vergroten.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

DIPLOMA

Diploma Make-up Artist

De opleiding kun je afsluiten met het officiële NHA-instituutsdiploma Make-up Artist. Je moet hiervoor de verschillende examens met goed gevolg afleggen. Het betreft de examens voor

 • Branchediploma Visagie
 • NHA-diploma Nail Art

 

Examen: elke dag en dicht bij huis

Wanneer je met goed gevolg hebt deelgenomen aan het Branchediploma Visagie en het NHA-examen Nail-Art en alle lessen 'Eigen Bedrijf Starten' met gemiddeld een voldoende cijfer hebt afgerond (5,5 of hoger), kun je het NHA-instituutsdiploma aanvragen.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding 
Aanmelden voor het examen Nail-art is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,- per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

De examens voor het landelijk erkende Visagie Branchediploma worden afgenomen door KWC-uv (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging). Voor meer informatie betreffende dit examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de KWC-uv. Zie voor meer info: www.kwc-uv.nl. 

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan 10 euro korting en betaalt slechts 19 euro. 

 

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Make-up Artist uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Make-up Artist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

MATERIALENPAKKET

Gratis materialenpakketten

Om meteen aan de slag te kunnen, helpen we je op weg met het gratis basismaterialenpakket dat je ontvangt bij de cursus Make-up Artist.
Dit pakket bevat o.a. professionele producten van het merk Make-up Studio.


Tevens ontvang je een gratis Nail Art basismaterialenpakket, zodat je meteen met de oefeningen kunt beginnen. Dit pakket bevat onder andere de volgende producten:

 • acrylverf;
 • D stickers;
 • sealer;
 • 8-delige brushset;
 • oefentips;
 • oefenvinger;
 • nail art stamping set inclusief lak enz.


Ook na de opleiding kun je met deze materialen professioneel aan de slag!

LESGELD
Make-up Artist
€1996,00 €998,00
of  12x 91,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1996,00 €998,00
of  12x 91,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Headphone of Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!