Make-up Artist  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Make-up Artist
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€999,00
899,10
of 
12 x €82,80
4.5/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Inclusief 5 praktijkdagen
 • Begeleiding van vakdocenten
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Wil jij Make-up Artist worden? Maak jouw droom nu waar met de opleiding Make-up Artist

Heb jij een passie voor beauty? Of wil jij jezelf graag verder ontwikkelen op het gebied van Make-up en Nail Art? Dan is de cursus Make-up Artist echt iets voor jou! Tijdens de Make-up Artist opleiding leer jij alle ins en outs op het gebied van beauty.

      Studeer met docentbegeleiding 
      
Inclusief 5 praktijkdagen
      
Met 2 gratis materialenpakketten

Met de cursus Make-up Artist word jij opgeleid tot allround visagist. Na afronding van deze Make-up Artist opleiding voorzie jij mensen niet alleen van prachtige make-up, je creëert ook mooie nagelversieringen.


Make-up Artist opleiding: laat jouw klanten stralen!

Met de cursus Make-up Artist leer je zowel de basis- als gespecialiseerde make-uptechnieken. Tijdens de visagielessen leer je alles op het gebied van huidreiniging en -verzorging, camouflage- en foundationtechnieken, wenkbrauwvormen, dag- en avondmake-up, bruidsmake-up en feestmake-up.

Make-up is meer dan alleen lipstick of oogschaduw. Na afronding van de Make-up Artist cursus weet jij als geen ander dat je met make-up de natuurlijke schoonheid van het gezicht kunt benadrukken. Dit doe je als make-up artist bijvoorbeeld door het accentueren van het gezicht en het minder laten opvallen van kleine oneffenheden, met behulp van subtiele handelingen of correcties.

Met de Make-up Artist opleiding leer jij hoe je met de juiste make-up iemands zelfvertrouwen een boost kan geven en iemand laat stralen.


Praktische opleiding Make-up Artist

Tijdens de cursus Make-up Artist kun je deelnemen aan 5 praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen breng je in het bijzijn van een ervaren docent de geleerde theorie in praktijk. Zo kun je jouw technieken nog beter ontwikkelen.

Ook ontvang je bij de cursus een gratis basismaterialenpakket bestaande uit professionele Make-up Studio materialen, zodat je meteen aan de slag kan.


Aan de slag met Nail Art

Hou jij van mooie verzorgde en kleurrijke nagels? En vind jij het leuk om in je werk creatief bezig te zijn? Tijdens de cursus Make-up Artist leer jij hoe je de nagels van je cliënten voorziet van prachtige nagelversieringen.

Je leert tijdens de opleiding Make-up Artist omgaan met Nail Art-materialen en alle technieken die hierbij komen kijken. Verzin en creëer oneindig veel designs met kleuren, achtergronden, accenten en afwerkingstechnieken met het gratis Nail Art basismaterialenpakket dat je ontvangt bij de cursus Make-up Artist.


Een mooie look voor elke gelegenheid

Na afronding van de opleiding Make-up Artist kun je meteen aan de slag! Zo verzorg jij jouw klanten van de mooiste make-up looks en bijzondere nagels voor elke speciale gelegenheid! 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Make-up Artist

De cursus Make-up Artist bestaat uit 4 modules, die samen 42 lessen bevatten. Ook kun je tijdens de opleiding deelnemen aan 5 praktijkdagen.

De hoofdonderwerpen van de 4 modules zijn: visagie (deel 1), visagie (deel 2), nail art en eigen bedrijf starten.


Visagie

Gedurende de module visagie leer je alles over de verzorging van de huid. Een verzorgde huid draagt namelijk bij aan een mooie make-uplook.

Je leert anders te kijken naar een gezicht, verhoudingen in het gezicht te zien en verschillende gezichtsvormen te herkennen. De analyses die je doet, noteer je in een handig schema, welke je vervolgens keer op keer kunt gebruiken. Zo kun je uiteindelijk de mooie kenmerken in het gezicht accentueren. Stap voor stap kom je dichterbij het praktijkgedeelte: make-up aanbrengen!

In de volgende lessen leer je meer over de basis, de wenkbrauwen, ogen en lippen. Je leert steeds meer nieuwe technieken, welke correcties aangebracht moeten worden en het toepassen van kleurmogelijkheden.

Het tweede deel van de opleiding gaat dieper in op de materie. Je leert de styling compleet te maken met kleding en accessoires. Tijdens deze lessen leer je over make-up voor brildragenden tot make-up voor tv en fotografie. In de cursus Make-up Artist ontwikkel jij alle vaardigheden om de best mogelijke (allround) visagist te worden.

Het is aan jou welke richting je uiteindelijk kiest. Gedurende de Make-up Artist cursus kun je deelnemen aan 5 praktijkdagen waar je de opgedane kennis in praktijk brengt. Je kunt deze module afronden met examens voor het officieel erkende Branchediploma Visagie van KWC-uv (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging)


Nail Art

Met de cursus Make-up Artist leer je tijdens de module Nail Art op de juiste manier om te gaan met de Nail Art-materialen. Je leert er zo veel mogelijk technieken mee uit te voeren. 

Je leert tijdens de lessen hoe je creatief met kleuren, achtergronden, accenten en afwerkingstechnieken omgaat. Je bent vervolgens in staat om met de aangeboden technieken oneindig veel designs te maken. Tijdens de Nail Art module komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • basismanicure- en nagellaktechnieken;
 • productgebruik en kleurenleer;
 • stamping;
 • animal prints;
 • fantasy en abstract;
 • one-stroke painting;
 • holiday designs;
 • prijsstelling en verkooptechnieken.


Eigen bedrijf starten

In 10 lessen leer je hoe je een eigen bedrijf start en runt. Tijdens de lessen leer je meer over tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

Ook als je geen eigen bedrijf wil starten zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie met betrekking tot ondernemen vergroten.
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Make-up Artist, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Make-up Artist

Het is heel fijn om op elk moment van de dag aan de cursus/opleiding te kunnen werken. Ook is het erg overzichtelijk en wordt het huiswerk snel nagekeken.

10/10
Make-up Artist

De opleiding make m-up artist is vrij eenvoudig om vanuit thuis online te volgeN naast je baan. Daarnaast heb je docenten die je hierbij kunnen begeleiden. Ik zou het zeker aanraden.

8/10
Make-up Artist

Ik vind de leerstof heel duidelijk omschreven. Ik kan me voorstellen dat soms filmpjes een hele praktische aanvulling zouden zijn, met name voor instructies hoe je sommige dingen moet doen. Ik zoek nu soms zelf iets op YouTube op. Het make-up pakket dat je erbij krijgt erg summier (wel van goede kwaliteit); je kunt er niet de cursus mee starten in ieder geval. Verder prima cursus; ik ben er tevreden over. Het huiswerk wordt ook snel nagekeken.

8/10

Ik ben nog niet zo heel.lang bezig. Maar het is allemaal heel duidelijk uitgelegd. Je kan vragen stellen aan je docent. Dus echt heel tevreden.

DIPLOMA

Diploma Make-up Artist

De opleiding kun je afsluiten met het officiële NHA-instituutsdiploma Make-up Artist. Je moet hiervoor de verschillende examens met goed gevolg afleggen. Het betreft de examens voor

 • Branchediploma Visagie
 • NHA-diploma Nail Art

 

Examen: elke dag en dicht bij huis

Wanneer je met goed gevolg hebt deelgenomen aan het Branchediploma Visagie en het NHA-examen Nail-Art en alle lessen 'Eigen Bedrijf Starten' met gemiddeld een voldoende cijfer hebt afgerond (5,5 of hoger), kun je het NHA-instituutsdiploma aanvragen.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding 
Aanmelden voor het examen Nail-art is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Na de laatste praktijkdag kun je daarnaast het praktijkexamen, bestaande uit 3 onderdelen, afleggen voor het landelijk erkende Visagie Branchediploma. Dit examen leg je af onder toezicht van een assessor van KWC-uv (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging). Deelname aan dit praktijkexamen kost € 225,-.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Make-up Artist valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Make-up Artist uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Make-up Artist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen bedrijf?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen bedrijf, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.
De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.


Ondernemersplan? Wij helpen je.

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken of de Kamer van Koophandel. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de Make-up Artist opleiding is 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Gratis materialenpakketten

Om meteen aan de slag te kunnen, helpen we je op weg met het gratis basismaterialenpakket dat je ontvangt bij de cursus Make-up Artist. Dit pakket bevat o.a. professionele producten van het merk Make-up Studio.
 

 

Ook ontvang je een gratis Nail Art basismaterialenpakket, zodat je meteen met de oefeningen kunt beginnen. Dit pakket bevat onder andere de volgende producten:

 • acrylverf;
 • D stickers;
 • sealer;
 • 8-delige brushset;
 • oefentips;
 • oefenvinger;
 • nail art stamping set inclusief lak enz.
   

LESGELD

Lesgeld

Make-up Artist

€999,00 €899,10
of  12x 82,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€999,00 €899,10
of  12x 82,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is heel fijn om op elk moment van de dag aan de cursus/opleiding te kunnen werken. Ook is het erg overzichtelijk en wordt het huiswerk snel nagekeken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!