Menu

Sportpsychologie en Coaching  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Sportpsychologie en Coaching
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€978,00
489,00
of 
9 x €60,00
4.8/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Inclusief persoonlijke studiebegeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Opleiding Sportpsychologie en Coaching: leer meer over de psychologische kant van sportprestaties

Vaak wordt bij sport gekeken naar het verbeteren van de conditie, tactiek, techniek en fitheid, en het optimaal benutten van iemands talent. Doorgaans wordt er helemaal geen of maar weinig aandacht geschonken aan de psychologische training achter sportprestaties. Zonde, want meer focussen op sportpsychologie kan resulteren in betere prestaties.

Tijdens de Sportpsychologie opleiding wordt er daarom uitgebreid aandacht geschonken aan de motivatie, emoties en mentale vaardigheden van sporters.

Sportsituaties bestuderen

Wat gaat er in je hoofd om wanneer je een belangrijke wedstrijd speelt? Hoe bereid je jezelf mentaal voor op een wedstrijd? En als je een coach bent: wat zou je dan tegen een sporter zeggen? Tijdens de opleiding Sportpsychologie en Coaching bestudeer je sportsituaties en theorieën, die je helpen een antwoord te geven op deze én andere vragen die gerelateerd zijn aan sportpsychologie.

Sportpsychologie opleiding als thuisstudie

Wil jij graag álles uit de sporter halen? Wil je sporters motiveren, naar een hoger level brengen en zelfvertrouwen geven? Of ben je zelf sporter en ben je benieuwd hoe jij jezelf mentaal sterker kunt maken en zo betere sportresultaten kunt boeken? Dan is de sportpsychologie opleiding van NHA het perfecte startpunt.

Motiveren, stimuleren en coachen

Deze opleiding is geschikt voor alle trainers, coaches, sporters en andere geïnteresseerden die zich willen verdiepen in de theorie en toepassing van sportpsychologie. Je duikt in het functioneren van de menselijke psyche in sportsituaties.

Na afronding van de Sportpsychologie opleiding ben jij in staat jezelf en andere sporters op een onderbouwde manier te motiveren, stimuleren en coachen.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Sportpsychologie en Coaching bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Sportpsychologie en Coaching

In de opleiding Sportpsychologie en Coaching komen diverse onderwerpen aan bod.

Zo krijg je eerst een inleiding in de sportpsychologie. Vervolgens ga je aan de slag met motivatie. Wat drijft iemand bijvoorbeeld om te stoppen of juist door te gaan met een sport? En waarom willen mensen zo graag presteren?

Tevens ga je dieper in op de relatie tussen emoties en sport, met name specifieke emoties zoals onder andere angst en spanning. Verder komen persoonlijkheid & sport aan bod. Ook wordt ingegaan op focus en aandachtstraining.

Tot slot ga je in deze sportpsychologie opleiding aan de slag met

 • mentale voorstellingen en (complexe) mentale vaardigheden;
 • coaching;
 • teamsport;
 • de keerzijde van sport;
 • derde generatie gedragstherapie.


Over al deze onderwerpen doe je niet alleen theoretische kennis op, maar aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen leer je ook hoe je de theorie kunt toepassen in de sportwereld.

REVIEWS
4/5
Sportpsychologie en Coaching

Het is pittige stof maar heel interessant. De digitale leeromgeving maakt het leren wel overzichtelijk. Erg tevreden met mijn studie.

5/5
Sportpsychologie en Coaching

Interessante les stof en hele goede begeleiding

5/5
Sportpsychologie en Coaching

Een zeer interessante cursus: een aanrader voor trainers/coaches van sporters vanaf ongeveer 12 op elk niveau. Zeker ook van waarde voor (top)sporters om hun kennis te verdiepen en de sportcarrière een boost te geven. Veel voorbeelden en toepasbare opdrachten. Omdat veel trainers weinig tot geen tijd hebben voor dag- of avond bijscholing is de thuisstudie de oplossing. Opdrachten worden snel nagekeken, er volgt altijd duidelijke feedback en het is mogelijk hier vragen over te stellen ter verduidelijking. Persoonlijk zou ik het leuk vinden als er de mogelijkheid zou zijn van een of twee klassikale dagen voor degenen die hier interesse in hebben.

5/5
Sportpsychologie en Coaching

Een heel interessant opleiding. Fijn les materiaal. Voor mij werkt het op papier leren/lezen heel goed, dus ik vind het fijn dat het les materiaal ook op papier is aangeleverd. Maar als je digitaal wil studeren, kan dat ook. Fijne vaste opbouw van de lessen. Duidelijke uitleg. Snelle reactie op ingeleverd werk. Wel boeken vanuit (post-)hbo/universitair niveau. Sluit bij mij prima aan, maar iets om rekening mee te houden bij de overweging om te starten met de opleiding. Ik ben heel blij met mijn keuze om te starten met deze opleiding!

DIPLOMA

Diploma Sportpsychologie en Coaching

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 125,-.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding 

Een specifieke vooropleiding is weliswaar niet vereist, maar de opleiding en het vak vereisen wel een mbo+ - of hbo-denk- en werkniveau. 

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Sportpsychologie en Coaching uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Sportpsychologie en Coaching, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur opleiding Sportpsychologie en Coaching

Voor de opleiding Sportpsychologie en Coaching staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD
Sportpsychologie en Coaching
€978,00 €489,00
of  9x 60,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€978,00 €489,00
of  9x 60,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Headphone of Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Interessante les stof en hele goede begeleiding

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!