Sportpsychologie en Coaching  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Sportpsychologie en Coaching
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
569,00
of 
9 x €70,00
4.6/5

Beoordeeld door 18 student(en)

 • Inclusief persoonlijke studiebegeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Opleiding Sportpsychologie en Coaching: leer meer over de psychologische kant van sportprestaties

Vaak wordt bij sport gekeken naar het verbeteren van de conditie, tactiek, techniek en fitheid, en het optimaal benutten van iemands talent. Doorgaans wordt er helemaal geen of maar weinig aandacht geschonken aan de psychologische training achter sportprestaties. Zonde, want meer focussen op sportpsychologie kan resulteren in betere prestaties.

Tijdens de Sportpsychologie opleiding wordt er daarom uitgebreid aandacht geschonken aan de motivatie, emoties en mentale vaardigheden van sporters.

Sportsituaties bestuderen

Wat gaat er in het hoofd van een atleet om die een belangrijke wedstrijd speelt? Hoe bereidt een sporter zich mentaal voor op een wedstrijd? En als je een coach bent: wat zou je dan tegen een sporter zeggen?

Tijdens de opleiding Sportpsychologie en Coaching bestudeer je sportsituaties en theorieën die je helpen een antwoord te geven op deze én andere vragen die gerelateerd zijn aan sportpsychologie.

Sportpsychologie opleiding als thuisstudie

Wil jij graag álles uit de sporter halen? Wil je sporters motiveren, naar een hoger level brengen en zelfvertrouwen geven? Ben je benieuwd hoe jij sporters mentaal sterker kunt maken en ze zo ondersteunt om betere sportresultaten te boeken? Dan is de sportpsychologie opleiding van NHA het perfecte startpunt.

Motiveren, stimuleren en coachen

Deze opleiding is geschikt voor alle sportleraren, trainers en coaches die zich willen verdiepen in de theorie en toepassing van sportpsychologie. Je duikt dieper in het functioneren van de menselijke psyche in sportsituaties.

Na afronding van de Sportpsychologie opleiding ben jij in staat om sporters op een onderbouwde manier te motiveren, stimuleren en coachen.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Sportpsychologie en Coaching bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Sportpsychologie en Coaching

In de opleiding Sportpsychologie en Coaching komen diverse onderwerpen aan bod.

Zo krijg je eerst een inleiding in de sportpsychologie. Vervolgens ga je aan de slag met motivatie. Wat drijft iemand bijvoorbeeld om te stoppen of juist door te gaan met een sport? En waarom willen mensen zo graag presteren?

Tevens ga je dieper in op de relatie tussen emoties en sport, met name specifieke emoties zoals onder andere angst en spanning. Verder komen persoonlijkheid en sport aan bod. Ook wordt ingegaan op focus en aandachtstraining.

Tot slot ga je in deze sportpsychologie opleiding aan de slag met

 • mentale voorstellingen en (complexe) mentale vaardigheden;
 • coaching;
 • teamsport;
 • de keerzijde van sport;
 • derde generatie gedragstherapie.

Over al deze onderwerpen doe je niet alleen theoretische kennis op, maar aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen leer je ook hoe je de theorie kunt toepassen in de sportwereld.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Sportpsychologie en Coaching, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Sportpsychologie en Coaching

Heel interessant opleiding

10/10
Sportpsychologie en Coaching

De lesstof is duidelijk weergegeven. De NHA potal werkt prettig. Feedback over huiswerk wordt vlot gegeven en ook duidelijk onderbouwt.

10/10
Sportpsychologie en Coaching

Leuke en interessante lesstof. Huiswerk wordt snel nagekeken, wat fijn is om snelheid in je studie te houden.

10/10
Sportpsychologie en Coaching

Super fijn welkom aan de start van de studie! Duidelijke en begrijpbare lesstof. De docent is erg benaderbaar voor vragen!

DIPLOMA

Diploma Sportpsychologie en Coaching

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding 

Een specifieke vooropleiding is weliswaar niet vereist, maar de opleiding en het vak vereisen wel een MBO+ of HBO denk- en werkniveau. 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Sportpsychologie en Coaching valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Sportpsychologie en Coaching uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Sportpsychologie en Coaching, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur opleiding Sportpsychologie en Coaching

Voor de opleiding Sportpsychologie en Coaching staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Sportpsychologie en Coaching
€569,00
of  9x 70,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€569,00
of  9x 70,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Leuke en interessante lesstof. Huiswerk wordt snel nagekeken, wat fijn is om snelheid in je studie te houden.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!