Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€919,00
827,10
of 
12 x €76,05
4.5/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

De verbanden tussen gezondheid, ziekte en gedrag? Volg de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie op HBO-niveau

Waarom stoppen sommige mensen wel met roken en andere niet? Hoe zorg je ervoor dat meer mensen zich houden aan de voorschriften van een medicijn? Hoe weet je wie in een organisatie goed op zijn plek zit en wie niet? De gezondheidspsychologie onderzoekt wat mensen beter en gezonder maakt.

Een ziekenhuis zet een kliniek op: stoppen met roken. Welke expertise schakelt het ziekenhuis in? De expertise van een longarts, van een verslavingsdeskundige en van gezondheidspsychologen.

Gezondheidspsychologie: bekijk ziekte van de psychische kant

In deze opleiding ga je aan de slag met vragen. Bijvoorbeeld vragen zoals: hoe beleven mensen hun ziekte? Welke psychologische aspecten spelen een rol bij ziekte en gezondheid? Hoe ziek word je van een burn-out?

Hoe ga je om met een chronische ziekte? Welke verbanden zijn er tussen gezondheid, ziekte en gedrag? En klopt het idee dat mensen sneller genezen als ze ‘lekker in hun vel zitten’?

Mensen beïnvloeden

Ook op het gebied van beïnvloeding beantwoord je vragen. Hoe raken mensen verstrikt in een burn-out? Hoe komen mensen er weer bovenop? Hoe bevorderen werkgevers de gezondheid van werknemers? Wat zijn de verschillen tussen gezond en ongezond gedrag?

Van manieren om mensen te beïnvloeden en zo te voorkomen dat mensen ziek worden tot manieren onderzoeken die patiënten ondersteunen als ze niet meer genezen: gezondheidspsychologie houdt zich met alle onderdelen van de gezondheidszorg bezig.

Deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Waar werken gezondheidspsychologen? Van ziekenhuizen tot instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, maar ook als adviseur van organisaties.

Cognitieve psychologie

De opleiding versterkt je kennis van de psychologie met een inleiding in de psychologie en een overzicht van psychologische stromingen. Na de module gezondheidspsychologie krijg je een themaopdracht over burn-out.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

De Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie bestaat uit twee delen:

Inleiding psychologie

 • inleiding in de psychologie;
 • psychologische stromingen;

Gezondheidspsychologie

 • gezondheidspsychologie;
 • themaopdracht burn-out;
 • ontwikkelingspsychologie.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Ik vond moelijk in het begin omdat ik uit Peru komt en mijn moedertaal is Spaans maar de loop van de tijd heb ik veel geleerd en ook hoe omgaan met leren deze cursus en in het Nederlands. Er zijn heel goede tips in de boek en super interessant, leerzaam. Nu ben ik beter aangewend aan de tempo en het leren psychology in het Nederlands, het was een challenge voor mijn maar ik voel me nu tevreden over alles omdat ik ben veel blij mee ondanks niet makkelijk is for de taal maar de moeite is heel waard denk ik!

8/10
Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Complete opleiding met mooie extra's. Snelle, persoonlijke reactie van de docent. Erg tevreden

8/10
Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Ik ben tevreden over de boeken maar het les materiaal vsn nha klopt niet. Er wordt verwezen na een bladzijde in het boek om een huiswerkopdracht te maken maar op die bladzijde staat niets wat met de opdracht te maken heeft. Het hele onderwerp staat niet in het boek. Nha geeft aan dat er 13 hoofdstukken in het boek staan maar het zijn er 14. Volgens mij moet nha de cursus weer eens goed bij werken.

8/10
Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Heel goed verzorgd (digitaal en map en studieboeken), uiterst interessant.

DIPLOMA

Diploma Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding bestaat uit twee delen (inclusief gratis oefenexamens). Beide delen worden afgesloten met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.


Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
KTNO-geaccrediteerd

De module Inleiding Psychologie is geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze module wordt voor hun leden geadviseerd en kan nascholingspunten opleveren.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week.

Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie

€919,00 €827,10
of  12x 76,05
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€919,00 €827,10
of  12x 76,05
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik vond moelijk in het begin omdat ik uit Peru komt en mijn moedertaal is Spaans maar de loop van de tijd heb ik veel geleerd en ook hoe omgaan met leren deze cursus en in het Nederlands. Er zijn heel goede tips in de boek en super interessant, leerzaam. Nu ben ik beter aangewend aan de tempo en het leren psychology in het Nederlands, het was een challenge voor mijn maar ik voel me nu tevreden over alles omdat ik ben veel blij mee ondanks niet makkelijk is for de taal maar de moeite is heel waard denk ik!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!