Psychotherapie Basiskennis  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Psychotherapie Basiskennis
ktno_bijscholing_klein
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
699,00
of 
9 x €85,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Psychotherapie Basiskennis opleiding: een volledige basisgids van psychotherapie

Stap binnen in een inspirerend leeravontuur dat niet alleen theoretische concepten verkent, maar ook de basis van psychotherapeutische technieken belicht. Verken een nieuwe wereld door deel te nemen aan de opleiding Psychotherapie Basiskennis. Hier vergroot je niet alleen je kennis, maar verken je ook dieper je passie voor het vak.

Psychotherapie is een behandelingsvorm die zich richt op het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het welzijn van individuen. Het hoofddoel is het helpen van mensen bij het begrijpen, verwerken en aanpakken van emotionele en psychologische uitdagingen.

Hierdoor streeft psychotherapie naar positieve veranderingen in gedachten, gevoelens en gedrag. Deze behandelvorm onderscheidt zich van andere behandelvormen doordat de cliënt actief betrokken wordt bij het denkproces en deelneemt aan de behandelsessies.

Verken de diepten van gedragsanalyse en ontrafel complexe psychopathologie. Onderzoek hoe effectieve interventies toegepast worden en bestudeer specifieke uitdagingen bij kinderen en intellectuele contexten. De opleiding Psychotherapie Basiskennis geeft je de kans om je theoretische kennis te ontwikkelen in een stimulerende leeromgeving.

 

Leg een stevige basis met de Psychotherapie Basiskennis opleiding

De Psychotherapie Basiskennis opleiding is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een stevige basis in psychotherapeutische concepten. Deze opleiding is ontworpen voor startende professionals in de gezondheidszorg die hun basiskennis van psychotherapie willen vergroten. Daarnaast is de opleiding ideaal voor iedereen die interesse heeft in de basisprincipes van psychotherapie.

Ben je al werkzaam in de gezondheidszorg en wil je je basiskennis vergroten? Of sta je aan het begin van je professionele ontwikkeling? De opleiding Psychotherapeutische Basiskennis biedt een gestructureerde en begrijpelijke inhoud. Door duidelijke uitleg van basisprincipes van psychotherapeutische concepten te bestuderen, leg je met deze Psychotherapie Basiskennis opleiding een stabiele basis om je verder te ontwikkelen of te specialiseren binnen dit vakgebied. 

  

Krijg een volledig beeld van psychotherapie

Het doel van de opleiding Psychotherapie Basiskennis is om jou een solide basis te bieden in essentiële concepten van psychotherapie. Een breed scala aan onderwerpen zoals de geschiedenis, technieken, gespreksvoering bij interventies en psychotherapie bij kinderen komt in de opleiding aan bod. Zo geeft deze opleiding jou een volledig beeld van het vakgebied psychotherapie.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Psychotherapie Basiskennis

Tijdens de opleiding Psychotherapie Basiskennis komt een breed scala aan onderwerpen aan bod waarmee je actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen worden behandeld:

 

Geschiedenis en uitgangspunten van de psychotherapie

Tijdens de eerste les van de Psychotherapie Basiskennis opleiding wordt de ontwikkeling van psychotherapie besproken. Je maakt kennis met invloedrijke figuren en theorieën die hebben bijgedragen aan de veranderingen binnen dit vakgebied.

 

De beïnvloeding van veranderprocessen

Welke psychologische en emotionele processen zijn de kern van gedragsverandering? Je leert te begrijpen hoe deze veranderingsprocessen worden beïnvloed door verschillende factoren en hoe therapeuten deze kennis toepassen om positieve verandering te bevorderen.

 

Het diagnostische proces

Verschillende methoden en instrumenten worden gebruikt om psychische aandoeningen te identificeren. In deze les ontdek je hoe deze worden toegepast in de context van psychotherapie.

 

Psychopathologie

In deze les van de Psychotherapie opleiding (Basiskennis) zal er dieper worden gekeken naar verschillende psychische stoornissen, inclusief symptomen, oorzaken en behandelingen. Je leert hoe je de verschillende psychopathologische verschijnselen onderscheidt en hoe je diagnostische overwegingen samenvoegt.

 

Interculturele psychotherapie

Een belangrijk onderdeel van psychotherapie is het begrijpen van de culturele diversiteit. Je leert hoe culturele achtergronden de beleving van psychische gezondheid kunnen beïnvloeden. Afsluitend wordt er gekeken hoe je effectief werkt met verschillende cliëntenpopulaties.

 

De psychotherapeut

Welke kenmerken, vaardigheden en ethische overwegingen zijn essentieel voor een psychotherapeut? Daarnaast leer je over de geheimhoudingsplicht en de beroepscode.

 

Ben jij klaar om de eerste stap te zetten in jouw ontdekking van psychotherapie? Ontwikkel een sterke basis met de opleiding Psychotherapie Basiskennis!

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Psychotherapie Basiskennis valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 

KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als bijscholing en kan nascholingspunten opleveren.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Psychotherapie Basiskennis kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Psychotherapie Basiskennis, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Psychotherapie Basiskennis duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van  3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Psychotherapie Basiskennis
€699,00
of  9x 85,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€699,00
of  9x 85,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!