Prince2® Foundation  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Prince2® Foundation
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€769,00
692,10
of 
5 x €152,55
4.2/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Projecten succesvol managen en een erkend diploma halen?
Volg de opleiding Prince2®Foundation

Projectmanagement komt steeds meer onder druk te staan. Prince2®Foundation is één van de bekendste methodes ter wereld waarmee projecten kunnen worden opgestart, uitgevoerd en afgerond. Prince2® is flexibel en toepasbaar op alle projecten, dus niet enkel ICT. Start vandaag nog met deze Prince2® opleiding (6th edition) en ga efficiënt aan de slag met elk project!

Prince2® staat voor ‘PRojects IN Controlled Environments’ en is toonaangevend op het gebied van projectmanagement. Tijdens deze Prince2® cursus leer je hoe je van begin tot eind een succesvol project managet.

Met de PRINCE2® opleiding kunnen projecten worden uitgevoerd van traditioneel tot agile. Deze opleiding biedt de nodige kennis voor de ideale aanpak om ieder project zo effectief mogelijk aan te sturen.

Maak gebruik van de bekendste projectmanagementmethode

Wil jij je werkzaamheden efficiënter uitvoeren en projecten effectief uitvoeren. Dan zit je met de opleiding Prince2®Foundation (6th edition) helemaal goed.

De cursus is dan ook binnen elke organisatie die te maken heeft met projectmatig werken, een absolute must. Wil jij meer weten over het programma Prince2®Foundation en hoe je dit toepast binnen jouw werkzaamheden? Start dan vandaag nog met de opleiding!

De opleiding start bij de basis. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om te kunnen starten.

Leer procesgericht werken met de Prince2® opleiding

Projecten zijn succesvol als alle partijen aan het eind van het project tevreden zijn met het eindresultaat. Prince2® is een gestructureerde projectmanagementmethode, op basis van Best Practice, waarmee je dit doel bereikt.

Tijdens deze Prince2® opleiding leer je alles over de principes, thema’s en processen van de Prince2®Foundation methode. Je leert hoe je een succesvol Prince2®-project kunt opzetten, plannen, managen en beheersen. Verder leer je alles over het verdelen van taken, rollen en verantwoordelijkheden.

De cursus Prince2®Foundation leidt je op voor het officieel erkende diploma Prince2®Foundation (6th edition) van PeopleCert. PeopleCert is hét exameninstituut op het gebied van examinering en diplomering voor Prince2®Foundation.

Na afronding van deze Prince2® opleiding ben jij op de hoogte van alle fundamentele vaardigheden die nodig zijn om succesvol projecten te kunnen managen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De cursus Prince2®Foundation (6th edition) is ontwikkeld aan de hand van de exameneisen van PeopleCert en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is zeer up-to-date en de volledige examenstof wordt behandeld.

De volgende onderwerpen zijn onder andere opgenomen:

 • Introductie en basisbegrippen;
 • Businesscase en organisatie;
 • Kwaliteit en risico’s;
 • Plannen;
 • Wijzigingen en voortgang;
 • Prince2 processen: opstarten en sturen;
 • Initiëren, beheersen fase en managen productoplevering;
 • Managen faseovergangen en afsluiten project;
 • Op maat maken en afronden;
 • Examentraining.

Een greep uit tal van onderwerpen die jou de kennis van Prince2®Foundation leren. Kennis waar je veel mee kunt doen, dat blijkt als je ermee bezig bent. NHA ontwikkelde één van de beste cursussen Prince2®Foundation van Nederland.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Prince2® Foundation, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Prince2® Foundation (6th edition)

Ondanks dat er geen klassikale begeleiding was, was het toch prettig met de docent en de manier van communiceren. Ook de herinnering vanuit NHA met betrekking het aflopen van de termijn was prettig. Daarom zeer aan te bevelen.

10/10
Prince2® Foundation (6th edition)

Makkelijk en duidelijke omschrijvingen en veel lesmateriaal.

8/10
Prince2® Foundation (6th edition)

Het materiaal van de opleiding is duidelijk. Het huiswerk wordt snel nagekeken met duidelijke feedback

8/10
Prince2® Foundation (6th edition)

Ik vind de vragen van het huiswerk erg makkelijk. Het is letterlijk overtypen uit het boek.

DIPLOMA

Diploma

Het examen Prince2®Foundation bestaat uit meerkeuzevragen en wordt flexibel per computer afgenomen.

Wil je hieraan deelnemen, dan vraag je bij NHA de examenvoucher aan. Daarmee kun jij je op de website van PeopleCert aanmelden voor deelname aan het examen. Het examen vindt bij jou thuis plaats via een zogenaamd proctoring examen.

Het proctoring examen wordt door PeopleCert verzorgd. Tijdens het examen logt een deskundige assessor vanuit PeopleCert in en houdt tijdens het examen toezicht achter de PC. Omdat je thuis achter je eigen pc examen doet, is dit extra vertrouwd. Je hoeft de deur niet uit, bent geen reistijd en kosten daaraan kwijt en je bepaalt zelf het tijdstip voor deelname aan het examen, wanneer het jou schikt.

Bij inschrijving vóór 23 december 2022 betaal je examengeld bij aanmelding.  Heb jij je na 23 december 2022 ingeschreven? Dan is het examengeld al inbegrepen bij het lesgeld. 

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:

PeopleCert, dé examenorganisatie voor Prince2®Foundation.

Meer info over aanmelding examen en de eisen waaraan je pc dient te voldoen, vind je onder PeopleCert.

 

Bewijs van deelname

Een bewijs van deelname kun je kosteloos aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

 

Vooropleiding

Voor de opleiding Prince2®Foundation is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Prince2® Foundation valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Prince2® Foundation uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Prince2® Foundation, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Prince2®Foundation staat een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Prince2® Foundation (6th edition)

€769,00 €692,10
of  5x 152,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€769,00 €692,10
of  5x 152,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ondanks dat er geen klassikale begeleiding was, was het toch prettig met de docent en de manier van communiceren. Ook de herinnering vanuit NHA met betrekking het aflopen van de termijn was prettig. Daarom zeer aan te bevelen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!