Management in de Zorg  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Management in de Zorg
KTNO-module
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€619,00
557,10
of 
9 x €68,40
4.3/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Ontwikkel jouw leidinggevende vaardigheden met de opleiding Management in de Zorg

Professioneel management in de zorg- en welzijnssector wordt steeds belangrijker. Dit is ook hard nodig, want een groeiende zorgvraag vraagt om beter management. Wil jij je ontwikkelen als leidinggevende of manager in zorg? Kies dan voor de opleiding Management in de Zorg!

Een manager in de gezondheidszorg realiseert samen met hulpverleners de hulpverlening bij zorggerelateerde opnames. Denk hierbij aan hulpverlening in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, revalidatiecentra, gehandicaptenzorg, ouderzorg enz.

Heb jij een functie in de zorg sector en wil je jouw leidinggevende vaardigheden verbeteren? Start dan vandaag nog met de opleiding Management in de Zorg!
  

Starten als leidinggevende in de zorg

De opleiding Management in de Zorg is geschikt voor iedereen die een functie als leidinggevende in de zorg nastreeft. Heb jij al een leidinggevende functie in de gezondheidszorg en wil je jouw competenties verder ontwikkelen? Ook dan is deze opleiding zeer geschikt voor jou!

Om de cursus succesvol te kunnen volgen, adviseren we wel een MBO 4 of HBO werk- en denkniveau. 
 

Leer de zorg te coördineren met de opleiding Management in de Zorg

In de cursus Management in de Zorg leer je adequaat te reageren op verschillende processen en gebeurtenissen in het vakgebied van de zorgmanager. Hierbij zijn verschillende belanghebbenden betrokken. Een zorgmanager moet daarom de nodige kennis en vaardigheden hebben.

In de opleiding Management in de Zorg leer je hoe je als zorgmanager de zorg voor de zorgvragers en zorgverleners waarvoor je verantwoordelijk bent, coördineert. Je wordt klaargestoomd om de zorg zo te coördineren dat het aansluit op recente ontwikkelingen uit de maatschappij en wetenschap. Denk bijvoorbeeld aan de focus op eigen regie, zelfmanagement, interprofessionele, geïntegreerde en persoonsgerichte zorg.

Onderzoek doen naar de zorgvraag

Of je als zorgmanager nu wel of niet in het primaire proces met de zorgvragers werkt, deze Management in de Zorg opleiding bereidt jou voor op de praktijk. Je verdiept je in kaders, inzichten en hulpmiddelen om samen te werken met zorgvragers, hun omgeving en andere professionals.

Je ontwikkelt basisvaardigheden zoals onderhandelen, aansluiten bij de persoon-in-context en samen onderzoek doen naar de zorgvraag. Zo ontwikkel je samen kansen en leer je deze systematisch uitwerken in een zorgplan. Ook het bevorderen van teamcohesie, samenwerken met andere disciplines, monitoren en evalueren komen in de cursus Management in de Zorg aan bod.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De cursus Management in de Zorg  bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • De zorgmanager als organisator
 • Samenwerking in de gezondheidszorg en welzijn
 • Kwaliteit en gezondheidszorg
 • Theorieën over gedrag in de organisatie, leren en ontwikkelen, human resources en ondernemerschap
 • Wet- en regelgeving
 • Beleid en marketing
 • Veranderkunde
 • De zorgmanager als leider van zichzelf en anderen
 • Context en maatschappij
 • Theorieën over onderzoek en praktijkgericht/toegepast onderzoek
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Management in de Zorg, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Management in de Zorg

Tot nu toe is de opleiding goed te doen. Ik mis wel een stuk over hoe om te gaan met het financiële gedeelte en declaraties omdat dit vaak ook toch tot een management functie behoort.

10/10
Management in de Zorg

Erg interessante cursus Zeker aan te raden als je al een zorg achtergrond hebt met kennis op hbo niveau , bijv verpleegkundige Ik denk dat de cursus te moeilijk te interpreteren is richting de praktijk als je niet uit de zorg komt

8/10
Management in de Zorg

Tot nu toe vind ik de cursus prettig om mee te werken. Ik vind het fijn dat je het materiaal op papier krijgt en niet alleen digitaal.

10/10
Management in de Zorg

Zeer interessante en erg leerzame studie! Echt een aanrader!

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Voor deze opleiding adviseren we een MBO4 of HBO werk- en denkniveau.
 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Management in de Zorg valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als module en kan nascholingspunten opleveren.
 

NVST-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend als bij- en nascholing door de NVST, de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten.
 

VBAG-erkend

Ook wordt deze opleiding erkend door de VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, voor bij- en nascholing.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Management in de Zorg uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Management in de Zorg, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Management in de Zorg staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Management in de Zorg

€619,00 €557,10
of  9x 68,40
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€619,00 €557,10
of  9x 68,40
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Erg interessante cursus Zeker aan te raden als je al een zorg achtergrond hebt met kennis op hbo niveau , bijv verpleegkundige Ik denk dat de cursus te moeilijk te interpreteren is richting de praktijk als je niet uit de zorg komt

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!