Leidinggeven  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Leidinggeven
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
369,00
of 
6 x €68,00
4.4/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Leer effectief leidinggeven
 • Word een zelfbewuste manager
 • Manage verandering en ontwikkeling
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ambieer jij een leidinggevende functie? Volg de opleiding Leidinggeven

Droom jij van een leidinggevende functie? Of ben jij leidinggevende en wil jij jouw kennis over leiderschap verbreden? Dan is de cursus Leidinggeven van NHA écht iets voor jou! Leer alle benodigde vaardigheden en theorie voor het succesvol managen van mens en organisatie met de cursus Leidinggeven.

Wil jij weten hoe je mensen op de werkvloer kunt motiveren, je conflicten op moet lossen en hoe je moet omgaan met stress? Dan is de opleiding Leidinggeven geschikt voor jou. Tijdens de cursus Leidinggeven leer jij alle onderdelen die van belang zijn voor effectief leiderschap.
 

Opleiding Leidinggeven: leer effectief leiding geven

Moet jij medewerkers aansturen of wellicht een projectteam leiden? Dan is het jouw taak om ervoor te zorgen dat de uitvoering van het werk soepel verloopt en de gestelde doelen gehaald worden. Tijdens de opleiding Leidinggeven leer je dan ook de vaardigheden en competenties die nodig zijn om effectief leiding te kunnen geven.

Met behulp van de cursus leer je de benodigde vaardigheden om mensen en organisaties te managen en om in samenhang met deze vaardigheden theoretische kennis aan te kunnen bieden. Het gaat tenslotte om de integratie tussen deze kennis en vaardigheden.

 
Word een zelfbewuste manager

Met de cursus Leidinggeven leer jij je bewust te worden van hoe jij functioneert als leidinggevende. Om inzicht hierin te krijgen, leer jij hoe je bestaande vaardigheden verbetert, hoe je omgaat met stress en hoe jij jezelf als manager verder ontwikkelt.

Na afronding van de cursus Leidinggeven ben jij in staat om jouw managementloopbaan te sturen en jezelf continu te blijven ontwikkelen als leidinggevende.

 
Leidinggeven opleiding: manage medewerkers en teams

Het managen van medewerkers en teams is een complexe taak. Tijdens de cursus Leidinggeven leer jij alle onderdelen die voor jou als leidinggevende van belang zijn om jouw medewerkers of teams goed aan te sturen.

Als leidinggevende ben jij na afronding van de opleiding Leidinggeven in staat om jouw medewerkers te motiveren en teams effectief aan te sturen. Dit doe je onder andere door te plannen en door doelen te stellen. Ook het beoordelen van jouw medewerkers is een taak van jou als leidinggevende. Tijdens de opleiding Leidinggeven ontdek je hoe je ervoor zorgt dat jouw medewerkers zich positief ontwikkelen en hoe je deze ontwikkelingen beoordeelt.

 
Leer omgaan met verandering

Organisaties en teams zijn continu onderhevig aan veranderingen. Als leidinggevende heb jij hier dan ook regelmatig mee te maken. Met de cursus Leidinggeven leer jij waarom veranderingen noodzakelijk zijn voor een organisatie en hoe je weerstanden tegen veranderingen overwint. 

Wil jij beter leren leidinggeven? Dan is de cursus Leidinggeven geschikt voor jou! Na afronding van de cursus Leidinggeven ben jij op de hoogte van alle vaardigheden en competenties die nodig zijn om medewerkers en teams effectief aan te sturen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Leidinggeven

De cursus Leidinggeven bestaat uit een aantal hoofdonderwerpen, namelijk: managementvaardigheden, het managen van jezelf, het managen van medewerkers en teams en het managen van veranderingen en ontwikkelingen. De hoofdonderwerpen bestaan uit diverse lessen die jou alles leren over leidinggeven aan medewerkers en teams.


Managementvaardigheden

Tijdens de eerste lessen van de cursus Leidinggeven wordt er dieper ingegaan op jouw rol als manager en jouw interpersoonlijke communicatie. De keuze voor de verschillende vaardigheden die in het studieboek besproken worden zijn gebaseerd op onderzoeken.

Daarbij komen onder andere de volgende vier algemene vaardigheden aan bod: conceptuele vaardigheden, interpersoonlijke vaardigheden, technische vaardigheden en politieke vaardigheden. Vervolgens maak je kennis met zes specifieke managementvaardigheden.


Het managen van jezelf

Daarna komt jouw rol als zelfbewuste manager aan bod. Hierbij leer je om te gaan met stress en tijdsdruk. Tevens leer je onder andere wat integer leiderschap inhoudt.


Het managen van medewerkers en teams

In het derde deel van de cursus Leidinggeven leer je hoe je medewerkers motiveert en hoe je jouw teams aanstuurt. Hierbij komen onder andere het plannen en stellen van doelen aan bod. Je maakt tevens kennis met diversiteit van managen en het effectief oplossen van problemen.


Het managen van verandering en ontwikkeling

In het laatste onderdeel van de opleiding Leidinggeven leer je hoe je jouw medewerkers moet beoordelen. Ook komt de ontwikkeling van medewerkers aan bod.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Leidinggeven, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Leidinggeven

Tot nu toe ben ik best tevreden.

10/10
Leidinggeven

Ik ben zeer tevreden op de opleiding, boeken pakket wordt snel geleverd. Naast je opleidingboeken heb je ook toegang tot andere boeken die ook aanvulling geven op management. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een online coach te krijgen. Tot slot ben ik heel erg tevreden over hoe snel de inzendopgaves worden snel beoordeeld.

8/10
Leidinggeven

Nog maar net begonnen, tot op heden is er een goede uitleg en wordt je goed aangestuurd door de leeraar

8/10
Leidinggeven

Mooi boek, goed lesmateriaal, prima online omgeving en goede feedback van de docent. Het enige nadeel vind ik dat de opdrachten niet altijd even duidelijk zijn.

DIPLOMA

Diploma Leidinggeven

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Leidinggeven valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Leidinggeven uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Leidinggeven, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De NHA opleiding Leidinggeven duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Leidinggeven
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€419,00
of  6x 77,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€369,00
of  6x 68,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben zeer tevreden op de opleiding, boeken pakket wordt snel geleverd. Naast je opleidingboeken heb je ook toegang tot andere boeken die ook aanvulling geven op management. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een online coach te krijgen. Tot slot ben ik heel erg tevreden over hoe snel de inzendopgaves worden snel beoordeeld.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!