Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
299,00
of 
6 x €55,00
4.5/5

Beoordeeld door 11 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Vrachtwagenchauffeur? Volg de Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)

Als vrachtwagenchauffeur heb je allesbehalve een standaard kantoorbaan. Altijd onderweg en op de weg. Je rijdt je vrijheid tegemoet en brengt vracht veilig en vertrouwd van A naar B. Zoek jij een vrachtwagenchauffeur opleiding? Volg dan de Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) van NHA en dit kan jouw toekomst zijn!  

Als vrachtwagenchauffeur rijd je bijvoorbeeld lading van Nederland naar Italië en van het distributiecentrum naar de groothandel.

In deze opleiding leer je alles wat je moet weten om je werk als vrachtwagenchauffeur optimaal uit te voeren. Zo moet je als internationaal vrachtwagenchauffeur goed op de hoogte zijn van veiligheid en techniek en alle regels die daarop van toepassing zijn.

Vrachtwagenchauffeur opleiding: hoe rijd je veilig?

Deze opleiding leidt je op voor het theoriedeel.

Veiligheid is een belangrijk onderwerp in deze vrachtwagenchauffeur opleiding. Je krijgt antwoord op vragen als:

 • Wat is het verschil tussen verkeersregels in Nederland en verkeersregels in andere landen?
 • Hoe werkt de boordcomputer?
 • Wat doe ik bij een storing?

Ook de blackbox en andere moderne communicatiemiddelen komen aan de orde. Je leert al het noodzakelijke over technologie. In deze chauffeursopleiding behandel je ook onderwerpen als douanedocumenten, het repareren van mankementen en de wetten waar je rekening mee moet houden.

Ook handig om te weten: werken chauffeurs nog steeds met een tachograaf? Hoe werkt eigenlijk een tachograaf en wat zijn de regels? Alles komt uitgebreid aan bod in de vrachtwagenchauffeur opleiding van NHA.

Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs

Deze opleiding vrachtwagenchauffeur leidt je op voor de theorie-examens voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Goederenvervoer. Ben jij geslaagd voor de theorie- en praktijkexamens? Dan krijg je de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs. Je mag dan rijden op een vrachtwagen, vrachtauto of een trekker met oplegger! 

Vrachtwagenchauffeur worden

Heb jij altijd al op een Scania willen rijden? Combineer vrijheid en verantwoordelijkheid en word vrachtwagenchauffeur. Volg in slechts 6 maanden de Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) en ga aan de slag als vrachtwagenchauffeur!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)

Deze cursus leidt je op voor de theorie-examens voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Goederenvervoer met de aantekening 'Code 95' op het rijbewijs en is opgebouwd uit 3 delen:

De chauffeur & het verkeer (RVM1-C)

- verkeer
- techniek
- lading
- wetgeving (wegvervoer)

De chauffeur & zijn voertuig (VMC-2)

- voertuigkennis en optimaal gebruik voertuig
- basiskennis voertuigtechniek
- taak van de chauffeur bij onderhoud en storingen
- elektronische en mechanische systemen
- lading en lading zekeren
 

De chauffeur & het wegvervoer (VMC-3)

- wetgeving: Arbeidstijdenwet, Arbeidstijdenbesluit en tachograaf
- wetgeving: documenten
- veiligheid en gezondheid
- branche en bedrijf 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)

Cursus is ok heb deze in 3-4 weken kunnen afronden.Huiswerk wordt snel nagekeken. Sluit goed aan bij de Cbr examens, module 1 in een keer geslaagd module 2 en 3: staan gepland maar kan pad 2 weken na behalen module 1

8/10
Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)

De nodige boeken op tijd geleverd. Misschien de vragen, behorende jij de lessen online invullen? Lessen en lesboek gelijk maken. In de opdrachten soms een ander aantal hoofdstukken dan in het lesboek

8/10
Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)

Deze mail hadden jullie eerder moeten sturen, nu ben ik de helft kwijt, ik vond het lastig dat he de leraar niet makkelijk kon mailen om vragen te stellen en als je dat had gedaan kon je niet nog een keer iets vragen

8/10
Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)

Ben pas 2 weken geleden met de cursus gestart maar vindt dat goede en duidelijke uitleg gegeven wordt en het inleveren van huiswerk gaat ook prima, wordt ook snel na gekeken zodat je weer snel verder gaat met de cursus.

DIPLOMA

Diploma Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)

Officiële examens worden doorlopend afgenomen. Als je geslaagd bent voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Goederenvervoer, krijg je de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op jouw rijbewijs.

Het examen bestaat uit 3 delen. De minimale leeftijd voor het examen is 18 jaar.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar het CBR. 

CBR - Divisie CCV
Postbus 1810
2280 DV Rijswijk (ZH)
Telefoon: 088 - 227 77 00
Internet: www.cbr.nl

Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs

Deze opleiding vrachtwagenchauffeur leidt je op voor de theorie-examens voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Goederenvervoer. Ben jij geslaagd voor de theorie- en praktijkexamens? Dan krijg je de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs. Je mag dan rijden op een vrachtwagen, vrachtauto of een trekker met oplegger! 

De resultaten van de theorie-examens zijn twee jaar geldig. Alle tijd dus om je aansluitend ook voor te bereiden voor de praktijkexamens.
 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV) duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van twee uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)
€299,00
of  6x 55,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€299,00
of  6x 55,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Cursus prima verzorgd, boeken, plaza super duidelijk. Mentor was prima. Jullie doen het super, ga zo door.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!