Scrum Master  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Scrum Master
EXIN-Logo_200x87
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€769,00
692,10
of 
3 x €242,55
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: EXIN-erkend diploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de kracht van de Scrum Master met deze opleiding

In de constant veranderende zakelijke omgeving van tegenwoordig, is het van cruciaal belang om flexibel te zijn en effectief te kunnen inspelen op veranderingen. Als jij de ambitie hebt om projecten efficiënt te plannen en uit te voeren met een doeltreffend team, dan is de Scrum Master opleiding precies wat je nodig hebt.

Een Scrum Master is verantwoordelijk voor het faciliteren van het Agile Scrum-proces en het begeleiden van het Scrum-team om effectiever te werken. Als Scrum Master ben jij verantwoordelijk voor het verwijderen van obstakels die het team belemmeren en bevorder je een cultuur van continue verbetering. Jouw rol draagt bij aan het succesvol leveren van waarde in Agile-projecten.

Hoe je dat het beste aanpakt? Dat leer je allemaal tijdens deze Scrum Master opleiding.

 

Van teamleider tot consultant: deze opleiding Scrum Master is er voor jou

Deze opleiding tot Scrum Master is ontworpen voor een breed scala aan professionals die streven naar meer efficiëntie en effectiviteit in hun projectmatige werk.

Of je nu een ervaren projectmanager bent die de wereld van de Scrum Master wil verkennen, een ontwikkelaar die een overstap naar Scrum Master overweegt, of een bedrijfsleider die de principes van Agile wil begrijpen en implementeren, deze Scrum Master opleiding biedt waardevolle inzichten en vaardigheden.

De opleiding tot Scum Master is ook geschikt voor teamleiders, productmanagers, consultants en iedereen die betrokken is bij projectmanagement en streeft naar een dieper begrip van Agile en Scrum om projecten tot bloei te brengen.

 

EXIN Partner

NHA is een erkend partner van EXIN. Dat betekent dat jij met deze opleiding verzekerd bent van de hoogste kwaliteit en dat je opleiding aansluit op de meest recente exameneisen. Met deze onafhankelijke certificering en jouw EXIN-erkende diploma kun jij je écht onderscheiden op de arbeidsmarkt!

 

Word de leider die jouw team nodig heeft

Het doel van de opleiding Scrum Master is om jou goed voor te bereiden op het vervullen van de cruciale rol van Scrum Master in Agile projectmanagement. Deze opleiding voorziet jou van diepgaande kennis van de Agile-principes en het Scrum-raamwerk. Daarnaast komen de praktische vaardigheden die je nodig hebt om effectief Scrum-teams te leiden aan bod.

Na afronding van de Scrum Master opleiding ben jij in staat om Agile en Scrum-concepten toe te passen in real-world projectomgevingen, teams te begeleiden naar verbeterde prestaties en obstakels te identificeren en op te lossen. Jij weet waarde te leveren aan jouw organisatie door middel van efficiënter projectmanagement.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Scrum Master opleiding

In de Scrum Master opleiding komen onder andere de volgende zaken aan bod:

 
Agility

Een introductie in de flexibele en adaptieve benadering van projectmanagement die bekend staat als "Agility". Je leert hoe je snel kunt reageren op veranderende eisen en omstandigheden.
 

Lean-management en andere agile-methodes

Je krijgt inzicht in Lean-managementprincipes en andere methoden binnen het bredere scala van agile-methodologieën, wat je helpt om efficiëntie en effectiviteit te maximaliseren.
 

Scrum Teams

Je leert over het concept van Scrum-teams, hoe ze zijn gestructureerd en hoe ze samenwerken om projecten te voltooien binnen de Scrum-methodologie.
 

Visueel management, Scrum- en Kanbanborden

Je ontdekt het belang van visueel management en hoe Scrum- en Kanbanborden worden gebruikt om werk visueel te organiseren en het voortgangsproces te volgen.
 

Agile schalen

Ontdek hoe je Agile- en Scrum-principes kunt uitbreiden en toepassen op grotere projecten en organisaties, om een soepele schaalvergroting te realiseren.
 

De Scrum Master als teamcoach

Je leert hoe de rol van de Scrum Master gaat over meer dan alleen faciliteren; het omvat ook het begeleiden en ondersteunen van het team om het potentieel te maximaliseren en effectief samen te werken.

 

Exin Scrum Master Foundation-certificaat

Na het volgen van de Scrum Master opleiding kun je indien gewenst de opleiding afronden met het officieel EXIN Scrum Master Foundation-examen voor het landelijk erkend certificaat. EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen.

Wacht niet langer en ga nu aan de slag met de opleiding Scrum Master, zodat jij binnen jouw organisatie kunt bijdragen aan efficiency.

DIPLOMA

Diploma Scrum Master

Na afronding van de opleiding kun je het EXIN Scrum Master examen afleggen en een officieel certificaat ontvangen. EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar EXIN. 
 

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.
 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Scrum Master valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Scrum Master uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Scrum Master, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Scrum Master staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Scrum Master

€769,00 €692,10
of  3x 242,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€769,00 €692,10
of  3x 242,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!