Menu
Gratis studiegids

Webdesign  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Webdesign Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€318,00
159,00
of betaal
9 x €19,50
 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Zelf websites ontwikkelen? Volg de cursus Webdesign

Wil je een website maken voor je eigen bedrijf of vereniging? Of wil je van webdesign je beroep maken? De professionele cursus Webdesign leert je vlot de kneepjes van het vak.

Een goede website is voor iedere organisatie een must. Online zichtbaar én vindbaar zijn, is belangrijker dan ooit. Maar hoe maak je een website die onderscheidend is, probleemloos functioneert en een goede user experience biedt? Dat leer je allemaal in deze cursus. Webdesign is immers meer dan wat creatieve handelingen.

HTML5 en CSS3

In de cursus Webdesign leer je hoe je zelf een professionele responsieve website bouwt. Je leert onder andere meer over de structuur van een HTML-pagina, de opmaaktaal CSS3, Bootstrap, digitale wireframes en het belang van user experience. Ook de scripttaal Javascript en uitbreiding jQuery komen kort aan bod.

Wil je zelf een nieuwe website maken? Of wil je jouw bestaande site updaten en meer uitstraling geven? Na de cursus Webdesign maak je responsieve webpagina's die voldoen aan de HTML5- en CSS3-richtlijnen en kun je webpagina's geheel naar eigen wens ontwerpen.

Webdesign; hobby of beroep?

De Webdesign opleiding is praktisch, voorzien van veel voorbeelden en begint bij de absolute basis. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om te starten. Stap voor stap krijgt je nieuwe site vorm. Voor zowel hobbyisten als professionals is de Webdesign opleiding een waardevolle investering. Deze cursus is geschikt voor zowel Windows- als Mac-gebruikers.

Bespaar geld met een Webdesign opleiding

Omdat het laten ontwikkelen van een website kostbaar kan zijn, kun je met een Webdesign opleiding flink op kosten besparen. Je hoeft dit werk niet meer uit te besteden want je ontwikkelt die website eenvoudig zelf.

Eigen webdesignbureau

Heb je de cursus Webdesign afgerond, dan ben je een allround webpagedesigner. Je kunt niet alleen je eigen site ontwikkelen, maar ook anderen adviseren en begeleiden. Je kunt zelfs je eigen webdesignbureau starten.

Zet de eerste solide stap op het gebied van webdesign. Volg de cursus Webdesign.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Webdesign

Tijdens de cursus Webdesign komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat uit drie hoofdonderdelen:

Beginnen met webdesign
In dit onderdeel zet je jouw eerste stappen op het gebied van webdesign. Je doet de nodige basiskennis op. Je leert over de structuur van een HTML-pagina, het structureren van tekst, het toevoegen van links en het gebruik van afbeeldingen, tabellen en formulieren. Daarnaast leer je rekening te houden met zoekmachines en jouw doelgroep.

Het internet mooier maken
Tijdens deze lessen doe je kennis op over CSS en leer je over het CSS Box Model, responsive design en animaties. Daarnaast leer je hoe je een website online kunt zetten en hoe je deze kunt verfraaien met het populaire framework Bootstrap.

Online expert
Na de eerste twee onderdelen beheers je de basis. In dit derde en laatste onderdeel wordt je kennis verder uitgebreid, om jouw websites nog beter en toegankelijker te maken. Je leert meer over user experience, wireframes, JavaScript en privacywetgeving.

Deze Webdesign opleiding is op een uiterst professionele manier opgezet. Stap voor stap krijgt jouw eigen site vorm met als eindresultaat een homepage waar je trots op kunt zijn. Zowel hobbyisten als professionals zullen de Webdesign opleiding waarderen om de kwalitatieve, duidelijke aanpak.

Heb je alle lessen goed doorlopen? Dan kun je een theorie-examen én een praktijkexamen afleggen. Je kunt er ook voor kiezen jouw cursus Webdesign af te ronden met een getuigschrift, mits je jouw huiswerk met een gemiddeld cijfers van een 5.5 hebt afgerond.


De cursus Webdesign wordt met recht gezien als één van de beste cursussen van Nederland op zijn gebied!

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

In deze cursus wordt soms verwezen naar webhosting. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

DIPLOMA

Diploma Webdesign

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 75,- per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro  aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).


Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Webdesign uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Webdesign, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Webdesign duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Webdesign
€318,00 €159,00
of betaal 9x 19,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€318,00 €159,00
of betaal 9x 19,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!