Arduino Programmeren  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Arduino Programmeren
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
399,00
of 
6 x €73,50
4.3/5

Beoordeeld door 32 student(en)

 • Populaire programmeertaal
 • Toenemende vraag naar programmeurs
 • Start vanuit de basis
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Laat apparaten en voorwerpen tot leven komen met de opleiding Arduino Programmeren

Ben jij een creatieveling of technicus en wil jij aan de slag met Arduino? Dan is de cursus Arduino Programmeren écht iets voor jou! Met de cursus Arduino Programmeren ga je aan de slag met een Arduino, je leert op praktische wijze programmeren en ontdekt de vele mogelijkheden van de microcomputer.

Arduino is de naam van een microprocessorbord. Met behulp van een Arduino kun je apparaten en voorwerpen creëren die reageren op de omgeving middels signalen. De Arduino heeft elektronica en mechatronica toegankelijk gemaakt.


Arduino programmeren: ga praktisch aan de slag

Tijdens de cursus Arduino Programmeren leer je wat een arduino is en ga je praktisch aan de slag met de microcomputer. Tijdens de cursus leer je onder andere een verlicht reclamebord maken dat danst op de maat van de muziek en je programmeert een lopende LED.  Ook bouw je een weerstation.

De cursus Arduino Programmeren begint bij de kennismaking met hardware en software en is vervolgens zo opgebouwd dat je stap voor stap leert hoe je nieuwe toepassingen kan implementeren met de Arduino. En jij krijgt ook nog een gratis materialenpakket meegeleverd met jouw opleiding. Je kunt dus direct die theorie in de praktijk toepassen.


Arduino cursus voor iedereen

De cursus Arduino Programmeren is geschikt voor mensen die hun carrière als technicus een extra verdieping wil geven aan de hand van arduino.

Na afronding van de opleiding Arduino kun jij zelfstandig een Arduino Programmeren en ben jij op de hoogte van de vele mogelijkheden die er zijn met de Arduino. Heb jij zin om praktisch aan de slag te gaan? Volg nu de opleiding Arduino Programmeren!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Arduino Programmeren

De cursus Arduino Programmeren bestaat uit een aantal onderwerpen, namelijk:

 • werken met componenten zoals LED, seriële monitoren, analoge en digitale sensoren;
 • digital input en output;
 • displays;
 • actuatoren;
 • elektromotoren;
 • bussystemen;
 • telemetrie en telematica;
 • arduino programmeertaal.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Arduino Programmeren, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Arduino Programmeren

Ik ben nog maar kort opweg. Maar ik heb hier gewoon zin in. Ik weet al het e.e.a over de Arduino. Maar ik hoop met deze cursus, alles meer gestructureerd te krijgen. De cursus is duidelijk. Het zou mooi zijn wanneer er bij de afbeeldingen ook referenties staan. Er wordt wel eens naar verwezen. Dan zou het handig zijn als er een nummer onder de afbeelding staat. Net als in het boek. Verder wordt het huiswerk lekker snel nagekeken. Dan kan je weer snel verder. Gewoon een leuke en leerzame cursus dus.

10/10
Arduino Programmeren

Cursus verloopt prima, site werkt goed In het begin wordt je even overvallen door alle nieuwe kennis Misschien dat de opbouw iets meer stap voor stap zou kunnen worden opgebouwd. maar tegelijk denk ik dat het zelf uitzoeken van opdrachten misschien juist goed werkt

10/10
Arduino Programmeren

Nuttig voor mensen die algemeen beeld van Arduino willen krijgen. Ook voor mensen die al wat kennis hebben zitten er nieuwe dingen in.

10/10
Arduino Programmeren

Nu inmiddels 2 weken bezig en de stof is zeer duidelijk met opdrachten welke in relatie staan tot de mogelijkheden van de Arduino. Mijn advies is om de voorbeeld programma´s zelf in te tikken in de Arduino IDE zodat de syntax van hoe een programma is opgebouwd snel eigen gemaakt wordt.

DIPLOMA

Diploma Arduino Programmeren

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Arduino Programmeren valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Arduino Programmeren uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Arduino Programmeren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Arduino Programmeren duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Gratis Materialenpakket

Bij deze cursus wordt een gratis materialenpakket geleverd. Je kunt dus direct aan de slag met het lesmateriaal! Met de materialen breng jij de geleerde theorie in de praktijk. Zo word je opgeleid tot echte professional.

 

Bij de opleiding Arduino Programmeren ontvang je een materialenpakket en een eigen Arduino. Het pakket bevat onder andere de volgende materialen: 

 

 • Arduino met USB-kabel
 • breadboard
 • set van 20 verbindingsdraadjes
 • verschillende LEDs
 • verschillende weerstanden
 • drukknopschakelaars voor printmontage
 • potentiometer 100 kilo-ohm lineair met draaias of -knop
 • RGB tri-color led
 • verschillende sensoren
 • magneetje
 • LCD-display
 • Relais 5 volt module (10A)
 • Ventilator 12V
 • RS-2-servomotor

 

 

 

Tijdens de opleiding is het de bedoeling dat je de grenzen van de microcomputer gaat opzoeken. Je kunt hierbij heel ver gaan, de Arduino is namelijk breed inzetbaar, van geautomatiseerde woningen (domotica) tot embedded systems en industriële processen.

LESGELD

Lesgeld

Arduino Programmeren
€399,00
of  6x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€399,00
of  6x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Nuttig voor mensen die algemeen beeld van Arduino willen krijgen. Ook voor mensen die al wat kennis hebben zitten er nieuwe dingen in.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!