Holistische Massage  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Holistische Massage
KTNO%20keurmerk%20vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€369,00
332,10
of 
6 x €61,20
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Holistische Massage opleiding: Ontdek de balans tussen lichaam en geest

In deze moderne wereld waarin haast en stress vaak overheersen, hebben mensen vaak behoefte aan een oase van rust en inzicht. Tijdens deze Holistische Massage opleiding ontdek je dat een holistische massage niet alleen het lichaam kalmeert, maar ook de geest voedt. Je leert niet alleen technieken, maar begrijpt ook de diepgaande connectie tussen spieren, emoties en welzijn.

 

Ontdek de kunst van holistische massage in deze opleiding

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die geïntrigeerd is door de kunst van holistische massage en een dieper begrip wil krijgen van de connectie tussen lichaam en geest.

Of je nu al een achtergrond hebt in wellness, op zoek bent naar een nieuwe carrière, of simpelweg nieuwsgierig bent naar de helende kunst van massage. Deze Holistische Massage opleiding is de perfecte keus voor jou.

 

Krijg een dieper inzicht in de verbondenheid van lichaam en geest

Met de Holistische Massage opleiding omarm jij de kunst van massage. Door deze opleiding te volgen, zul je niet alleen bekend raken met de technieken van holistische massage, maar ook dieper inzicht krijgen in hoe het menselijk lichaam en geest met elkaar verbonden zijn.

Je leert niet alleen hoe je spierspanning kunt verminderen, maar ook hoe je een gevoel van diepe ontspanning kunt creëren. Op die manier kun jij het welzijn bevorderen. Deze opleiding biedt niet alleen kennis, maar ook praktische vaardigheden om met zorg en aandacht te masseren, waarbij je zowel de fysieke als emotionele behoeften van de persoon respecteert.

 

Raak vertrouwt met alle massagetechnieken

Door de uitgebreide kennis van anatomie en fysiologie, zul je in staat zijn om veilige en effectieve massagesessies te bieden. Je gaat dieper in op massagetechnieken voor het hele lichaam.

Daarnaast ontdek je wat ontspanningsmassages en holistische massages inhouden en wat contra-indicaties zijn.

Met de vaardigheden, kennis en het vertrouwen dat je opdoet in deze Holistische Massage opleiding geef jij straks goede en effectieve holistische massages.

 


Inclusief talloze instructievideo’s

De Holistische Massage opleiding is voorzien van handige instructievideo’s en duidelijke afbeeldingen die stap voor stap de verschillende massagetechnieken laten zien. Met behulp van deze praktijkvoorbeelden ga jij eenvoudig aan de slag met het geven van holistische massages.

Klaar om de wereld te betreden van de holistische massage? Deze opleiding biedt de kennis en vaardigheden om je reis naar lichamelijk en geestelijk welzijn te starten.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Holistische Massage opleiding

Tijdens deze uitgebreide en zeer interessante Holistische Massage opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Spanning en ontspanning
 • Holisme
 • Ontspanningsmassage
 • Holistische massage
 • Contra-indicaties
 • Anatomie en fysiologie
 • Voorbereiding massage
 • Voorbereidende massagetechnieken
 • Massagetechnieken
 • Massage aan de rug
 • Massage aan de achterkant
 • Massage aan de voorkant benen
 • Massage aan de armen en handen
 • Gezichtsmassage inclusief de hals en nek
 • Massage aan de buik en borst
 • Massage aan de voeten en aandachtspunten

 

Vraag een gratis proefles aan!

Ontvang een gratis proefles van de Holistische Massage opleiding direct in je mailbox! Je krijgt toegang tot het online leerplatform van NHA en kunt meteen aan de slag met je gratis les.

Een proefles is volledig gratis en vrijblijvend. Ben je na het volgen van je eerste les benieuwd naar meer? Vraag dan direct de volledige Holistische Massage opleiding aan en ontdek alle geheimen achter de massagetechnieken.

 

Persoonlijke docent

Je persoonlijke, vakbekwame docent helpt je tijdens je opleidingen en kijkt je huiswerk na. Na het succesvol afronden van de opleiding Holistische Massage ben jij vertrouwd met alle technieken en heb je de juiste kennis en vaardigheden om hier verder in te gaan.

 

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Holistische Massage valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

KTNO-geaccrediteerd

Deze opleiding is geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Holistische Massage kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Holistische Massage, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Holistische Massage opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Holistische Massage

€369,00 €332,10
of  6x 61,20
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€369,00 €332,10
of  6x 61,20
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!